Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Hire a Greek Οι Έλληνες του εξωτερικού βρίσκουν δουλειά σε Έλληνες ανέργους

Χείρα βοηθείας στους Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά ή ο μισθός τους δεν είναι αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες τους, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, προσφέρουν οι Έλληνες τουεξωτερικού. Εδώ και λίγες ημέρες λοιπόν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με την ονομασία Hire a Greek που σκοπό έχει την απορρόφηση Ελλήνων σε...εταιρείες του εξωτερικού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αμερική μέσω ενός ειδησεογραφικού πόρταλ και πολύ σύντομα βρήκε ανταπόκριση από τους επιχειρηματικούς κύκλους.
Το Hire a Greek (προσέλαβε έναν Έλληνα) με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν μέσω του ομογενειακού σάιτ greekreporter έχει ήδη γεμίσει από βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού ή ακόμα και εξ αποστάσεως.
Σε διάρκεια μίας μόνο εβδομάδας λειτουργίας οι εγγραφές ξεπέρασαν τις χίλιες. Η αρχική ιδέα ανήκει στον ιδιοκτήτη του πόρταλ κ. Αναστάσιο Παπαποστόλου.
Όπως αναφέρει o εμπνευστής του Ηire a Greek Aναστάσιος Παπαποστόλου, «όλα ξεκίνησαν επειδή λάμβανα καθημερινά στο mail μου πάνω από 20 βιογραφικά Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Νέοι μορφωμένοι με πτυχία και μεταπτυχιακά που αδυνατούν να βρούνε δουλειά στη χώρα τους. Σκέφτηκα λοιπόν πως αν κοινοποιούνταν αυτό με κάποιο τρόπο στους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού πιθανόν να βρισκόταν μια λύση. Θέλω να σας πω ότι στις πρώτες τέσσερις ημέρες λειτουργίας του σάιτ έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.000 Έλληνες οι οποίοι έστειλαν βιογραφικά».
Οι επιχειρηματίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία εξέλαβαν θετικά την κίνηση Hire a Greek και είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να προσλάβουν τους υποψήφιους που στέλνουν βιογραφικά.

Μάλιστα, πρόσφατα σε ένα συνέδριο στη Φλόριντα όπου έδωσαν το παρών οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες της Αμερικής τους κοινοποιήθηκε η κίνηση και όλοι ενημέρωσαν άμεσα το HR τους, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση ποικίλλουν βέβαια από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική και στον Καναδά οι web designers έχουν «μεγάλη πέραση», όπως και όλα τα επαγγέλματα με αντικείμενο την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Ζήτηση υπάρχει επίσης και σε οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα.

Στην Αυστραλία ζητούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους, γιατί η οικοδομή γνωρίζει μεγάλη άνθηση αυτή την εποχή.

Εκτός από τη μετανάστευση, όμως, εκατοντάδες δουλειές μπορούν να γίνουν από απόσταση, μέσω διαδικτύου. Μοντέρ, μεταφραστές αλλά και σχεδιαστές web μπορούν άνετα να εργαστούν από άλλη ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου