Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Αυτή είναι η επιστολή κατά Παναρίτη… Ποιοι την υπογράφουν


Κατά της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη τάσσονται 42 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους.
Στην επιστολή αναφέρουν: «Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι...
η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει -και με βάση την οποία εξελέγη- ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναισυμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της».
Το κείμενο υπογράφουν οι Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία

Το Δαμόκλειο δίκιο

Του Κώστα Καναβούρη   Διά τρεμούσης χειρός, όπως έλεγαν οι παλιοί, και με τον κίνδυνο να φανώ γραφικός (ελπίζω όχι και πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και επειδή δεν γινόταν αλλιώς, κάθισα και έγραψα αυτό το κείμενο.
Για να πω ότι όσο περνάει ο καιρός με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία τόσο μεγαλώνει μέσα μου η αίσθηση ότι και η Αριστερά έχει το δικό της μερτικό στο αδάκρυτο και στο ασυγκίνητο. Ή, έστω, τον δικό της τρόπο συμμετοχής στο αδάκρυτο και το ασυγκίνητο. Φυσικά, κατ' ουδένα λόγο δεν εννοώ την

31η Μάη του 1957 όταν "σκοτώθηκε" ο ηγέτης του ΕΛΑΣ στρατηγός Στέφανος Σαράφης στη Λεωφόρο Αλίμου από αυτοκίνητο της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής, που οδηγούσε ο Αμερικανός σμηνίας Μάριο Μουζάλι...

Ο στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛ.ΑΣ. Στέφανος Σαράφης, δεξιά, δίπλα στον γενικό καπετάνιο Αρη Βελουχιώτη. 
Την μνήμη του Στέφανου Σαράφη, Στρατιωτικού Αρχηγού του ΕΛΑΣ στην Αντίσταση, τίμησε με μήνυμά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.
Στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την 58η επέτειο του θανάτου του, ο κ.Ησυχος αναφέρει ότι «ο Στέφανος Σαράφης υπήρξε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με διακρίσεις στα πολεμικά πεδία, με δημοκρατικό ήθος και αγώνες και με

Ευρωπαϊκές Καμπάνες για τους ΧΑΔΑ!


Ένα πράγμα κατέστη σαφές στις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες ευρείες συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν αιρετοί από περιφέρειες της χώρας και υπηρεσιακοί παράγοντες και γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Ο κίνδυνος επιβολής νέων προστίμων για κάθε μη περιβαλλοντικά αποκατεστημένο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη χώρα

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας P. Poroshenko υπέγραψε χθες νομοσχέδιο, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να θέσει μορατόριουμ , να αναστείλει την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ μόλις δημοσιευθεί και θα παραμένει σε ισχύ μέχρι τον Ιούλιο του 2016.
Η κυβέρνηση θα έχει το δικαίωμα να αναστείλει την αποπληρωμή του χρέους μέχρι να συμφωνήσει με τους δανειστές για την αλλαγή των όρων αποπληρωμής. Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο στις 19 Μαΐου.

Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

50 χρόνια Pink Floyd

Τα 50 τους χρόνια κλείνουν σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες όλων των εποχών, οι The Pink Floyd
‘’Together we stand, divided we fall’’
Δεν θα αρχίσω με τα ευκόλως εννοούμενα, όπως ότι οι Pink Floyd είναι μια από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες στην

ΨΑΧΝΟΥΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ» ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*  Μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», και σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον ελληνικό αστικό τύπο, ήρθαν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του αστικού μνημονιακού μπλοκ, να αναδείξουν τις ενδόμυχες ελπίδες τόσο των ίδιων όσο και των «εταίρων» για μια τέτοια εξέλιξη.
Μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Ε. Βενιζέλου(σ.σ. λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;) για νέα κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς εκλογές, αλλά και τις χαρακτηριστικές χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη ο οποίος τόνισε ότι θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει, τη σκυτάλη της δήθεν «εθνικής ενότητας» παρέλαβε οΑντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά". «Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε

Σαν σήμερα, Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Σαν σήμερα ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβασαν τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη. Πώς είχαν εκτελέσει το παράτολμο σχέδιό τους, ταπεινώνοντας το Γ' Ράιχ... Οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαΐου 1941.
Ξημερώματα της 30ης Μαΐου 1941 και δύο 19χρονοι νέοι σκαρφαλώνουν στον Ιερό Βράχο και κατευθύνονται προς τον Παρθενώνα με στόχο να κατεβάσουν τη γερμανική σημαία του Γ' Ράιχ.

Παίζουν τα ρέστα τους και ο Ψαριανός κουβαλάει τους καφέδες

Του Κώστα Βαξεβάνη
Πλησιάζουμε στο τέλος. Όχι στο τέλος με την εσχατολογική έννοια το οποίο προφητεύουν τέσσερις μήνες από τον τυφλό πολιτικά Θεοδωράκη έως την ανοιχτομάτα Ντόρα Μπακογιάννη. Στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Η οριοθέτηση του τέλους δεν ορίζεται από τις ημερομηνίες σύμφωνα με τις οποίες χρεοκοπούμε το δίχως άλλο, αλλά από τις συμπεριφορές.
Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια συντονισμένη και επιθετική προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα τελεσιγράφου προς την ελληνική πλευρά. Δηλώσεις με νόημα, δημοσιεύματα με βεβαιότητα καταστροφής, ακόμη και συνεντεύξεις χαμένες στη μετάφραση, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο. Ξανακούσαμε για Grexit, ξαναδιαβάσαμε πως η Ευρώπη είναι θωρακισμένη και δεν κινδυνεύει απ την Ελλάδα, και συγκλονιστήκαμε από μια ακόμη προφητεία πως σήμερα μέρα Παρασκευή, έρχεται το capital control και το κλείσιμο των τραπεζών. Αν θυμάμαι καλά πριν δύο μέρες επίσης, δεν θα πληρώνονταν οι μισθοί.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Στήριξη 183 ευρωβουλευτών και βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ

Με κοινή δήλωσή τους, 183 ευρωβουλευτές και βουλευτές 13 ευρωπαϊκών κρατών, εκφράζουν συμπαράσταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση «για τη δικαίωση του αγώνα που δίνουν εναντίον του "μονοδρόμου" της λιτότητας στην Ευρώπη».
Αναφέρουν ότι η επιλογή του ελληνικού λαού να ψηφίσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα, «συνδέεται με μια ξεκάθαρη ελπίδα: Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή μακριά από τις πολιτικές λιτότητας, για τις οποίες λέγεται πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Αυτές οι πολιτικές έχουν κάνει βαθιές αποκοπές στις κρατικές δαπάνες την ίδια

Με αφορμή την Ουκρανία – Απόπειρες προσέγγισης του εθνικού ζητήματος

Το κείμενο δημοσεύτηκε στο τεύχος 5 της επιθεώρησης Praxis (Μάης-Αύγουστος 2014)
γράφει ο Βαγγέλης Μπάδας,
Η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής πλέον, όπως δείχνουν τα πράγματα, Κριμαίας, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ευρώπης (603.628 km2) μετά τη Ρωσία και αριθμεί περίπου 45.000.000 κατοίκους. Δύσκολα θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για «ουκρανικό έθνος» με τους ίδιους όρους με τους οποίους μιλά συνήθως για «Έλληνες», «Τούρκους» ή «Γάλλους». Πέρα από το γεγονός ότι εντός του σημερινού ουκρανικού κράτους

Ο διώκτης των «αιώνιων φοιτητών» Γρ. Ψαριανός πήρε πτυχίο...μετά από 42 χρόνια.

Όλο το διαδίκτυο τον τρολάρει!...
Είναι απηνής διώκτης των αιωνίων φοιτητών και χρειάστηκε 42 χρόνια για να πάρει πτυχίο.
Είναι ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός και δέχεται το αγνό τρολάρισμα.
«Έξι χρόνια στο...δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο…» έλεγε ο Κώστας Τσάκωνας στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα» και αν ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός, θα συμπλήρωνε «… και 42 στο Πανεπιστήμιο».
«Έχω κάνει Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είμαι οικονομολόγος, μπήκα το '72 και το '76 χρώσταγα δύο μαθήματα και τα πέρασα τώρα. 42 χρόνια μετά πήρα το πτυχίο μου» είπε πρόσφατα ο βουλευτής του Ποταμιού στην εκπομπή «Ανατροπή» και αμέσως η φωτογραφία της αποφοίτησής του, έκανε το γύρο του διαδικτύου, ως πρώτη ύλη για απίθανο τρολάρισμα!
Η αλήθεια είναι πάντως, ότι πολλοί ταυτίζουν τον Γρηγόρη Ψαριανό, με τους αιώνιους φοιτητές, 
την ώρα που ο βουλευτής του Ποταμιού είχε περιθώριο 58 ακόμα χρόνων, μέχρι να χαρακτηριστεί τέτοιος….

EWG: ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΩΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

ΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ GREXIT KAI ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΡΕΜΟΥΝ  ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Εκβιαστικό τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να κλείσει άρον-άρον, έως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη τησυμφωνία με τους «θεσμούς» απεύθυνε την Πέμπτη (28/5) το EuroWorking Group, απειλώντας ευθέως τη χώρα με χρηματοδοτικό στραγγαλισμό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας χρεοκόπησαν και ζητούν ευθύνες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Γιώργου Βάμβουκα  Από τον Ιούλιο του 1974 έως τον Ιανουάριο του 2015, δύο ήταν τα κόμματα που εναλλάσσονταν στην κυβερνητική εξουσία, το ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) και η ΝΔ (Νέα Δημοκρατία). Αν εξαιρεθεί η περίοδος 2.7.1989-10.4.1990, που υπήρξαν οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού Τζανή Τζαννετάκη και Ξενοφώντα Ζολώτα, συνάγεται ότι από τον Ιούλιο του 1974 και για σαράντα συναπτά έτη, το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ διαχειρίστηκαν την κυβερνητική εξουσία και ασκούσαν το νομοθετικό έργο στη Βουλή των Ελλήνων.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Γιάννης Κουζής: «Πρέπει να ξεκινήσει η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων»

Συνέντευξη στον Σταμάτη Μαυροειδή 
Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν απαξιωθεί πλήρως, ο κοινωνικός διάλογος καταργήθηκε διά νόμου, η ανεργία καλπάζει με απίστευτους ρυθμούς. Πρόκειται για κατόρθωμα του μνημονιακού καθεστώτος που επεβλήθη στην Ελλάδα από τους δανειστές, με απώτερη επιδίωξη να αποτελέσει πρότυπο εργασίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο εντάσσονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας με στόχο να περισωθεί ό,τι απόμεινε από τις ανθρώπινες συλλογικότητες, να

81 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε. ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ Η σύσκεψη των Δημάρχων Πελοποννήσου με τον Υπουργό Εσωτερικών ήταν αποκαλυπτική όσον αφορά το κλείσιμο και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης χρειάστηκε 1 ολόκληρο χρόνο για να κλείσει 1 από τους 82 ΧΑΔΑ που υπάρχουν στην Περιφέρεια. Με αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούν άλλα 81 χρόνια για να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ! Οι πολίτες της Πελοποννήσου θα πληρώσουν στις 2/6/2015 5,6 εκ. ευρώ πρόστιμο για τους 81 ΧΑΔΑ και άλλα 4,6 εκ. ευρώ την 1/6/2016 και τα 4,6 εκ. ευρώ θα συνεχίζονται κάθε εξάμηνο για όσα χρόνια οι ΧΑΔΑ είναι ενεργοί ή μη αποκατεστημένοι (βέβαια κάθε χρόνο θα μειώνονται τα πρόστιμα κατά 40.000 ευρώ ή 80.000 ευρώ αντίστοιχα αφού θα κλείνει και ένας ΧΑΔΑ). Παράλληλα αν το κλείσιμο και οι αποκαταστάσεις δεν γίνουν μέχρι τις 31/12/2015 τα χρήματα του ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό χάνονται και η αποκατάσταση πρέπει να γίνει με εθνικούς πόρους. Οι πολίτες της Πελοποννήσου πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες ευθύνες του κ. Τατούλη για την

"Το ζήτημα του έρωτα", του Ερρίκο Μαλατέστα

Κατ’ αρχάς, μπορεί να φανεί περίεργο το ότι το ζήτημα του έρωτα, καθώς και όλα τα συναφή με αυτό, απασχολεί τόσο πολύ έναν μεγάλο αριθμό ανδρών και γυναικών, την στιγμή που υπάρχουν άλλα προβλήματα πιο επείγοντα, αν όχι πιο σημαντικά, τα οποία θα έπρεπε να συγκεντρώνουν όλη την προσοχή και όλη την ενεργητικότητα εκείνων, οι οποίοι αναζητούν τρόπους προκειμένου να θεραπεύσουν τα δεινά τα οποία ταλανίζουν την ανθρωπότητα.
Καθημερινά συναντάμε ανθρώπους που συνθλίβονται υπό το βάρος των θεσμών της εποχής μας· ανθρώπους υποχρεωμένους να διατρέφονται άσχημα- ανθρώπους που ανά

«Συμφωνία ή Ρήξη» εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Σικυωνίων την Δευτέρα, 1η Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, στις 8.00 μ.μ.

«Συμφωνία ή Ρήξη»: Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση με αυτό το θέμα και κεντρικό ομιλητή το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Καλύβη, διοργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σικυωνίων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα, 1η Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, στις 8.00 μ.μ.

65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ένα ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμού για την εξόφληση των οφειλών στη ΔΕΗ

Με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Φάνη Κουρεμπέ και Δανάης Τζήκα-Κωστοπούλου κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του νομού μας Μ. Θελερίτη και Γ. Ψυχογιός, προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ζητούν ένα ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμού για την εξόφληση των οφειλών στη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υπάρχον καθεστώς και

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Θανάσης Πετράκος: ''Βόμβες μεγατόνων'' οι καταγγελίες του Σ. Βαλυράκη για τη Siemens (βίντεο)

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μιλώντας σήμερα στο ΜΕGΑ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Βόμβες μεγατόνων» χαρακτήρισε ο Θανάσης Πετράκος, τις καταγγελίες του πρώην Υφυπουργού Μεταφορών και Υπουργού Δημοσίας Τάξης κυβερνήσεων από το 1981 έως και το 1996 και πρώην Προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, Σ. Βαλυράκη, καθώς, όπως κατήγγειλε «τμήμα της Siemens είναι εγκληματική οργάνωση και δεν δέχθηκαν οι προηγούμενες συνθέσεις της Βουλής να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ ήταν σαφές ότι το 10% πήγαινε σε μίζες, 8 σε φυσικά πρόσωπα και 2 στα πολιτικά κόμματα".

Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, σε Ελλάδα και Ισπανία, λέει ο πρόεδρος του ΟΟΣΑ

Ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα και στην Ισπανία είναι άνεργος, τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ 'Ανχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας σήμερα στο Βερολίνο την Έκθεση για τις Δεξιότητες και την Απασχολησιμότητα των Νέων για το 2015. Αντιθέτως, σημείωσε, η Γερμανία με 8%, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων.
Συνολικά περισσότεροι από 35 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 16-29 ετών στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι άνεργοι, αλλά και εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ από αυτούς τα 20 εκατομμύρια βρίσκονται εντελώς εκτός

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ Τ’ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ Είναι θετικό που επιτέλους μ’ ευθύνη του Υπ. Εσωτερικών και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων (Υπουργείων, Περιφέρειας και Δήμων) ξεκίνησε ο διάλογος και συζητήθηκαν «ανοικτά» τα θέματα που αφορούν τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) και γενικότερα τα προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μέχρι σήμερα οι αποφάσεις και συζητήσεις γινόντουσαν «εν κρυπτώ» με τα χαρακτηριστικά της επιβολής και της διαπλοκής.
Η κακή εικόνα για τ’ απορρίμματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτυπώθηκε απ’ όλους ενώ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι

Η Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Το παλικάρι - Ο Λούις Τίκα και η σφαγή του Λάντλοου" την Κυριακή 31 Μαΐου

Η Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Το παλικάρι - Ο Λούις Τίκα και η σφαγή του Λάντλοου" την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 20.00 στο θέατρο Αγγ. Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα και την παραγωγό Λαμπρινή Θωμά.
Η ταινία αναφέρεται σε ένα από τα άγνωστα κομμάτια της ελληνικής μετανάστευσης ταυτισμένο με την ζωή και τον θάνατο ενός ανυπότακτου Κρητικού.
Μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις της εργοδοσίας και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα των Η.Π.Α.
Είσοδος ελεύθερη.
Μπορείτε να προσφέρετε είδη διατροφής που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ξυλοκάστρου: γάλα, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, χυμός ντομάτας.

52 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Πριν από 52 χρόνια, στις 27 Μαΐου του 1963, άφησε την τελευταία του πνοή ο Γρηγόρης Λαμπράκης, συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ βουλευτής, υφηγητής της Ιατρικής, παλιός βαλκανιονίκης και κορυφαίος ειρηνιστής (αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Βαλκανική Συνεννόηση).
Ο θάνατός του ήταν...αποτέλεσμα δολοφονικής επίθεσης που είχε δεχτεί λίγες ημέρες πριν, στις 22 Μαΐου του 1963, στη Θεσσαλονίκη, κοντά στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Ερμού, μεταξύ 9.40 και 10 μ.μ. Μια δολοφονία παρουσία ολόκληρου του κρατικού

Επιστρέφουν στις θέσεις τους 2.413 απολυμένοι και «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί

Επανασυστήνονται οι τεχνικές ειδικότητες, οι κλάδοι και οι 2.413 οργανικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απολυμένοι και «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί, αλλά και όσοι εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα, όπως και όσοι από το προσωπικό αυτό μετατάχθηκαν σε άλλες θέσεις, βάσει οριστικών πινάκων, μπορούν να καταλάβουν αυτές τις θέσεις. Με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4325/2015), δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Χαράλαμπος Δευτεραίος. Ramandan Delilaj

Του Κώστα Καναβούρη   Χαράλαμπος Δευτεραίος. Ramandan Delilaj. Είναι νεκροί. Κάηκαν και πέθαναν από εγκαύματα στην τραγωδία που συνέβη πριν λίγες μέρες στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπρόπυργου των Ελληνικών Πετρελαίων. Είναι νεκροί. Καήκαν σαν τα σκυλιά. Όλες οι υπόλοιπες διατυπώσεις είναι ψέματα και ευφημισμοί. «Έχασαν τη μάχη για τη ζωή» σου λέει ο άλλος. Ψέματα. Καμιά μάχη για τη ζωή δεν έχασαν. Εκείνο που έχασαν είναι η ζωή τους ως φοβερό αντίτιμο της μάχης για το μεροκάματο. Κι εμείς θα προσπεράσουμε γιατί

Παράταση ενός μήνα στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις έως τις 26 Ιουνίου

Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 26 Ιουνίου 2015 ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη η οποία σημείωσε ότι, ως τώρα, η ανταπόκριση των φορολογούμενων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Όπως είπε η υπουργός μετά από κύμα αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης.
Η Νάντια Βαλαβάνη κάλεσε μάλιστα τις Δ.Ο.Υ να διευκολύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από

ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* Θρίαμβος του κινήματος «Ποδέμος» των Ισπανών «Αγανακτισμένων». Η υποψήφιά του, Μανουέλα Καρμένα, στην πρωτεύουσα Μαδρίτη είναι πιθανότατο να αναδειχθεί δήμαρχος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συνεργαστούν το «Ποδέμος» που πήρε 20 έδρες με τους σοσιαλιστές που πήραν 9 στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές. Αν συμβεί αυτό, με δεδομένο ότι το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας έχει 57 έδρες εν συνόλω, οι 29 έδρες των δύο προαναφερθέντων κομμάτων συνιστούν

Η επιτροπή διαγραφής του χρέους τώρα, σας καλεί τη Κυριακή 31 Μαΐου 8.00 στη πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο .

Η επιτροπή διαγραφής του χρέους τώρα σας καλεί στη παρακάτω εκδήλωση τη Κυριακή 31 Μαΐου 8.00  στη πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο . 

Ο Ταγματάρχης και οι λοχίες Μεϊμαράκης και Κεφαλογιάννη

Όσοι δεν γνωρίζουν τον Λάμπη Ταγματάρχη και τον άκουσαν να μιλάει χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, πίστεψαν ενδεχομένως πως πρόκειται πως για μια οραματική κατάσταση. Η ΕΡΤ των ονείρων που περιέγραφε αναιρέθηκε ωστόσο από τη στάση του μετά την ψηφοφορία. Παρότι ο νέος Ταγματάρχης της ΕΡΤ διαβεβαίωνε για την ευαισθησία και την ευθιξία του, δέχθηκε το διορισμό του παρά την αρνητική θέση της Επιτροπής (8 κατά-παρών έναντι 7 υπέρ). Αν ο κύριος Ταγματάρχης πίστευε όσα έλεγε για την ΕΡΤ, θα είχε και την ευαισθησία να μην αποδεχθεί το διορισμό του μετά την πρακτική

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Πολιτικός σεισμός στην Ισπανία – Αλλάζει το πολιτικό τοπίο εν όψει γενικών εκλογών

Υψηλό βαθμό ρευστοποίησης στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας, σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών ισπανικών εκλογών της 25ης Μαΐου. Επτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και τέσσερα χρόνια μετά τη σαρωτική νίκη του Λαϊκού Κόμματος (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στην εξουσία, ο ισπανικός δικομματισμός χάνει έδαφος με τρόπο αρκετά ηχηρό. Τόσο το PP όσο και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) που εναλλάσσονταν στην εξουσία από την εποκατάσταση της δημοκρατίας, καταγράφουν σοβαρές απώλειες. Δύο νέα κόμματα μπαίνουν δυναμικά στο ισπανικό πολιτικό σκηνικό: οι Podemos («Μπορούμε», IU) που προέρχονται από το κίνημα των Αγανακτισμένων κι

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;», αναρωτιέται ο Λαφαζάνης

«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;», αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, προτάσσοντας ως μείζονα εκκρεμότητα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο ίδιος αναρωτήθηκε, επίσης, για το κατά πόσον συνιστά τρομοκρατία εκ μέρους της κυβέρνησης το

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΥΡΙΛΛΑ*
H Παλμύρα έπεσε… Είναι πλέον στα χέρια τους. Τα αγάλματα της Μοσούλης κατακρεουργήθηκαν, η Βιβλιοθήκη της Μοσούλης – 112.000 χειρόγραφα και 8.000 βιβλία – έγιναν στάχτη. Η Χάτρα καταστράφηκε. Χιλιάδες αντικείμενα μακραίωνου πολιτισμού του ανθρώπου, όταν δεν σπάνε με βαριοπούλες, βρίσκουν διεξόδους στους διεθνείς διαδρόμους αρχαιοκαπηλείας, αποθηκεύονται για λίγο διάστημα, μέχρι δηλαδή να αποκτήσουν πλαστά πιστοποιητικά μονιμότητας και μετά εμφανίζονται στις αγορές της Ευρώπης και κυρίως των ΗΠΑ.

Ταγματάρχες και λοχαγοί μιας άθλιας κατάστασης

Του Κώστα Βαξεβάνη
Καλύτερα να διαφωνείς λέγοντας αυτό που πιστεύεις παρά να συμφωνείς λέγοντας ψέματα ή να σιωπάς και να γίνεσαι εχθρός του εαυτού σου. Δεν πρόκειται για φιλοσοφική διάθεση αλλά για το συμπέρασμα που με οδηγεί να γράψω για όσα συμβαίνουν με την ΕΡΤ. Η αλήθεια είναι πως το αποφεύγω εδώ και καιρό γιατί ξέρω πως ό,τι και να γράψω, ακόμη και αν πρόκειται για πράγματα που έχω πει ή γράψει από το 2010, θα βρεθούν οι επαγγελματίες της επιτηδευμένης καχυποψίας να πουν πως τα γράφω γιατί ήθελα να γίνω Πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος ή κάτι σχετικό και

Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Έτοιμο το Podemos να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στις δημοτικές εκλογές στην Ισπανία

Την πρώτη σημαντική και ιδιαίτερα συμβολική εκλογική νίκη είναι έτοιμο να πετύχει το Podemos στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία, κερδίζοντας τη δημαρχία της Βαρκελώνης, της πρωτεύουσας της Καταλωνίας. Θα πρόκειται για το πρώτο μεγάλο τεστ του κινήματος στην άσκηση της εξουσίας, που θα επισημοποιήσει παράλληλα τη μετεξέλιξή του από κινηματικό μέτωπο σε πλατιά κοινωνική συμμαχία ρήξης και ανατροπής.
Η πρωτοφανής κοινωνική κρίση, αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας που επέβαλαν Βερολίνο και Βρυξέλλες στην Ισπανία ως αντάλλαγμα των τραπεζικών διασώσεων,

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Μ. Γλέζος:" Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε σε όλους ότι διατηρούμε τη μνήμη της ελευθερίας, την ιδεολογία της αντίστασης."

ΑΣΦΥΞΙΑ!
Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει εκείνο που σαδιστικά κάνουν επί 4 μήνες σε βάρος του λαού μας και της κυβέρνησής του οι περίφημοι Εταίροι, υπό τις συνεχείς επιδοκιμασίες των εγχώριων συνεργατών τους. Σαν να έχουν...
περάσει μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι κάθε πολίτη της χώρας, από τη στιγμή που τόλμησε, ύψωσε το ανάστημά του και είπε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Καθημερινές λοιδορίες από τα κλιμάκια της εξουσίας, ύπουλες διαρροές, ψέματα ειπωμένα με τη βεβαιότητα πως του ψευδόμενου η φωνή είναι στο τέλος και η μόνη που θα ακουστεί, γιατί έχει την τύχη να είναι ισχυρός (αν και διαπλεκόμενος) Γερμανός, σεβάσμιος Λουξεμβουργιανός (χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να ζει σε φορολογικό παράδεισο), ευυπόληπτος Γάλλος (μολονότι ασπόνδυλος και αμνήμων), τυχάρπαστος (και απατεωνίσκος) Ολλανδός, αλλά ειδικός στο να προσπέφτει με χάρη στα πόδια των ισχυρών.

Ιστορικά διδάγματα από την πτώχευση της Ελλάδας του 1932 ΜΕΡΟΣ Β’ & ΜΕΡΟΣ Γ'

Γιώργου Βάμβουκα   
Oταν ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι η εθνική οικονομία είναι θωρακισμένη και η Ελλάδα θα βγει τελικά αλώβητη από τον παγκόσμιο οικονομικό τυφώνα, ο ευφυέστατος οικονομολόγος Ανδρέας Ανδρεάδης (1876-1935), καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο των Δημοσίων Οικονομικών, είχε τελείως διαφορετική άποψη.
Ο Ανδρεάδης θεωρούσε ότι οι διαρθρωτικές ασθένειες της ελληνικής οικονομίας και του πολιτικού συστήματος, όπως οι πελατειακές σχέσεις του πολιτικού συστήματος (ρουσφέτι), η ελεφαντίαση του κρατικού μηχανισμού με τη δημιουργία άχρηστων

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Δεν παλέψαμε για να ξαναπέσει η ΕΡΤ στα χέρια των ίδιων επιτήδειων


Με ανακοίνωσή της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμηνύουν πως είναι «έτοιμοι από καιρό» να συνεχίσουν να προσφέρουν και εντός της ΕΡΤ «το έργο που επί 23 μήνες προσέφεραν κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες». Επίσης τονίζουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση ρεβανσισμού καθώς «πάλεψαν με τεράστιες θυσίες και απώλειες για να έχουν δουλειά όλοι». Ωστόσο τονίζουν πως «δεν πάλεψαν 23 ολόκληρους μήνες για να δουν την ΕΡΤ να ξαναπέφτει στα χέρια των ίδιων επιτήδειων».

παρέμβαση του Βουλευτή Γιώργου Ψυχογιού στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια

Απόσπασμα της παρέμβασης του Βουλευτή Γιώργου Ψυχογιού στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Αρχικά θα ήθελα να εστιάσω σε κάποιες νομοθετικές ή κοινοβουλευτικές πράξεις ή παραλείψεις που συνέβησαν κατά την υπό εξέταση περίοδο.
Από την ένταξη της χώρας στο μνημονιακό καθεστώς είχε διαβιβαστεί στη Βουλή περίπου τριψήφιος αριθμός δικογραφιών κατά Υπουργών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Μανώλης Γλέζος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : «Προτείνω την κατάργηση του ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη»


Παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη διάρκεια συζήτησης για τους Κανόνες του ΦΠΑ όσον αφορά ψηφιακές υπηρεσίες, βιβλία και έγγραφα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος είπε:
«Όσα άκουσα εδώ αποτελούν ημίμετρα, γι’ αυτό ζητάω την κατάργηση του ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θέλω πολύ σύντομα να εξηγήσω τους λόγους. Γνωρίζετε ότι ο ΦΠΑ ανήκει στους έμμεσους και όχι στους άμεσους φόρους. Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα άδικοι και σε βάρος του λαού.

Ιστορικά διδάγματα από την πτώχευση της Ελλάδας του 1932

Γιώργου Βάμβουκα
Ιστορικά διδάγματα από την πτώχευση της Ελλάδας του 1932 ( ΜΕΡΟΣ Α’ )
Επειδή τα συγκλονιστικά γεγονότα που εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες, αναφορικά με τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και των θεσμών, έχουν αρκετές ομοιότητες με τα δραματικά συμβάντα που προηγήθηκαν της πτώχευσης της Ελλάδας το 1932, το σημερινό και το επόμενο άρθρο μας, θα αφιερωθούν στα αίτια και τις συνέπειες της χρεοκοπίας της χώρας το 1932.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Σε ένα περίπου εξάμηνο η νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στα «κόκκινα δάνεια».

Η απάντηση του Υπουργού Γ. Σταθάκη σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ των οποίων και του Γ. Ψυχογιού – σχετικά με την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών και την επίσπευση δρομολόγησης λύσεων και ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια. 
Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε γνώση των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούν οι «Εταιρίες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες Οφειλές» απέναντι στους πολίτες. Επεξεργαζόμαστε κώδικα δεοντολογίας που

Φοιτητικές εκλογές 2015: Για το πανεπιστήμιο των αναγκών μας και την κοινωνική χειραφέτηση

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς γίνονται με φόντο το νέο Πολυνομοσχεδίο για την Παιδεία, για το οποίο αρχίζουν δειλά να συζητούν και οι φοιτητικοί σύλλογοι. Όπως τονίζουν φοιτητές από την Αριστερή Ενότητα, το ελληνικό Πανεπιστήμιο, ιδίως μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών, δεν διανύει και την καλύτερη εποχή του. Σε επίπεδο λειτουργίας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα) και υποδομές

100 ΗΜΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Του ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ
Στην περίοδο που διανύουμε πραγματοποιούνται δεκάδες συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότερες ανοιχτές.Αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός, παραμένει ένα κλίμα αμηχανίας, υπάρχει μεγάλη οργή για την αντεπίθεση και τους εκβιασμούς του μνημονιακού κατεστημένου σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η εκτίμηση είναι ότι οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αναθαρρήσει από την στάση αξιοπρέπειας και ισότιμης διαπραγμάτευσης που ασκεί, όμως δεν κατανοούν πάντα πόσο καθαρούς στόχους έχει, πού θέλει να πάει και με ποιο τρόπο. Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση είναι παράγοντας κόπωσης και σκεπτικισμού.
Επικοινωνιακά η μάχη είναι άνιση, διότι τα ΜΜΕ ακολουθούν μια πρωτοφανή παραχάραξη της αλήθειας και πολεμούν με κάθε θεμιτό και κυρίως αθέμιτο τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει πολύς κόσμος που μας χτυπά στην πλάτη και μας λέει καλόπιστα: καλά τα πάτε! Την ίδια στιγμή όμως, αρκετοί από αυτούς,

ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ BRICS ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΩΛ ΚΡΑΙΓΚ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠ. ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ)
Εάν η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στις δυτικές τράπεζες και στραφεί για στήριξη στις χώρες των BRICS(Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ληστρική» επιδρομή από τη Δύση.
Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη King World News - αλλά και σε άρθρα

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Η Μαρία Θελερίτη αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα, 6 Μαΐου 2015, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Αυτοδιοίκησης, Δικαιοσύνης και Σωμάτων Ασφαλείας της Βουλής για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην Επιτροπή αποφασίστηκε να συγκροτηθεί υποεπιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης και τον «Καλλικράτη».

"Tεράστιος προβληματισμός από την επιλογή Ταγματάρχη"

Κοινή δήλωση Αννέτας Καββαδία, Αγλαΐας Κυρίτση και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη,
βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
11 Μαΐου 2015
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε – στην αρχή ως φήμες, στη συνέχεια μέσω μερίδας του Τύπου – τη σύνθεση του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ. Με δεδομένο ότι...
η βουλευτική μας ιδιότητα δεν ακυρώνει την ιδιότητά μας ως δημοσιογράφων της ΕΡΤ, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις:
Mε κανέναν τρόπο δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη στελέχωση του Δ.Σ., πολύ δε περισσότερο δεν είχαμε καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιλογής των προσώπων. Η ενημέρωσή μας για το συγκεκριμένο σοβαρό

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπήκαν στο Ραδιομέγαρο ... Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς....

Οι εργαζόμενοι στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου.
-Καλφαγιάννης: “Όποιος διευθύνων σύμβουλος ή υπουργός νομίζει πως πάνω στις πλάτες μας θα χτίσει καριέρες είναι γελασμένοι” Στιγμές συγκίνησης...Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε σχετικά «Δεν πρέπει να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε γιατί από τις 29 Απριλίου έχουν αναβιώσει οι σχέσεις εργασίας μας. Δεν θέλουμε να καθόμαστε, θέλουμε τις δουλειές μας, θέλουμε να μπούμε μέσα στο ραδιομέγαρο να ‘ρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το Δ.Σ., να ανοίξει την ΕΡΤ σε όλες τις δομές της και να προχωρήσουμε».

Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα να συμμετάσχει στην Τράπεζα των BRICS

Να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), απηύθυνε πρόσκληση ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος- αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στόρτσακ, σε αποκλειστική συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Σε μια περίοδο που το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει οξύ και αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η συμμετοχή της χώρας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ... ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Συγκινήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη με τις καθαρίστριες.. Παρών στην γιορτη και ο Γ. Κατρούγκαλος.
Εμφανώς συγκινημένη και κρατώντας ένα κουτί γλυκά στα χέρια, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έφτασε λίγο πριν από τις 08:30 το πρωί στην...
σκηνή των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στην οδό Καραγεώργη Σερβίας. Το κλίμα εορταστικό και συνάμα αρκετά φορτισμένο. Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ-ΝΤΟΝΜΠΑΣ

Του ΑΝΔΡEΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*
Mε παλλαϊκή συμμετοχή γιορτάστηκαν στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσικ και του Ντόνετς η μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης. Παρά τις κατευθυνόμενες από το Κίεβο ‘’πληροφορίες’’ για μεγάλη προβοκάτσιακαι χτύπημα των παρελάσεων η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή σε μέγεθος και αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Στην υπόλοιπη Ουκρανία η αντιφασιστική νίκη δεν γιορτάστηκε. Στη Οδησσόαλλά και σε άλλες πόλεις, η μέρα τιμήθηκε με αυθόρμητες εκδηλώσεις χιλιάδων λαού. Από την Ελλάδα η συμμετοχή της αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία συνδέθηκε με το καραβάνι αλληλεγγύης από άλλες αντιφασιστικές χώρες. Το