Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τατούλης: «Και τους Γερμανούς και τους πάντες θα φέρουμε εδώ πέρα, άμα είναι να σωθεί η χώρα»!

Το θέμα της δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην Πελοπόννησο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συζήτηση η οποία εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πέτρο Τατούλη και στον Θανάση Πετράκο (είχε προκαλέσει τη συζήτηση αυτή, με σχετική ερώτησή του).
«Στις ΕΟΖ δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα να διαταραχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» είπε ο Περιφερειάρχης.
«Η δημιουργία ΕΟΖ δεν θα είναι καθόλου προς το συμφέρον εργαζομένων και των ανέργων, θα είναι εις βάρος τους» απάντησε ο Θ. Πετράκος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχικά, ο Θ. Πετράκος κατέθεσε την άποψη του, για το θέμα αυτό, λέγοντα ότι
η άποψη μετατραπεί η Πελοπόννησος σε Ειδική Οικονομική Ζώνη είναι μια άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού της Πελοποννήσου. Είναι ένα «όραμα» μετατροπής της Πελοποννήσου σε αποικιοκρατική ζώνη, καθότι οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) είναι ένας «Δούρειος Ίππος» της πολιτικής τύπου ΣΟΚ, με σκοπό την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και την αποικιοκρατική επέλαση διεθνών επενδυτικών συμφερόντων, που επιθυμούν να καρπωθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και προφανώς και της Πελοποννήσου και να καταγράψουν κέρδη χωρίς κανένα κοινωνικό αντάλλαγμα». Επίσης, ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός της Πελοποννήσου.
Η απάντηση του Περιφερειάρχη ήταν: «Οι φαντασιώσεις δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου.
Στις ΕΟΖ δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα να διαταραχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, χάθηκε το παιχνίδι. Και για να γίνουν επενδύσεις, πρέπει να υπάρχουν κίνητρα.
Θα είναι μπόνους ως προς τη γρήγορη αδειοδότηση της επιχείρησης, θα έχει φορολογικά κίνητρα, θα έχει κίνητρα επί του εδάφους; Δεν το ξέρουμε. Εμείς αυτή τη στιγμή διαμορφώνουμε την πρότασή μας.
Σταματήστε. Κανείς δεν είναι πατριώτης, περισσότερο από τον άλλον, εδώ μέσα. Όλοι εδώ, προσπαθούμε για το καλό της περιφέρειας μας».
Ο Θανάσης Πετράκος στη συνέχεια είπε ότι «τον αποφασιστικό ρόλο και λόγο, είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, δυστυχώς θα τον έχουν αυτοί που άνοιξαν το θέμα κι αυτοί δεν είναι ηγεσία της Γερμανίας. Βάλτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, μήπως πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι…
Η δημιουργία ΕΟΖ δεν θα είναι καθόλου προς το συμφέρον εργαζομένων και των ανέργων, θα είναι εις βάρος τους.
Να σταματήσετε αυτή τη διαδικασία, για να σας βγει σε καλό».
http://kalimera-arkadia.blogspot.com/
Για να ολοκληρωθεί η συζήτηση, με τον Περιφερειάρχης να λέει: «Οι ΕΟΖ αποτελούν όαση στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο. Δεν μπορείτε να απορρίπτεται τα πάντα, χωρίς να προτείνετε κάτι. Τους πάντες θα φέρουμε εδώ πέρα, άμα είναι να σωθεί η χώρα.»

Αναρτήθηκε από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου