Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 21/02/2012 , Και εμφανίστηκαν στο Ξυλόκαστρο οι επισκέπτες "ειδικής αποστολής" που ήρθαν απεσταλμένοι της Δ.Ε.Η., και που βέβαια εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση, που στον τόπο μας έχει εγκαταστήσει η τρόικα, με ειδική αποστολή να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που ως γνωστόν είναι η επιβαλλόμενη ποινή σε όσους δεν μπορούν να είναι συνεπείς στους λογαριασμούς τους.
Το δίκαιο στο οποίο υποθετικά υπαγόμαστε, εν προκειμένω αναστέλλεται και δεν ισχύει για όσους μας εκπροσωπούν, ούτε οι υποσχέσεις τους, ούτε το ευρωπαϊκό δίκαιο ούτε τίποτε. Το μόνο που φαίνεται να ενδιαφέρει και να προέχει είναι να καλλιεργούν συστηματικά το φόβο και τον αιφνιδιασμό.
Η κινητοποίηση αρκετών συμπολιτών μας ήταν περίπου έγκαιρη και με την ψύχραιμη αντιμετώπιση και εκ μέρους του υπόχρεου ανέστειλαν την εκτέλεση της διακοπής. Η πρώτη εμπειρία έδωσε την όμορφη ικανοποίηση που έφερε το αποτέλεσμα, όμως έδωσε και το συμπέρασμα ότι πρέπει να αναζητήσουμε παραπέρα τρόπους για ακαριαίες επεμβάσεις αυτού του είδους. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμμία διακοπή ρεύματος σε κανένα συμπολίτη μας.
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, βρήκαμε και αναθέσαμε την υπόθεση, στο δικηγόρο που κέρδισε τη μοναδική προσφυγή που για την ώρα έχει κερδηθεί στα δικαστήρια της Κορίνθου και ο οποίος επέδειξε την ευαισθησία που αρμόζει απέναντι σε οικογένεια, που είναι σε πραγματική αδυναμία, και ανέλαβε χωρίς αμοιβή να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί επιβεβλημένος, προσφεύγοντας αρμοδίως ή στην αρμόδια ΔΟΥ ή αν κριθεί αναγκαίο στα δικαστήρια.

Η αλληλεγγύη στις σημερινές συνθήκες βρίσκει χώρους και φυτρώνει. Εμείς την καλλιεργούμε και στον ίσκιο της φιλοδοξούμε να χωρέσουμε όλοι.

Επιστρέφουμε τα χαράτσια στους εμπνευστές τους.
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου