Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ»
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος, με επιστολή του στις 7-11-2011 προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κων/νο Ασκούνη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και τους Δημάρχους του Νομού Κορινθίας, αναφέρει τα εξής: «Το χαράτσι, γνωστό ως ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττει η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πλήττει τους οικονομικά αδύνατους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.Οι Δήμοι όλης της χώρας πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα των Δήμων όλης της χώρας».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Όταν η κεντρική εξουσία στη χώρα μας βρέθηκε το 1993 σε μια δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, αποφάσισε να επιλέξει την εύκολη γι’ αυτήν λύση μερικής απόσυρσης από τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, και σε αντικατάσταση επέβαλε το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
Σήμερα η κεντρική εξουσία καθοδηγούμενη από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ξένων δανειστών της αποφάσισε να επιβάλει ένα επιπλέον νέο εξοντωτικό φόρο στις κατοικίες και την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων πολιτών, που ήδη βαρύνεται ποικιλοτρόπως και με άλλους επαχθείς φόρους. Ο φόρος αυτός που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., είναι κατάφορα αντισυνταγματικός, εντελώς άδικος, με δημευτικό εντέλει χαρακτήρα απέναντι στην ακίνητη περιουσία των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν εφεξής ένα εξαιρετικά υψηλό ενοίκιο στις ιδιόκτητες κατοικίες τους και κάθε φύσης ακίνητο που ηλεκτροδοτείται, παράλληλα με την αναγκαστική φτώχεια που τους επιβάλει με το ίδιο πλέγμα μέτρων υπέρ των δανειστών.
Εμείς οι δημότες του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , που ως πολίτες αυτής της χώρας πληρώνουμε τόσα χρόνια το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για την ενίσχυση των δημοτικών εσόδων, καλούμε τώρα τη Δημοτική Αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν να συνδράμουν με τη σειρά τους, όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες του Δήμου μας, που δεν είμαστε σε θέση ούτε είμαστε υποχρεωμένοι ηθικά να πληρώσουμε το νέο απεχθή δημευτικό φόρο Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. . Καλούμε το Δήμο να στηρίξει την προσπάθειά μας να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην ιδιόκτητη κατοικία μας, την οποία εποφθαλμιούν και επιδιώκουν να λεηλατήσουν με τον τρόπο αυτό οι «πολιτισμένοι ευρωπαίοι εταίροι» διακηρύσσοντας ότι δεν μπορεί να έχουμε τέτοια δικαιώματα στην Ένωσή τους. Λες και μας τα χάρισαν, δεν τα πληρώσαμε από τον ιδρώτα μας, δεν τα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, δεν τα χρωστάμε στις τράπεζες.
Σας καλούμε να παραδειγματισθείτε από τη στάση του Δήμου Ν. Ιωνίας - και άλλων πολλών που καθημερινά αυξάνονται - που αποφάσισε να συνδράμει τους δημότες του με μια διαδικασία, την οποία μπορείτε να συμβουλευτείτε για να υλοποιήσετε τη βοήθεια που ζητάμε.
Ξεκαθαρίζουμε κάτι προς όποιον με δόλιους τρόπους προσπαθεί να υφαρπάξει τις περιουσίες μας. Αυτή η χώρα έχει εκτός των άλλων πολιτισμική και συναισθηματική σχέση με την κατοικία. Από το αναλλοίωτο «υπέρ βωμών και εστιών» μέχρι το «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου» δεν υπάρχει καμιά απόσταση. Αυτοί που ανιστόρητα νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε να επιτάξουν τα σπίτια μας, που νομίζουν ότι θα τους δώσουμε τα κλειδιά των πατρικών μας και θα κάνουμε νοικάρηδες τα παιδιά μας στην κληρονομιά τους είναι πολύ γελασμένοι. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους. Καλούμε το Δήμο να συμπαραταχθεί με τους δημότες του και να υπερασπίσει τη νόμιμη απαίτηση όλων μας να παραμείνουμε ιδιοκτήτες των κόπων μας.

Εδώ και μέρες γίνεται συλλογή υπογραφών για το παραπάνω κείμενο .
Να; σμειωθεί πως χαιρετίζουμε τη θέση του ΔΔημάρχου και θα την υποστηρίξουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου