Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

30 Απρίλη 1945: Η Κόκκινη Σημαία της Νίκης υψώνεται στο Ράιχσταγκ!


Ήταν και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο

Η Ιστορία της εργατικής Πρωτομαγιάς: Από το Σικάγο στη... Θεσσαλονίκη


Από συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά
Μόλις το 1975 εορτάστηκε νόμιμα η Πρωτομαγιά στη χώρα μας, ωστόσο η Ιστορία της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα σημαδεύεται από τα γεγονότα του 1936 στη Θεσσαλονίκη που χαρακτηρίστηκε και «ελληνικό Σικάγο», ενώ ο θρήνος της μητέρας πάνω από το σώμα του νεκρού παιδιού της στα επεισόδια εκείνης της Πρωτομαγιάς, όπως αποτυπώθηκε από το φωτογραφικό φακό ενέπνευσαν τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου.
Ας ρίξουμε όμως μια πιο λεπτομερή ματιά στην ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ στις 10:30 π.μ. στον πεζόδρομο μπροστά στην εθνική τράπεζα

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου την 1η Μαΐου, ημέρα απεργίας, τιμά τους νεκρούς στην Σωλληνουργεία Κορίνθου με κατάθεση στεφάνου στον χώρο της Σωλληνουργείας στις 9:30 π.μ.
Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών θα είναι εκεί και καλούμε όσες και όσους από εσάς μπορείτε και επιθυμείτε να παρευρίσκεστε για να τιμήσουμε τους εργάτες του τόπου μας.
Παραθέτουμε παρακάτω το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.
Η Γραμματεία
Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

Μαρία Θελερίτη ​για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκηση

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον γιατί είναι φανερό πως η δυσλειτουργία στον δημόσιο τομέα προκαλεί κοινωνικές ανισότητες σε μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού. Συμμετείχαν ενεργά 30 φορείς και εκπρόσωποί τους καταθέτοντας προτάσεις και υπομνήματα για τη βελτίωσή του.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ»

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH
Η Ελλάδα, διαχρονικά, σε όλες τις δύσκολες ώρες που πέρασε βρήκε τη δύναμη να σταθεί όρθια και να αντεπεξέλθει στις θύελλες.
Η σημερινή κρίσιμη ιστορική καμπή που διανύει ο λαός μας δεν είναι χωρίς προηγούμενο.
Έχουμε περάσει στην ιστορία μας εξίσου κακές, ίσως και πολύ χειρότερες περιόδους. Περιόδους κατά τις οποίες μάλιστα, η απομόνωση της χώρας έμοιαζε καταθλιπτική και ανυπέρβλητη.
Τα βγάλαμε, όμως, πέρα.

Αναβαθμίζεται ο άξονας Αθήνας-Λευκωσίας-Καϊρου - Πολύ κοντά ο καθορισμός ΑΟΖ

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σε επίπεδο αρχηγών χωρών.
Στόχος ήταν η αναβάθμιση των σχέσεων στον οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και διπλωματικό τομέα.
Με βάση τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που δήλωσε πως "προχωρούμε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ όπου κριθεί απαραίτητο και όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση και η συνεργασία τρίτων χωρών" επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που υπήρχαν από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Αίγυπτο ότι οι διεργασίες για την ΑΟΖ βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο Ν/Σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ


Ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Την...
Δευτέρα είχε γίνει η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου για τη νέα ΕΡΤ, στόχος του οποίου όπως τονίζει η κυβέρνηση είναι αναβάθμιση του εσωτερικού πολιτικού διαλόγου και η εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ περιλαμβάνεται η ρητή προσθήκη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 με δική της διοικούσα επιτροπή.

Δημοσιογραφικό όργανο τρόικας εσωτερικού

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η γερμανική εφημερίδα Bild, μια φυλλάδα που αποτελεί τον γερμανικό συνδυασμό της Αυριανής της δεκαετίας του 80 και της σημερινής Espresso, μπορεί να περηφανεύεται τα επόμενα χρόνια, πως είναι η εφημερίδα που όρισε την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα. Ούτε το CNN, ούτε ο Guardian, ούτε το BBC και οι New York Times, έχουν την τύχη να αναπαράγονται τόσο πολύ στη χώρα, όσο τα οκτάστηλα της δημοσιογραφίας της κλειδαρότρυπας. Η Bild, μετέφερε ωστόσο την κλειδαρότρυπα από τις κρεββατοκάμαρες, στις αίθουσες των μεγάλων συσκέψεων των Βρυξελλών και τα στρογγυλά τραπέζια του Ράιχσταγκ.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Θανάσης Πετράκος: Με νομοσχέδιο για την ΕΡΤ μπαίνουν τίτλοι τέλους στην πιο μαύρη στιγμή για την ελευθερία του Τύπου μετά την Μεταπολίτευση

Κατά την συζήτηση του με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920» ο Θανάσης Πετράκος (Βουλευτής Μεσσηνίας & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια μεταξύ των άλλων τόνισε:
Θέλω, λοιπόν, να απαντήσω στη Νέα Δημοκρατία, επειδή υπήρξε και προσωπική πρόκληση. Εμείς ούτε ξεπουλάμε ούτε πουλάμε. Δεν το έχει ακούσει ο κ. Βορίδης; Θα το επαναλάβουμε ότι έχουν σταματήσει οι ιδιωτικοποιήσεις και του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΠΑ και της ΔΕΗ. Όσο και να χτυπιούνται οι

Παρέμβασή του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκηση

Παρέμβασή του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το Ν/Σ "Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης, Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και Άλλες διατάξεις", στο οποίο Εισηγήτρια είναι η Μαρία η Θελερίτη.Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι γεγονός ότι η θεραπεία των ανορθογραφιών και αδικιών που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση αποτελεί ένα σαφέστατα πολύ δύσκολο και πολυεπίπεδο ζήτημα.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Συλλογή υπογραφών για την απαγόρευση στην Ελλάδα του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto

Την πλήρη, εθνική απαγόρευση της χρήσης του glyphosate, του ενεργού συστατικού του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto, ζητά η Greenpeace μετά την κατάταξή του ως “πιθανώς καρκινογόνο” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Για τον λόγο αυτό η Greenpeace καλεί τους πολίτες να υπογράψουν τη σχετική έκκληση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ώστε να απαγορευτεί η χρήση του glyphosate στην Ελλάδα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επέκταση της απαγόρευσης του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Roundup, που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο και αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Monsanto.

«Έλληνες υπάλληλοι της Ε.Ε. περιφέρονται δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση τρομοκρατών, βομβιστών και κομμουνιστών»! (δείτε βίντεο)

Σε μια καταγγελία, η οποία αν μη τι άλλο χρήζει διερεύνησης, προέβη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Κροκίδης σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra Channel για έλληνες υπαλλήλους μας στην ΕΕ κι άλλους στις Βρυξέλλες που σαμποτάρουν την κυβέρνηση και την χώρα. Και να φανταστεί κανείς ότι ο κ. Κορκίδης ανήκει στη Ν.Δ.
« Υπάρχουν Έλληνες που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ και περιφέρονται δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση τρομοκρατών, βομβιστών και κομμουνιστών».

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επερχόμενες επιλογές

Kώστας Λαπαβίτσας  Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά αποθέματα πολλών δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν μια δύσκολη κίνηση που θα ήταν δικαιολογημένη μόνο σε έκτακτες συνθήκες. Δεν υπάρχει φυσικά καμία αμφιβολία για το ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, όπως και ότι μας τις κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Στις 26 Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στη νέα κυβέρνηση ταμειακά διαθέσιμα 1,634 δις ευρώ. Επαίρονται πολλοί της κυβέρνησης Σαμαρά για το πλεόνασμα αυτό και το παρουσιάζουν ως απόδειξη του αλήστου μνήμης ‘σαξές στόρι’. Μόνο που η πρόβλεψη

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

«Πώς η οικογένεια Καραγκούνη κατάφερε να δημιουργήσει υπερπολυτελές ιατρικό διαγνωστικό κέντρο, που δύσκολα κανείς συναντά και στην Αθήνα»;

Κληθείς ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, Ευάγγελος Παπαγεωργίου να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή κι εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Κώστα Καραγκούνη για το θέμα του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου δήλωσε: «Προεκλογικά είχα αναδείξει στην ιστοσελίδα μου τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Αγρινίου και τότε είχα δεχθεί ποικίλες επιθέσεις. Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καραγκούνη για την μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι και καθυστερημένο και προσχηματικό! Ο κ. Καραγκούνης θα έπρεπε να γελάει

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο άγνωστος πόλεμος σε βάρος της κυβέρνησης με πρωταγωνιστές ξένες μυστικές υπηρεσίες-μιντιάρχες (λεπτομέρειες που αφήνουν το στόμα ανοιχτό)

Ένας άγνωστος, παράλληλος πόλεμος, εξελίσσεται πίσω από αυτό που φαίνεται στα Μέσα Ενημέρωσης και στις δημόσιες δηλώσεις ως μάχη της Ελλάδος για το μεγάλο θέμα της οικονομίας. Ξένες υπηρεσίες, δείχνουν να είναι ενοχλημένες από την είσοδο της Ελλάδας σε ένα ασυνήθιστο ως σήμερα διπλωματικό παιχνίδι. Η δραστηριότητα αυτή δεν αφορά τους αγωγούς και τις διαπραγματεύσεις μόνο, αλλά την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τους υπουργούς αλλά και τις ελληνικές υπηρεσίες, να χαράξουν πολιτική «ανάκτησης και αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας».
Αυτό το οποίο φαίνεται πως έχει θορυβήσει όσους είχαν συνηθίσει να έχουν εξασφαλίσει

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Κοινοβουλευτική "κατσαρόλα"

"Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρωταγωνιστές των καυγάδων ήταν οι "υπαρχηγοί" Γεωργιάδης, Βορίδης, Λοβέρδος..." Θα μπορούσε να αποδώσει κανείς την ένταση των τελευταίων ημερών, ιδίως της χθεσινής, στη Βουλή στο ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες δεν έχουν μάθει να κάνουν αντιπολίτευση. Θα μπορούσε, επίση, να πιθανολογήσει κανείς μια προσπάθεια να οξύνουν τα πνεύματα, ώστε οι πανταχόθεν βαλλόμενες, απομονωμένες και συρρικνούμενες ηγετικές τους ομάδες, δηλαδή οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, να ενισχύσουν τη θέση τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρωταγωνιστές των καυγάδων ήταν οι "υπαρχηγοί" Γεωργιάδης, Βορίδης, Λοβέρδος, ενώ τους τόνους ανεβάζει και ο τρίτος μνημονιακός της παρέας Στ. Θεοδωράκης.

Η "ανδρική σχολή" Σαμαρά:"Ζητά από την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε όλα τα σκληρά μέτρα του mail Χαρδούβελη για μια σταγόνα ρευστότητας"

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να κατασκευάζει ανεμόμυλους, μνημόνια και νέα υφεσιακά μέτρα: «Κατηγορεί την κυβέρνηση ως μόνη υπαίτια για το πρωτόγνωρο προσφυγικό ρεύμα, την ίδια ώρα που η Ε.Ε. πραγματοποιεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα, αναγνωρίζοντας την πανευρωπαϊκή του διάσταση. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε όλα τα σκληρά μέτρα του mail Χαρδούβελη για μια “σταγόνα ρευστότητας”. Το πώς διαπραγματευόταν το έχει αντιληφθεί πλήρως η κοινωνία. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνει κάθε φορά που μιλάει», αναφέρουν σκωπτικά οι ίδιες πηγές.

Σαν σήμερα ξεκίνησε στην Πορτογαλία η Επανάσταση των Γαρυφάλλων

Σαν σήμερα υπό τη μουσική υπόκρουση του τραγουδιού "Grândola, vila morena", που ήταν το συνθηματικό που ακούστηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Λισαβόνας, ξεκίνησε στις 12.20 το μεσημέρι, η λεγόμενη "Επανάσταση των γαρυφάλλων" .
Πριν από 41 χρόνια ξεκινά στην Πορτογαλία η ονομαζόμενη "Επανάσταση των Γαρυφάλλων", μια εξέγερση με σκοπό την ανατροπή της χούντας του Αντόνιο ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ και την επαναθέσπιση του δημοκρατικού καθεστώτος.

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*   Βαρυσήμαντο ήταν το σχόλιο του Τόμας Κίρχνερ στη μεγάλη εφημερίδα του Μονάχου «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», φίλα προσκείμενη στους σοδιαλδημοκράτες, το οποίο για άλλο λόγο έγινε γνωστό στη χώρα μας προ εβδομάδος. Στην Ελλάδα, το άρθρο αυτό εντυπωσίασε για την αρχή του, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με δηλώσεις του Σόιμπλε στη Νέα Υόρκη, ερμηνεύοντάς τες: «Η απόφαση έχει περισσότερο ή λιγότερο ληφθεί, η Ελλάδα πιθανόν θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ» γράφει ο αρθρογράφος: «Κυβερνήσεις και οικονομικός κόσμος φαίνονται να συμβιβάζονται

Στο φως η εντολή Φράνκο για τη δολοφονία Λόρκα

Η αλήθεια έλαμψε για τη δολοφονία του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αλλά 79 χρόνια μετά. Στο φως για πρώτη φορά το έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο μεγάλος ποιητής δολοφονήθηκε με επίσημη εντολή από το καθεστώς της ισπανικής χούντας, έναν μόλις μήνα μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου το καλοκαίρι του 1936. Το έγγραφο, που συντάχθηκε το 1965 στα κεντρικά της αστυνομικής διεύθυνσης της Γρανάδας, επί δικτατορίας του Φράνκο, παρουσίασε κατ' αποκλειστικότητα το δίκτυο Σερ.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Πράσινο φως της Ε.Ε. για την κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων τροφών


Πρόκειται για προϊόντα της Monsanto και άλλων εταιρειών...Την έγκρισή της για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών έδωσε σήμερα η Ε.Ε., δύο ημέρες μετά την...πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.
Πρόκειται για 11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto -πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού- βρίσκονται μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που εγκρίθηκαν, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Θανάσης Πετράκος: Η κυβέρνηση αποκαθιστά την δημοκρατία στην δημόσια διοίκηση και επαναφέρει στην εργασία του παράνομα απολυθέντες υπαλλήλους

Κατά την συζήτηση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» ο Θανάσης Πετράκος (Βουλευτής Μεσσηνίας & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης μεταξύ των άλλων τόνισε:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο συζητούμε, φέρνει έναν αέρα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Παρασκευή 24/04/2015 στις 7 η ώρα το απόγευμα έξω από το κατάστημα της εταιρείας Wind στην οδό Δαμασκηνού στη Κόρινθο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Παρασκευή 24/04/2015 στις 7 η ώρα το απόγευμα έξω από το κατάστημα της εταιρείαςWind στην οδό Δαμασκηνού στη Κόρινθο.Σήμερα κεραία στη γειτονιά μας,αύριο σε κάποια κοντά σας.Αντί να φυτεύονται δέντρα ‘φυτεύονται’κεραίες για το καλό μας πάντα!Αντί να ‘’ακτινοβολούμαστε’’ με οξυγόνο ακτινοβολούμαστε με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.ΟΧΙ στην κεραία στην οδό Πηγάσου,ΟΧΙ σε οποιαδήποτε κεραία.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ
ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΙΑ «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ»;

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΛΗ*
Η χρεοκοπία μιας χώρας της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα θα πρέπει να την οδηγήσει κανονικά σε έξοδο από το ευρώ. Ο λόγος είναι απλός: οι τράπεζες στηρίζονται από την Ε.Κ.Τ.επειδή υπάρχει το αξιόχρεο του ελληνικού κράτους και στο βαθμό που αυτό δεν αθετεί τις υποχρεώσεις του και τις συμφωνίες-συνθήκες που έχει υπογράψει με την Ε.Ε..
Όμως, όπως είδαμε και στην περίπτωση της Κύπρου με τον έλεγχο στην κυκλοφορία των κεφαλαίων, οι γενικές αρχές και το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε., μπορούν να παρακαμφθούν άμα αυτό εξυπηρετεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα ισχυρά κράτη, τα «γενικά» δηλαδή

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Οι 300 του Λεωνίδα Μπόμπολα

Του Κώστα Βαξεβάνη          Με μια λιτή ανακοίνωση, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, γνωστοποίησε πως αφού τακτοποίησε μια διοικητική εκκρεμότητα με την Εφορία, πήγε σπίτι του.
Βρέθηκαν 300 ηρωικοί έλληνες, οπαδοί του Λεωνίδα, οι οποίοι ασπάστηκαν την αναφορά του Mega στο περιστατικό. Δηλαδή πως ήταν μια απλή παρεξήγηση και πως οι προεκτάσεις που δίνονται στο θέμα (προφανώς με ευθύνη της κυβέρνησης) δεν ευνοούν την επιχειρηματικότητα, αφού οι επιχειρηματίες ανησυχούν μήπως αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Ποιές καταστάσεις, δεν μας είπε το Mega. Οι καταστάσεις λοιπόν είναι πως θα καλούνται να πληρώσουν τα ποσά που έχουν φοροαποφύγει ή φοροκλέψει.

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ... 92% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*       Oχι, δεν μειώνεται ακόμη το δημόσιο χρέος των 19 χωρών που συναπαρτίζουν την Ευρωζώνη. Δεν μειώνεται ούτε σε απόλυτο μέγεθος ούτε ως ποσοστό του ΑΕΠ. Λόγω της πολιτικής της λιτότητας όμως που έχουν επιβάλει οι Γερμανοί σε όλα τα κράτη του ευρώ, έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησής του και σε απόλυτο μέγεθος και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Φυσικά, καμία σοβαρή χώρα δεν θυμάται καν το ανώτατο επιτρεπτό ποσοστό δημόσιου χρέους που είχε καθορίσει η συνθήκη του Μάαστριχτ ως προς το ΑΕΠ της κάθε χώρας - εκείνο το ξεχασμένο 60% του ΑΕΠ.

Μποϊκοτάζ στο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης - Λογοκρισία από την τουρκική κυβέρνηση

Δεκάδες τούρκοι κινηματογραφιστές, ανάμεσά τους και ο Νούρι Μπιλγκέ Τσεϊλάν, βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν το φεστιβάλ κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της προβολής ταινίας ντοκιμαντέρ με θέμα τους Kούρδους αντάρτες, που αποσύρθηκε από το πρόγραμμα έπειτα από επέμβαση των τουρκικών αρχών.
Είκοσι τρεις σκηνοθέτες απέσυραν ήδη τις ταινίες τους σε ένδειξη αλληλεγγύης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

23 Απριλίου 2010: Από το Καστελόριζο στο ναυάγιο

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου του 2010, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει πως η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που είχε συμφωνήσει να μπει στο μηχανισμό «στήριξης» με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.  Από τότε, κάθε ημέρα που περνούσε, η ελληνική οικονομία έχανε κατά μέσο όρο 22,8 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της αλλά και 613 θέσεις εργασίας κάθε 24ωρο. Είναι ενδεικτικό πως το ΑΕΠ μειώθηκε από τα 226,2 δισ. ευρώ το 2010, στα 179,081 δισ. ευρώ το 2014. Ειδικότερα, η ύφεση τα χρόνια

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ Το θράσος των κατηγορούμενων για κατάχρηση δημοσίου χρήματος της Energa ξεπέρασε κάθε όριο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ 
Οι κατηγορούμενοι της εταιρείας ENERGA των οποίων η δίκη έχει αρχίσει και οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο -μαζί με τους κατηγορούμενους της Hellas Power- καταχράστηκαν περίπου 257 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν πέραν των άλλων πολύ μεγάλη θρασύτητα. Κατέθεσαν αγωγή εναντίον μου και η οποία εκδικάζεται στις 30 Απριλίου και μου ζητούν 255.000 ευρώ!!!, επειδή με τη δήλωση που έκανα στις 18/01/2015 ζήτησα το αυτονόητο,

Κι όμως, τα ταμειακά διαθέσιμα μετακινήθηκαν με «εντολή Σαμαρά»

Η Πράξη Νομεθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Τσίπρα αναστάτωσε τη Νεά Δημοκρατία που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πραξικοπηματική απόφαση» αλλά η αλήθεια είναι όπως αποδεικνύεται ότι η κίνηση έγινε βάσει συμφωνίας που είχε υπογράψει ο ίδιος.
Nikos Libertas / SOOC
Παρουσίαζουμε σήμερα την έκθεση της αξιολόγησης για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής που υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς τον Απρίλιο του 2014. Σύμφωνα με αυτή και συγκεκριμένα στην παράγραφο 136 η χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των άλλων φορέων του δημοσίου όχι μόνο δεν χαρακτηρίζεται ως «πραξικοπηματική» και «υφαρπαγή» αλλά αντίθετα περιγράφεται βήμα-βήμα

Η Ισλανδία ανακτά την πλήρη κυριαρχία της οικονομίας της

Νέο πλήγμα κατά των τραπεζιτών κερδοσκόπων από τη δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας! Επίσημη έκθεση προετοιμάζει το έδαφος για απαγόρευση της έμμεσης «δημιουργίας» ανύπαρκτου χρήματος από τις ισλανδικές τράπεζες, όταν αυτές δανείζουν χρήματα που δεν έχουν. «Λείψανο του παρελθόντος θα αποτελέσει το χρήμα που δημιουργείται από «αέρα κοπανιστό» – αυτό το διαβολικό μυστικό που βρίσκεται στην καρδιά της έμμεσης έκδοσης τραπεζικού χρήματος» έγραφαν την περασμένη Παρασκευή στο κύριο άρθρο τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, αναφερόμενοι στο θέμα.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Σήμερα (22/4) στις 4.00 μ.μ. όλοι στα δικαστήρια της Κορίνθου, για να αποτρέψουμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Σήμερα (22/4) στις 4.00 μ.μ. όλοι στα δικαστήρια της Κορίνθου, για να αποτρέψουμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας που έπεσε θύμα των τοκογλύφων.

Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας για φορολογικές εκρεμμότητες

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, ο 52χρονος Λεωνίδας Μπόμπολας, για φορολογικές παραβάσεις.
Οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία, επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες.
Το ένταλμα εκδόθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καθώς ο επιχειρηματίας έπρεπε να

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης, της Μαρίας Θελερίτη Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα, κάρτα τροφίμων και επίδομα ενοικίου


Οι παροχές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι δωρεάν ρεύμα ως 300 κιλοβατώρες το μήνα, κάρτα τροφίμων αξίας από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα και επίδομα ενοικίου, επίσης από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα.
Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» πρόκειται για τα εξής:
Εισοδηματικά κριτήρια
Το πραγματικό εισόδημα των δικαιούχων έτους 2013 (δήλωση 2014) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και τις 3.600 ετησίως για ζευγάρι, προσαυξανόμενο

ΟΙ ΗΠΑ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΡΙΛΙΑΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
(Φωτό από Κόκκινος φάκελοςΟ Αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Βαν Φλιτ φωτογραφίζεται με επιτελείς τους ΓΕΣ πάνω από πτώματα νεκρών μαχητών του ΔΣΕ στο Γράμμο. Ο Βαν Φλιτ στέκεται τέρμα δεξιά, δίπλα του ο στρατηγός Θ. Τσακαλώτος και ο αξιωματικός που δείχνει είναι ο Δ. Γιαντζής.)
Κοντεύει πια μισός αιώνας. Παιδί τότε ακόμη, θυμάμαι τον τρόμο που μας είχε καταλάβει όταν από τα χαράματα της 21ης Απριλίου 1967, ο ραδιοφωνικός σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων άρχισε να μεταδίδει τη φρικτή ανακοίνωση: «Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας»! Το πραξικόπημα είχε γίνει, λοιπόν. Χωρίς να κατορθώσει να διαφύγει ούτε ένας, ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της χώρας είχε συλληφθεί με καταπληκτική ευκολία. Ακόμη και η ΕΔΑ διασύρθηκε. Κατά τραγική ειρωνεία η «Αυγή» δημοσίευε τρία προγραμματισμένα

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Τόσα χρόνια «εκπομπατζής»

Η πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου να δημιουργήσει δύο διαφημιστικά τρέιλερ για την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος και να...
τα δώσει για προβολή από το κανάλι της Βουλής στεναχώρησε πολύ τους προϊσταμένους του Ποταμιού, ειδικά από την ώρα που τους εξέθεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός με την παρουσία τους στην πρώτη συνεδρίαση, αλλά και με όσα αποκαλύφθηκαν -π.χ. ότι το ύψος των γερμανικών οφειλών είναι 278,7 δισ. ευρώ.
Το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση που ουσιαστικά αποκαλεί την πρόεδρο της Βουλής "γραφική" και... "τρεϊλατζή"! Αντί να παραδεχθούν ότι κακώς

Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΕΠΟΧΗ'' (5/4)
H Ιskra παραθέτει ολόκληρη τη συνέντευξη, η οποία έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πραγματοποιήσατε επίσκεψη μαζί με τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Μόσχα. Ποιο είναι το επίπεδο των σημερινών ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της ενέργειας και τι κλίμα συναντήσατε

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Τσίπρας στο Tass: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία

Ως μία νέα ευκαιρία για επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του στη Μόσχα ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ρωσικό TASS. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ρόλο-κλειδί που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για κοινές προκλήσεις και πεδία συνεργασίας με τη Ρωσία στην οικονομία, την ενέργεια, το εμπόριο και τη γεωργία, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να λειτουργήσει γεφυρωτικά, ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία.

Υπερψηφίστηκε η πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα μνημόνια


Με 156 ψήφους υπέρ έναντι 72 κατά και 22 «παρών» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια και τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα στην υπαγωγή στα Μνημόνια.
Η επιτροπή θα αποτελείται από...
17 βουλευτές όλων των κομμάτων, ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και οι εργασίες θα διαρκέσουν

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ οι γερμανικές οφειλές


Δια των πλέον επίσημων χειλέων, αυτών του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα επιβεβαιώθηκε το ύψος που θα...
διεκδικήσει η κυβέρνηση ως γερμανικές οφειλές προς τη χώρα με τον Υπουργό από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους να εκτιμά το ύψος της οφειλής στα 287,7 δισεκατομμύρια ευρώ. «Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί

Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, πρόσωπο-κλειδί για εξοπλιστικά και Siemens

Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Αγγελής. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκδόσεων κ Γιάννη Αγγγελή, ο τραπεζίτηςΖαν Κλοντ Οσβαλντ, πρόσωπο - κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens.
Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ.

Δάνεια ύψους 722 εκατ. ευρώ πήγαν σε μόλις 3 οικογένειες για... 4 επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης


Στις οικογένειες Μπόμπολα, Ψυχάρη, Αλαφούζου....το βάρος των δανείων προς τις τράπεζες
Η «βαριά» βιομηχανία της ενημέρωσης της χώρας βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης καθώς μοιάζει με ακυβέρνητο αεροπλάνο που πέφτει και του απομένουν μόλις μερικά μέτρα πριν από την πρόσκρουση.
Τα ηχηρά ονόματα της ενημέρωσης όπως ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη , η Πήγασος Εκδοτική και η Καθημερινή και στον τομέα της τηλεοπτικής ενημέρωσης το MEGA , o ΣΚΑΙ , ο ΑΝΤ1 , ο Alpha TV βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού καθώς η ετήσια διαφημιστική δαπάνη συρρικνώνεται από τον έναν

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

«Έφυγε» ο Πορτογάλος σκηνοθέτης Μανουέλ ντε Ολιβέιρα

Σε ηλικία 106 ετών έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος εν ζωή κινηματογραφιστής, ο Πορτογάλος Μανουέλ ντε Ολιβέιρα. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο παραγωγός Λουίς Ουρμπάνο, επικαλούμενος πηγές στην οικογένεια του κινηματογραφιστή. Την είδηση δημοσίευσε και η ιστοσελίδα του Πόρτο.
Ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1908 στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Το πλήρες όνομά του ήταν Μανουέλ Καντίντο Πίντο ντε Ολιβέιρα. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο

Γιατί η «άνοδος του φασισμού» είναι ξανά το πρόβλημα

Το παρακάτω μακροσκελές άρθρο του σημαντικού ερευνητή-δημοσιογράφου John Pilger είναι από τα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού δείγματα αυθεντικής περιγραφής και φιλο-λαϊκής ιεράρχησης των γεγονότων, που λαμβάνουν υπόψη την ιστορική τους βάση, ανεξάρτητα αν δεν κάνουν ρητά αντισυστημική ανάλυση. Ο Pilger δεν παύει βέβαια να είναι κατά βάση ένας φιλελεύθερος δημοσιογράφος που δεν προτείνει πρόταγμα και δεν μπορεί να κάνει την αφαίρεση που απαιτεί μια αντισυστημική ερμηνεία, με βάση νέα εργαλεία όπως της παγκοσμιοποίησης, όπως κάνει η ΠΔ. Ανήκει όμως σε μια ελάχιστη μειοψηφία αναλυτών και ακτιβιστών που στρέφεται ενάντια όχι μόνο στα συμπτώματα, αλλά και στους μηχανισμούς που οδηγούν στα συμπτώματα της επέλασης της Νέας Διεθνούς Τάξης σε διεισδυτικότατο βαθμό, ενώ δεν μασάει τα λόγια του μπροστά στις εκφυλισμένες φυλλάδες της διεθνούς ψευτο-Αριστεράς όπως ο Γκάρντιαν. Κάνοντας αναδρομή στις επεμβάσεις των ΗΠΑ και της Υπερεθνικής Ελίτ, προχωρώντας στη Γιουγκοσλαβία,

Κοινή δράση του παρακράτους της Eldorado και των ΜΑΤ στις Σκουριές - Επιτέθηκαν σε διαδηλωτές

Ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν στις Σκουριές την Κυριακή το πρωί.
Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πουλημένη πηγή: Alterthess
Tα τελευταία τρία χρόνια το κίνημα ενάντια στο χρυσό σε κάθε πορεία και διαμαρτυρία του δεχόταν την άγρια καταστολή από την αστυνομία η οποία έπαιζε τον ρόλο σεκιούριτι της Ελληνικό Χρυσός. Σήμερα το κίνημα, και ενώ η κυβέρνηση άλλαξε και ενώ η καταστροφή στο βουνό συνεχίζεται, δέχτηκε και πάλι επίθεση αυτήν την φορά συντονισμένα και από κοινού τόσο από τα ΜΑΤ όσο και από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι πιστοί στην
ανδρική γραμμή του Σαμαρά προτιμούσαν να δέρνουν γυναίκες.

Μεϊμαράκη δείχνει το Μαξίμου για τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, τι απαντά για τα 500.000.000 ευρώ

Ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της Ν.Δ. 2007-2009, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, για καθήλωση των αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία αποφασίστηκε να εκσυγχρονιστούν έναντι αντιτίμου 500.000.000 ευρώ επιρρίπτουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν παράλληλα τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη απαραίτητα για την επιτήρηση στο Αιγαίο.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η απόφαση του ΚΥΣΕΑ προβλέπει πράγματι εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού «P-3 Orion», έναντι 500 εκ. δολαρίων στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αποκαλυπτικός ο εκπρόσωπος Πούτιν, τι θα συζητηθεί με Τσίπρα την Τετάρτη

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε. δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την προσεχή Τετάρτη, 8 Απριλίου στη Μόσχα.
Όπως ανάφερε χαρακτηριστικώς ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν θα συζητηθεί θέμα τυχόν ρωσικής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο ίδιος διευκρίνισε πως προς το παρόν δεν έχει τεθεί τέτοιο αίτημα από

Σοβαρές καταγγελίες από Ήσυχο και Κατρούγκαλο στην Επιτροπή Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους

Με απόντα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πραγματοποίηθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η συνεδρίαση για την συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους ("Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους") που δρομολογείται με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Τρίτη με συνέντευξη Τύπου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, σε παρέμβασή του ανέφερε πως "κατά την περίοδο συσσώρευσης του ελληνικού δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι το 2010,

Δρόμοι χωρίς διόδια σήμερα

Για την πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, που διοργανώνεται σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου, στις 11.00, μιλά στο "Κόκκινο" ο Διονύσης Σωτηρόπουλος από την Επιτροπή του Αγώνα κατά των Διοδίων.
Η Επιτροπή ζητά την κατάργηση των διοδίων του νομού Αττικής, και καλεί τοπική αυτοδιοίκηση και βουλευτές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρει πως βρίσκονται εν αναμονή συνάντησης με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γ. Σταθάκη, ενώ επισημαίνει πως τουλάχιστον 15 πολίτες διώκονται

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Ραούλ Βανεγκέμ: Η Βίβλος των Ηδονών


Ο Ραούλ Βανεγκέμ (4 Σεπτεμβρίου 1934) είναι Βέλγος συγγραφέας και φιλόσοφος. Σπούδασε λατινική φιλολογία στις Βρυξέλλες, δίδαξε στο πανεπιστήμιο και συμμετείχε στην Καταστασιακή Διεθνή από το ’61 ως το ’70. Μέχρι σήμερα έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία, ανάμεσά τους τα: Βασικές κοινοτοπίες, Η βίβλος των Ηδονών, Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπινου όντος, Η επανάσταση της καθημερινής ζωής. Ο Βανεγκέμ στα έργα του απορρίπτει την ηθική της εργασίας και ασκεί έντονη κριτική στον καπιταλισμό και τον σύγχρονο κόσμο, θεωρώντας ότι οι αυταπάτες

Σάββατο 4 Απριλίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα.

Μνήμες ανένδοτου αγώνα στην κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του 77χρονου που έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.Χειροκροτήματα και συνθήματα ακούγονταν από το συγκεντρωμένο πλήθος, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής…Συγγενείς, φίλοι του αλλά και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα. Μετά από επιθυμία του ίδιου,
φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη
συνέχει η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση. Με τον τρόπο αυτό έπεσε η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.