Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Λαφαζάνης, Πετράκος και Δούκας στα Ελληνικά Πετρέλαια: Το ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ υπονομεύει την άμυνα της χώρας, συνιστά απιστία και βαρύτατο πλήγμα στην κυριαρχία και την οικονομία

Η εκποίηση των ΕΛ.ΠΕ ισοδυναμεί με εργασιακή ζούγκλα στην επιχείρηση.
Ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα μέλη της Π.Γ. Θανάσης Πετράκος και Γιάννης Δούκας, επισκέφτηκαν σήμερα το διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) στον Ασπρόπυργο στο πλαίσιο της δράσης τους ενάντια στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ.

Ως γνωστόν ανακοινώθηκε συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ (Δημόσιο) και Λάτση, οι οποίοι κατέχουν το 35% και το 46% αντίστοιχα των ΕΛ.ΠΕ, να πέσει η συμμετοχή και των δύο στο 15% και να πουλήσουν τα υπόλοιπα ποσοστά τους σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των ΕΛ.ΠΕ και θα καταστεί διεύθυνση της επιχείρησης.
Αρχικά οι Παν. ΛαφαζάνηςΘαν. Πετράκος και Γ. Δούκας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, Παν. Οφθαλμίδη και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου στα γραφεία τους.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε μίλησε με τους εργαζόμενους στη συντήρηση και στους θαλάμους ελέγχου των μονάδων στη μετατροπή και στη διύλιση.
Τέλος η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε συναντήθηκε στα γραφεία της διοίκησης των διυλιστηρίων του Ασπρόπυργου  με τους Γιάννη Ψυχογιό, μέλος του Δ.Σ των ΕΛ.ΠΕ και γενικό διευθυντή διυλιστηρίων και εφοδιασμού, Αλέκο Παργινό, αναπληρωτή γενικό διευθυντή διυλιστηρίων και Διονύση Μπελεκούκια, διευθυντή του διυλιστηρίου Ασπροπύργου.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με πρωτοφανείς και σκοτεινές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, Τσίπρας και Σταθάκηςαποφάσισαν να ξεπουλήσουν στην κυριολεξία τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ), μια στρατηγικής σημασίας ελληνική ενεργειακή επιχείρηση με ισχυρή παρουσία και διεύθυνση, σε ξένα συμφέροντα.
Είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική κυβέρνηση προχωρά απευθείας σε συναλλαγή και συμφωνία με έναν ιδιώτη και συγκεκριμένα τον Σπ. Λάτση, με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδιώτη και όχι του Δημοσίου, ξεπουλώντας και παραδίδοντας σε πολυεθνικά συμφέροντα μια μείζονος εθνικής σημασίας επιχείρηση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ενώπιόν μας μια «σκαστή» περίπτωση απιστίαςέναντι του Δημοσίου, πράγμα που συνιστά κακούργημα αλλά και, λόγω του ρόλου των ΕΛ.ΠΕ στην οικονομία, μια πράξη εθνικής προδοσίας, υπονόμευσης της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας και απεμπόλησης του εθνικού συμφέροντος, με ταυτόχρονο βαρύτατο πλήγμα στην οικονομία και την κοινωνία.
Η κυβέρνηση ξεπουλώντας και τα ΕΛ.ΠΕ ολοκληρώνει μια βρώμικη επιχείρηση που έχει στόχο το ξεπούλημα και την εκχώρηση σε ξένα κέντρα όλης της ενεργειακής βάσης της χώρας, πράγμα που μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακή αποικία ξένων συμφερόντων και επομένως μια χώρα χωρίς ίχνος κυριαρχίας και χωρίς μέλλον.
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι το ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ θα έχει ως συνέπεια την διάλυση των μισθολογικών και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων με συνέπεια να επιβληθεί σε όλο το προσωπικό ένα νέο καθεστώς «δουλεμπορίου», σαν κι αυτό που, δυστυχώς, εφαρμόζεται στον ιδιωτικό, κυρίως, τομέα της οικονομίας. Ας μην υπάρχουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξουν θετικές δεσμεύσεις σε ενδεχόμενη εκποίηση των ΕΛ.ΠΕ, από τους νέους ιδιώτες ιδιοκτήτες τους. Τέτοιες δεσμεύσεις δεν μπορεί να έχουν καμία νομική βάση και αν εξαγγελθούν θα είναι μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Το ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ δεν είναι μονόδρομος. Ο ενωμένος και δυναμικός αγώνας των εργαζομένων, σε συντονισμό μάλιστα με όλους τους εργαζόμενους στον ενεργειακό τομέα της οικονομίας και όλον τον λαό, μπορεί να ματαιώσει το ξεπούλημα.
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε), από την πρώτη στιγμή στον αγώνα για να στηριχθεί και να ενισχυθεί η δημόσια παρουσία στα ΕΛ.ΠΕ, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την συγκρότηση ενός μεγάλου και νικηφόρου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ενάντια στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ».
Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου