Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Αγαπητοί αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φίλοι και φίλες, Σε εννιά μέρες ψηφίζουμε.
Καλούμαστε να ψηφίσουμε στις οι πιο σημαντικές ίσως εκλογές της μεταπολίτευσης.
Αγαπητοί αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φίλοι και φίλες,
Τα δυόμισι τελευταία χρόνια η νεολαία, οι συνταξιούχοι, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αγρότες, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όλος ο κόσμος της εργασίας ανεξαιρέτως, δεχόμαστε ένα ανελέητο και
ολομέτωπο σφυροκόπημα, έναν πόλεμο από τις μαύρες δυνάμεις του διεθνούς κεφαλαίου όπως αυτό εκφράζεται από την Ε.Ε., την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ με όπλο τους το ευρώ.
Στον πόλεμο αυτό βρήκαν δουλικούς συμμάχους την ελληνική αστική τάξη και τα τσιράκια τους τους πολιτικούς, με πρωτομάστορες το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το κολαούζο τους το ΛΑΟΣ.

Στα δυόμισι αυτά χρόνια χάθηκαν εργατικά και εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις ενός και πάνω αιώνα των εργατών, των αγροτών, των εργαζόμενων αυτού του τόπου.

Στα δυόμισι αυτά χρόνια οι άνεργοι έφτασαν πάνω από ένα εκατομμύριο, με τους νέους να αποτελούν το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό.

Στα δυόμισι αυτά χρόνια η εργασία έγινε απασχόληση και αυτή όταν, όποτε και όπως θέλει ο εργοδότης. Σε καμιά περίπτωση δε αυτή η απασχόληση δεν είναι συνυφασμένη με πληρωμή. Επίσημα 150.000 επιχειρήσεις το 2012 δεν έχουν πληρώσει τους εργαζόμενους.

Όσοι συνεχίζουν να εργάζονται σε καθεστώς ανασφάλειας βλέπουν τις αποδοχές τους να εξανεμίζονται. 25% των απολαβών τους έχασαν οι έλληνες εργαζόμενοι το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Στα δυόμισι αυτά χρόνια η κρατική πρόνοια κατέρρευσε. Το ΕΣΥ διαλύεται και το κράτος αποσύρεται από την χρηματοδότησή του μετακυλώντας το κόστος στις πλάτες του λαού. Ένα κόστος όμως που ο αδύναμος οικονομικά λαός δεν μπορεί να το πληρώσει. Ο Λοβέρδος δήλωσε προχτές ότι το 20% των νοσοκομείων θα κλείσει το 2013. Θα κλείσουν πολλά περισσότερα και θα κλείσουν μέσα στο 2012.

Τα ασφαλιστικά ταμεία πέρα από το χρόνιο κλέψιμο που υφίσταντο από το κράτος, με το γνωστό PSI έχασαν δισεκατομμύρια και αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Το κράτος και τα ταμεία αποσύρονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γεμίζουν τη χώρα με αμφίβολης αξίας φάρμακα και άλλο φαρμακευτικό υλικό προς όφελος του κέρδους πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ ξεδιάντροπα λένε ότι για να «σωθεί» η χώρα πρέπει να μειωθεί ο μέσος όρος ζωής των κατοίκων της. Το λένε γιατί γνωρίζουν ότι σε όποιες χώρες επιβλήθηκαν οι πολιτικές του ΔΝΤ ο μέσος όρος ζωής των κατοίκων έπεσε κατά εφτά έως εννιά χρόνια. Μια σύγχρονη «τελική λύση» όπως γνώρισε η ανθρωπότητα στο Β’ΠΠ.

Το απεχθές και επαχθές χρέος που φόρτωσαν στις πλάτες μας αδύνατον να συγκρατηθεί παρ’ όλες τις αιματηρές θυσίες που έχουν υποβάλλει στο λαό και συνεχώς αυξάνει. Καλούμαστε για γενιές και γενιές να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας. Ένα χρέος που το έχουμε ξεπληρώσει χίλιες φορές. Ένα χρέος που το μοιράστηκαν και το μοιράζονται, το έφαγαν και το τρώνε μεταξύ τους.

Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο, με μόνο σκοπό την άγρια κερδοφορία μακριά από οποιαδήποτε κοινωνική προσφορά. Μετά από όλη αυτή τη φτώχεια και την ερήμωση, μετά από όλες αυτές τις αιματηρές θυσίες του λαού έχουμε μια πιθανότητα –προσέξτε μια- το χρέος να είναι στα επίπεδα του 2009 και να ξαναβγούμε στις αγορές το 2020 έκρωξε ο σωτήρας μας, το Δ’ Ράιχ δια στόματος Μέρκελ.

Στην Ειδική Οικονομική Ζώνη, στην αποικία Ελλάδα, στη χώρα μας, γινόμαστε φτωχοί και εξανδραποδισμένοι σε ιδιωτικό και συλλογικό επίπεδο, χωρίς κανένα δικαίωμα και με ένα μόνο καθήκον: δουλειά σαν δούλοι.

Στα δυόμισι αυτά χρόνια την ίδια ώρα που ο εργαζόμενος κόσμος φτωχαίνει οι αποδεδειγμένα ανίκανοι κηφήνες τραπεζίτες έχουν εισπράξει από το κράτος, από μας δηλαδή, 200 δις και γιατρειά δεν είδαν τα «ευαγή» ιδρύματά τους.

Και ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υποδύονται τους αντιπάλους αυτό το καιρό για το ποιος είναι ικανότερος να μας κυβερνήσει, Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ήδη δεχτεί, υπογράψει και δεσμευτεί για νέα μέτρα ύψους 12 δις αμέσως μετά τις εκλογές. Με πλήρες πρόγραμμα από πού θα τα αρπάξουν.

Αγαπητοί αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φίλοι και φίλες,

Περνάμε την μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού από τον μεσοπόλεμο. Αυτό από μόνο του μας εξαναγκάζει να πάμε στην αναμέτρηση αλλά πολύ περισσότερο να προχωρήσουμε μετά τις εκλογές με ξεκάθαρες έννοιες και θέσεις. Πρέπει και οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι απέναντί μας και ποιοι είμαστε απέναντί τους. Με ποιους θα παλέψουμε και με ποιους θα κάνουμε μέτωπα.

Αγαπητοί αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φίλοι και φίλες,

Απέναντί μας είναι πρώτα και κύρια ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Είναι η ευρωζώνη και η ιμπεριαλιστική Ε.Ε. Είναι η προσδεδεμένη στην «ευρωπαϊκή προοπτική» αστική τάξη.

Η Ε.Ε λειτουργεί εδώ και χρόνια σαν το στρατηγείο των ισχυρών για την κοινή επίθεση στους λαούς. Το ευρώ συντελεί καθημερινά στην καταδίκη μας.

Απέναντί τους;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ξεκάθαρη θέση. Καλεί όλο το λαό να πάρει θέση στην πλευρά της ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης και όλων των μνημονίων.

Για τη διαγραφή του χρέους.

Για την έξοδο από την Ε.Ε. και το Ευρώ.

Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για μια άλλη κοινωνική πορεία προς το συμφέρον των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι των κεφαλαιοκρατών.

Να γιατί ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανδρέας Λιάκουρας, Ψυχίατρος Γ.Ν. Κορίνθου
Κόρινθος 27 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου