Σάββατο 7 Απριλίου 2012

"Πατέρα λάβαμε το μήνυμα" ... ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μνήμες ανένδοτου αγώνα στην κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα  Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του 77χρονου που έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.Χειροκροτήματα και συνθήματα ακούγονταν από το συγκεντρωμένο πλήθος, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής…Συγγενείς, φίλοι του αλλά και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα. Μετά από επιθυμία του ίδιου,
φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη
συνέχει η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση. Με τον τρόπο αυτό έπεσε η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Στην τελετή ακούστηκε μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη ενώ αίσθηση έκανε ο αποχαιρετισμός της κόρης του που τον προσφώνησε «πατέρα και σύντροφο» .Το ύστατο χαίρε στον «πατέρα και σύντροφο» όπως τον αποκάλεσε, έστειλε η κόρη του Δημήτρη Χρίστουλα στην πολιτική του κηδεία που πραγματοποιείται τώρα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Με σπασμένη φωνή η κόρη του Δημήτρη Χριστούλα, Έμη αποχαιρέτησε τον πατέρα της. Μίλησε για τον πατέρα της που ήταν "σύντροφος και πολεμιστής".
Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες μετά την κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα. Μόλις οι διαδηλωτές έφθασαν στο Σύνταγμα, αντιλήφθηκαν δύο αστυνομικούς στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο αυτόχειρας. Ο κόσμος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους. Τότε οι δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να διαφύγουν. Όμως οι πολίτες επιτέθηκαν στον ένα από τους δυο, με αποτέλεσμα να του πάρουν τα ρούχα και τον ασύρματό του.Οι διαδηλωτές κρέμασαν στα δέντρα της πλατείας τα ρούχα του αστυνομικού ως λάφυρα!!!















Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο ειδικός φρουρός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε επίθεση από ομάδα διαδηλωτών στο Σύνταγμα, την ώρα που έβγαινε από το μετρό.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα άτομα που του επιτέθηκαν του αφαίρεσαν το χιτώνιο, τη ζώνη και τον ασύρματο και στη συνέχεια τα κρέμασαν στο δέντρο , δίπλα στο σημείο που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χριστούλας.
Η κόρη του 77χρονου αποχαιρέτησε τον πατέρα της με ένα τελευταίο μελωδικό αντίο... Ζήτησε από τον τραγουδιστή Μίλτο Πασχαλίδη να τραγουδήσει: "Ποιος τη ζωή μου", ένα τραγούδι με μεγάλη ιστορία.Στο άκουσμα του τραγουδιού κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν έμεινε ασυγκίνητος. Ήταν από τις πιο φορτισμένες στιγμές.Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει ο Μάνος Ελευθερίου και τη μουσική ο Μίκης Θεοδωράκης.
"Πλημμύρισε" το πρώτο νεκροταφείο από τα δάκρυα εκατοντάδων Ελλήνων, όταν άκουσαν τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη για τον 77χρονο Δημήτρη Χριστούλα.Αυτή την ώρα εκφωνεί τον επικήδειο δακρυσμένη η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, κάνοντας λόγο για τον «τολμηρό και συνεπή Δημήτρη Χριστούλα».
enikos.gr tsantiri
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΡΓΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ Ο ''ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ'' ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ!
 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!
ΘΥΣΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟ ''ΦΕΥΓΙΟ'' ΤΟΥ!


Το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο, Δημήτρη Χριστούλα, είπαν συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές και κυρίως μεγάλο πλήθος κόσμου το μεσημέρι του Σαββάτου (7/4) στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών!
Μετά από επιθυμία του ίδιου, ο «αποχαιρετισμός» έγινε στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.
Το ''αντίο'' στον 77χρονο Δημ. Χριστούλα, γρήγορα μετατράπηκε σε πολιτική συγκέντρωση οργής, πολιτικής αντίστασης αλλά και ελπίδας!
Για τον Δημ. Χριστούλα μίλησαν πάνω από το φέρετρό του, στην αυλή του Α' Νεκροταφείου, με ιδιαίτερα θερμά, συγκινητικά και ελπιδοφόρα λόγια, φίλοι, συνάδελφοι, γείτονες, συναγωνιστές και σύντροφοί του.Για όλους αυτούς ο Δημ. Χριστούλας ήταν ο ακέραιος, ο συνεπής αριστερός, ο ακούραστος αγωνιστής και κυρίως ο μεγάλος άνθρωπος, ο οποίος με την πολιτική θυσία του θέλησε να στείλει ενα μεγάλο μήνυμα ζωής, ελευθερίας, δικαιοσύνης, ανεξαρτησίας και ανθρωπιάς απέναντι στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
Κατά την διάρκεια της τελετής διαβάστηκε μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη!
Ιδιαίτερα συγκλονιστικός ήταν ο σύντομος αποχαιρετισμός της κόρης του Δημ. Χριστούλα!
Οι αποχαιρετισμοί διακόπτονταν συνέχεια από χειροκροτήματα και αγωνιστικά συνθήματα του πλήθους!Ο Δημ. Χριστούλας καταγράφηκε, ήδη, με τη θυσία του στη λαϊκή συνείδηση ως μια σύγχρονη ηρωική μορφή, που δείχνει το δρόμο της ζωής και του αγώνα στη νέα γενιά!
Μετά το τέλος της τελετής πλήθος κόσμου πραγματοποίησε πορεία προς το Σύνταγμα!
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ''ΦΕΥΓΙΟ''!
Ο Δημ. Χριστούλας επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος, μια ανάσα από το Κοινοβούλιο, ενώπιον των συμπολιτών του. Το πολιτικό μήνυμα της πράξης του επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που άφησε: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'αυτή.
Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».http://iskra.gr/


Εκατοντάδες Έλληνες συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι τον συνταξιούχο Δημήτρη Χριστούλα, ενώ δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν "Αθάνατος". Ομάδες μέσα στο πλήθος των εκατοντάδων πολιτών φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης ,της τρόικας και της Ελληνικής αστυνομίας, κατά την άφιξη της σορού στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών: 
 
 
 
 
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης -αδυνατώντας να παρευρεθεί ο ίδιος- έστειλε αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Δημήτρη Χριστούλα:

Στη συνέχεια ακολούθησε ο επικήδειος λόγος της βουλευτή, Σοφίας Σακοράφα. Βουρκωμένη η -χρόνια φίλη και συνεργάτιδα- της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα, απευθυνόμενη στην Έμη είπε "Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα χρειαζόταν να μιλήσω εγώ για τον πατέρα σου...κι εσύ να μ'ακούς". 
 Δείτε πως αποχαιρέτησε η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα, τον Δημήτρη Χριστούλα:

Με σπασμένη φωνή η κόρη του Δημήτρη Χριστούλα, Έμη αποχαιρέτησε τον πατέρα της. Μίλησε για τον πατέρα της που ήταν "σύντροφος και πολεμιστής".

Δείτε με ποια λόγια,αποχαιρέτησε τον πατέρα της:
 Συγκλονιστικές ήταν οι απαγγελίες δύο οικογενειακών φίλων του Δημήτρη Χριστούλα -της κ.Καβαλιέρε και του κ. Σακάτου- οι οποίοι επέλεξαν να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους φίλο απαγγέλοντας Κώστα Βάρναλη:

Ακολούθησε το "ύστατο χαίρε" στον Δημήτρη Χριστούλα, από τον πρόεδρο της Ένωσης των Φαρμακοποιών, κ.Λουράντο καθώς και του εκπροσώπου του κινήματος "Δεν πληρώνω" στο οποίο ήταν μέλος ο Δημήτρης Χριστούλας.
Επικήδειο λόγο στην κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα εκφώνησε και εκπρόσωπος της Συριακής κοινότητας στην Ελλάδα.  Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι αποκάλεσε τον Δημήτρη Χριστούλα "ήρωα -και της Συρίας" χαρακτηρίζοντάς τον ως "σύμβολο του παγκόσμιου αγώνα κατά της δικατορίας των κυβερνήσεων", ενώ επεσήμανε ότι η κίνηση του Δημήτρη Χριστούλα εμπνέει και τους ίδιους στον αγώνα υπέρ της πολύπαθης πατρίδας τους:
Στο τέλος, η κόρη του Δημήτρη Χριστούλα ζήτησε από τον τραγουδιστή Μίλτο Πασχαλίδη να τραγουδήσει: "Ποιος τη ζωή μου". Στο άκουσμα του τραγουδιού κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν έμεινε ασυγκίνητος. Ήταν από τις πιο φορτισμένες στιγμές:
 

Mετά το τέλος του τραγουδιού και ενώ είχαν σηκώσει τη σορό του Δημήτρη Χριστούλα, το σύνθημα που "γέμισε" το 1ο νεκροταφείο ήταν : "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το '73". Ανακοινώθηκε δε, σε όσους τίμησαν τον Δημήτρη Χριστούλα, ότι η σορός του επρόκειτο να αποτεφρωθεί.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου