Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ: Χρέη 103.000 ευρώ έγιναν από δικαστήριο 14.400 ευρώ!

Δεδικασμένο, που ανοίγει το δρόμο για πολλές άλλες παρόμοιες αποφάσεις, και απαλλαγή του απλού κοσμάκη από τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν θησαυρίσει σε βάρος μας....
Νέα απόφαση του Ειρηνοδικείο Χανίων δικαιώνει καταναλώτρια, χήρα με γιο φοιτητή, η οποία είχε δάνεια και πιστωτικές κάρτες συνολικού ύψους 103.521 σε έξι τράπεζες.
Η δανειολήπτρια σήκωσε το βάρος χρέωσης του αποθανόντος συζύγου της και προσπάθησε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.
Όμως λόγω των διαφόρων αυξήσεων των τιμών των αγαθών και της μείωσης του εισοδήματος που είχε από την σύνταξη του συζύγου της, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 1.107,54 ευρώ το μήνα, ένιωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της το 2010.
Απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ζήτησε την συνδρομή της για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη), με αποτέλεσμα το Ειρηνοδικείο Χανίων να ρυθμίσει τα χρέη της δανειολήπτριας. Μεταξύ άλλων, η δανειολήπτρια κλήθηκε να πληρώσει για τέσσερα χρόνια 300 ευρώ το μήνα, ενώ της δόθηκε ένα έτος περίοδος χάριτος.
Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Ελληνικό Δικαστήριο.http://planet-greece.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου