Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Απολογισμός Περιφέρειας έτους 2011Ειδική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Α) Η σημερινή ειδική συνεδρίαση είναι μία ξεχωριστή στιγμή στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Γίνεται σε μια μέρα όπου:
1) Ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος για μια ακόμη φορά το νομοσχέδιο που σαρώνει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές υπηρεσίες και προχωρεί σε απολύσεις των εργαζομένων στην Εργατική Εστία και στην Εργατική Κατοικία.
Και βέβαια στις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει νέο νομοσχέδιο, συμπληρωματικός προϋπολογισμός και 80 αποφάσεις με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η πλήρης εφαρμογή του καταστροφικού Μνημονίου ΙΙ ώστε να μετατραπεί ολόκληρη η Ελλάδα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη με μισθούς και συντάξεις μεταξύ Εσθονίας και Βουλγαρίας.
2) Αφού η δοτή συγκυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν συμφώνησαν στην παράδοση της χώρας μας στους επιτηρητές και στον πλήρη έλεγχο του πλούτου της στην Τρόικα, δηλαδή στη μετατροπή της σε προτεκτοράτο, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει δήθεν τη διάσωση της χώρας, αλλά στην ουσία τη διάσωση των τραπεζών, των κερδών του κεφαλαίου και τη χρεοκοπία του λαού.

3) Η ελπίδα όμως για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής είναι ζωντανή και βρίσκεται στη συνέχιση και την ένταση των λαϊκών αγώνων, αλλά και στο πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. «Είμαστε όλοι Έλληνες», βροντοφώναξαν στις πλατείες της Ευρώπης και της Νέας Υόρκης το Σάββατο. Η καθολική αντίθεση του Ελληνικού λαού και η πρωτοφανής μαζικότητα στις κινητοποιήσεις της 10ης και 12ης Φεβρουαρίου για να αποτραπεί η ψήφιση του καταστροφικού Μνημονίου ΙΙ, για το οποίο τονίζουμε ότι δεν ακούσαμε καμία τοποθέτηση από την ηγεσία της Περιφέρειας, οδήγησαν στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Β) Το Π.Σ. κινήθηκε στα πλαίσια του αντιδημοκρατικού κανονισμού λειτουργίας που ψήφισε η πλειοψηφία. Ο πρόεδρος, παρά τις προθέσεις του, τις οποίες δεν αμφισβητούμε καθόλου, δυστυχώς λειτούργησε στις κρίσιμες στιγμές κάτω από τις πιέσεις της ηγεσίας ως πρόεδρος της πλειοψηφίας. Ουσιαστικά διηύθυνε το Π.Σ. κατ’ εντολή της ηγεσίας, με αποτέλεσμα να ευτελίζεται η λειτουργία του. Ανέχθηκε να παραβιάζει η ηγεσία της Περιφέρειας και τον κανονισμό και το νόμο και τη δεοντολογία (σημαντικά θέματα χωρίς εισηγήσεις ή την τελευταία στιγμή, άρνηση να μας δοθεί ο λόγος επί προσωπικού όταν δεχόμαστε αήθεις προσωπικές επιθέσεις, ανοχή στον κ. Περιφερειάρχη να μιλάει ατέλειωτες ώρες, με συνέπεια πολλά θέματα να «περνάνε» ουσιαστικά χωρίς συζήτηση). Μείζον τέλος θέμα για τη λειτουργία του Π.Σ. έχει γίνει η εισαγωγή σημαντικότατων θεμάτων από τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειάρχη προ ημερησίας διάταξης. Είναι θετικό που αυτό το εντοπίζει στην εισήγησή του ο κ. Πρόεδρος. Πρέπει όμως να ληφθούν ριζικά μέτρα και να σταματήσει αυτή η πρακτική. Κανένα θέμα προ ημερησίας διάταξης δεν θα μπαίνει αν μέχρι τις 10 το πρωί δεν είναι ενημερωμένοι τουλάχιστον οι επικεφαλής των παρατάξεων, αν όχι όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Γ) 1) Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ηγεσία της Περιφέρειας υποστήριξε και υλοποίησε συνειδητά τις μνημονιακές πολιτικές και το αντιδημοκρατικό πλαίσιο του «Καλλικράτη». Είχε σαφή νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Η συνέχιση αυτών των πολιτικών θα έχει τραγικές συνέπειες, πέρα από τη ζωή των πολιτών και στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, αφού μειώνονται δραματικά οι πόροι της και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αποδιοργανώνεται η λειτουργία των υπηρεσιών, λόγω έλλειψης προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις και μη προσλήψεις). Ήδη από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών της Μεσσηνίας ξεπαγιάζουν, αφού δεν έχει θέρμανση.

2) Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφερειακή Αρχή ήταν πράγματι πρωτοπόρα. Η δράση της χαρακτηρίζεται όχι από τα 4Δ που λέει η εισήγηση του κ. Περιφερειάρχη, αλλά από τα 3Α και 1Ν: Νεοφιλελευθερισμός, Αλαζονεία, Αντιδημοκρατικότητα, Αυταρχισμός.

Η ηγεσία της Περιφέρειας μπορεί χωρίς υπερβολή να χαρακτηριστεί ως κλασική περίπτωση οπορτουνιστών νεοφιλελεύθερων, κινείται χωρίς σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, στη λογική του «ό,τι προκύψει». Και βέβαια αυτό που προκύπτει και λόγω του πολιτικού περιβάλλοντος και λόγω των ιδεοπολιτικών απόψεων, είναι ένας ακραίος νεοφιλελευθερισμός. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η Περιφέρεια «χορεύει» στο ρυθμό που απαιτούν τα ποικιλώνυμα μεγάλα συμφέροντα. Τα αποτελέσματα όμως θα είναι αμείλικτα και όσο οχετό λάσπης και αν ρίχνετε, η ορμή του λαού, που κάθε μέρα διαδηλώνει στους δρόμους και στις πλατείες, θα την παρασύρει μαζί με την υποτελή πολιτική σας.

Τρομάζει φαίνεται πολύ ο κ. Περιφερειάρχης και από τους αγώνες και από τη διάθεση του λαού να ψηφίσει Αριστερά, γι’ αυτό κάλεσε τον αστικό πολιτικό κόσμο να μη δειλιάσει.

Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική ήταν παρούσα σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, με χαρακτηριστικότερο το θέμα της απόφασής σας να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε ΕΟΖ. Βέβαια το Μνημόνιο ΙΙ μετέτρεψε όλη την Ελλάδα σε ΕΟΖ, συνεπώς οι δήθεν πρωτοποριακές σας απόψεις δεν είναι πλέον πρωτοποριακές. Σας πρόλαβε το Μνημόνιο ΙΙ, για το οποίο δεν ακούσαμε καμία τοποθέτηση από την ηγεσία της Περιφέρειας, παρ’ ότι όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους.

Άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι θέσεις σας για τα ΣΔΙΤ, το fast track, υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων, αρκεί να συμμετέχει η Περιφέρεια στις διαπραγματεύσεις, διθυράμβους κατά την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη με το Invest in Greece, η ανάπτυξη θα γίνει χωρίς τα δεκανίκια των πόρων, επικίνδυνες απόψεις για τις επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων, τοποθετήσεις για τους προϋπολογισμούς του 2011 και 2012, υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων του τομέα της ενέργειας, κ.λπ.
Συμπερασματικά, η Περιφερειακή Αρχή είχε σαφή κατεύθυνση. Στο δίλημμα ανάμεσα στα συμφέροντα των πολιτών ή των μεγαλοεπενδυτών, επιλέγατε, εκτός κάποιων μικροεξαιρέσεων, τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών, ακόμα και αν καταστρέφονται οι πολλοί, το περιβάλλον, ακόμα και αν διαφωνούν οι υπηρεσίες. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Η υπόθεση του λιγνιτωρυχείου στην Κορώνη.

β) Η ιδιωτική πολεοδόμηση στην Ερμιονίδα.

γ) Μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στην Αρκαδία.

δ) ΑΠΕ σε δάσος.

ε) Χημικά στο Σουσάκι.

στ) Παραχώρηση των δεδομένων των υδάτινων πόρων στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και μάλιστα χωρίς ειδική συζήτηση επί του μνημονίου συνεργασίας.

ζ) ΣΔΙΤ για σκουπίδια κ.λπ.

η) Ιδιωτική μονάδα ενέργειας με φυσικό αέριο στην Κορινθία κ.ά.

3) Η αντιδημοκρατική λογική, ο αυταρχισμός και η αλαζονεία, σημάδεψαν την πρώτη χρονιά. Τα γεγονότα πολλά.

α) Η πρώτη πολιτική απόφαση του Π.Σ. ήταν «η καταδίκη των καταλήψεων» και επίθεση στο Κίνημα κατά των διοδίων.

β) Συνεχείς παραβιάσεις της δεοντολογίας και του νόμου, όσον αφορά τις εισηγήσεις των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, αλλά και την εισαγωγή θεμάτων προ ημερησίας διάταξης.

γ) Συγκεντρωτισμός, μη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες και τους Διευθυντές.

δ) Καινοφανείς αντιδημοκρατικές ιδέες, σε σχέση με ποιες και πόσες παρεμβάσεις μπορούν οι παρατάξεις.

ε) Άρνηση να δοθούν γραφεία στις παρατάξεις, στους τόπους που διευκολύνεται η λειτουργία τους.

στ) Απαγόρευση με τη βοήθεια των ΜΑΤ να μπουν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες των Αγίων Θεοδώρων στην αίθουσα του Π.Σ., για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην άδεια λειτουργίας των αποθηκών χημικών στο Σουσάκι.

ζ) Παραβίαση της δημοκρατικής δεοντολογίας στα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας.

η) Προσκόμματα να συζητηθεί με τη διαδικασία του 1/3 η υπόθεση του λιγνιτωρυχείου της Κορώνης. Και εδώ πρέπει να απαντήσετε, γιατί π.χ. για τη βιομηχανία μπετόν στη Βλαχέρνα είπατε αμέσως όχι και δεν περιμένατε να γνωμοδοτήσει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος ή το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όπως μας λέτε για την υπόθεση του λιγνιτωρυχείου;

θ) Δεν λειτουργούν οι Επιτροπές παρά μόνο η Οικονομική.

ι) Αντιδημοκρατικός κανονισμός λειτουργίας του Π.Σ.

ια) Αρνηθήκατε να συζητηθούν βασικά θέματα που τέθηκαν από τις μειοψηφίες, όπως οι επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου στην αυτοδιοίκηση, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για τα χαράτσια δεχτήκατε να συζητηθεί το θέμα μόνο όταν γέμισε η Περιφέρεια από διαμαρτυρόμενους πολίτες.

• Αντιδημοκρατικό χρονολόγιο

1) Κανονισμός λειτουργίας Π.Σ.

2) Εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη.

3) Απόφαση Π.Σ. «Καταδίκη πολιτών που κινητοποιούνται ενάντια στα διόδια».

4) Απόφαση Π.Σ. «Καταδίκη πολιτών που προχωρούν σε καταλήψεις».

5) Άρνηση ψηφίσματος στους απεργούς πείνας μετανάστες.

6) Χωρίς εισήγηση:

α) Προϋπολογισμός 2011

β) Τεχνικό πρόγραμμα 2011

γ) Εξάμηνη έκθεση προϋπολογισμού

δ) Προγραμματική Σύμβαση με ΕΥΔΑΠ

ε) Δεύτερη φάση «καλαθιού αγροτικών προϊόντων»

στ) Προκήρυξη διαχείρισης στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ (ήρθε και προ ημερησίας διάταξης)

7) Ιστοσελίδα Περιφέρειας (δεν υπάρχουν πουθενά οι παρατάξεις).

8) Άρνηση παραχώρησης γραφείων παρατάξεων στους τόπους κατοικίας των επικεφαλής.

9) Δελτία Τύπου μετά τις συνεδριάσεις δεν αναφέρονται οι θέσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και αρκετές φορές δίνονται παραπλανητικές και ψευδή Δελτία Τύπου.

10) Μη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες και στους Διευθυντές.

11) Άρνηση πρόσκλησης στην Οικονομική Επιτροπή.

12) Άρνηση συζήτησης για:

α) Μεσοπρόθεσμο και επιπτώσεις του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

β) Για τα χαράτσια (25-9-11).

γ) Για ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ.

δ) Άρνηση ψηφίσματος συμπαράστασης για Παλαιστίνη.

ε) Συνεχείς αρνήσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ μέχρι που έγινε στις 5/12/11 μισό βήμα.

13) Αποφάσεις παρά και ενάντια στις εισηγήσεις των υπηρεσιών.

α) Ιδιωτική πολεοδόμηση στην Ερμιονίδα.

β) Ανεμογεννήτριες σε δάσος κωνοφόρων δέντρων.

γ) Μεγάλη κτηνοτροφική επένδυση στην Αρκαδία.

δ) Υποβιβασμός χαρακτηρισμού του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης.

Δυστυχώς όμως ούτε αυτός ο κατάλογος είναι πλήρης. Η ηγεσία της Περιφέρειας πρωτοπορεί και σε ακόμη πιο σοβαρά ζητήματα.

i) Έχει αντικατασταθεί η πολιτική, προγραμματική και ιδεολογική αντιπαράθεση με αήθεις επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα, που ορισμένες φορές είναι στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, εν γνώσει της αναληθείας όσων λέγονται.

ii) Το πιο σοβαρό μέχρι τώρα και μοναδικό σε όλες τις Περιφέρειες είναι ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του άμεσα εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστου Μαλαπάνη, παραίτηση μάλιστα που συνοδεύτηκε από συνοδεία «λάσπης» και κιτρινισμού από διάφορους «κονδυλοφόρους».

4) Προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και της ενημέρωσης, ώστε να παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα. Όλα τα παραπάνω και όλη αυτή η πολιτική προωθείται μέσα από ένα ορισμένο επικοινωνιακό σύστημα, για το οποίο υπάρχει μόνο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες και κανένας άλλος. Είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο θέλει τον έλεγχο της πληροφόρησης η ηγεσία της Περιφέρειας, το γεγονός ότι στο Γραφείο Τύπου έχει προσληφθεί η κόρη του κ. Περιφερειάρχη.

5) Τελευταίοι στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Παρά τον βερμπαλισμό και την αυτοαξιολόγηση ότι είστε πρώτοι, δυστυχώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε ότι είστε τελευταίοι στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από την ώρα που ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια τη διαχείριση. Και είναι ενδεικτικό ότι αυτό το ανέδειξε ένα portal, το οποίο υποστηρίζει δυνατά την ηγεσία της Περιφέρειας και πρέπει αυτό να σας προβληματίσει.

Αλήθεια μπορείτε να μας πείτε, επειδή κάνετε ότι ενδιαφέρεστε για τους ανέργους και γι’ αυτό θέλατε τη μετατροπή της Πελοποννήσου σε ΕΟΖ, αλλά και τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, τα οποία το μόνο που θα κάνουν είναι να ανακυκλώσουν την ανεργία, και να κάνει η ηγεσία της Περιφέρειας πελατειακή – ρουσφετολογική πολιτική, στους απελπισμένους, γιατί δεκάδες έργα λιμνάζουν στα συρτάρια της Περιφέρειας μήνες. Πείτε μας γιατί δεν τα προωθείτε; Όταν το μόνο δυστυχώς χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να αυξήσει την απασχόληση είναι το ΕΣΠΑ σήμερα, αφού εθνικοί πόροι δεν δίνονται.

Σας ερωτούμε: Γιατί π.χ. κρατάγατε 5 μήνες στο γραφείο σας το έργο της πλατείας της Καλαμάτας; Τι πρόβλημα είχε; Εμείς ξέρουμε ότι η μελέτη ήταν έτοιμη χρόνια. Το Ριζόμυλος – Κορώνη τι πρόβλημα έχει και συνεχώς πηγαίνουν πίσω τα χρονοδιαγράμματα; Δώστε συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία, πόσα έργα είναι έτοιμα. Πόσα στα συρτάρια σας και τι προβλήματα έχουν; Πόσα έργα και ποια παραλάβατε από την Αποκεντρωμένη; Πόσα και ποια προωθήσατε; Ποιο έργο ξεκινήσατε από την αρχή μέχρι το τέλος; Διότι έργα των Δήμων ή των πρώην Νομαρχιών τα εμφανίζετε για δικά σας.

Κύριοι της ηγεσίας, κάνετε «παιχνίδια» με τους Δημάρχους για τα έργα, αξιοποιώντας την εξουσία που σας δίνει ο νόμος για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Αυτό βλέπουμε εμείς.

Συμπερασματικά:

α) Όπως και στο Κοινοβούλιο, έτσι κι εδώ έχει καταλυθεί ουσιαστικά η Δημοκρατία.

β) Μεγαλοποιείτε το τίποτα, αφού η αντικειμενική εκτίμηση των πραγμάτων έχει αντικατασταθεί από τον βερμπαλισμό.

γ) Η νεοφιλελεύθερη πολιτική και λογική διαπερνάει όλη τη δράση σας.

Δ) Η δράση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» έχει δεσμευτεί στους πολίτες ότι θα αγωνίζεται μέσα και έξω από το Π.Σ. για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.

Για την υλοποίηση των βασικών έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των ανέργων και της νεολαίας. Για την προστασία και υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου και του δημοσίου συμφέροντος, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

Αυτές οι πραγματικές μας αρχές ήταν ο οδηγός της δράσης μας όλο το χρόνο. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας, δίπλα στα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου.

Ήμασταν απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθεί η ηγεσία της Περιφέρειας και στην αντιδημοκρατική πρακτική της απαξίωσης του Π.Σ. και υποβάθμιση του έργου των παρατάξεων.

Είμαστε αυτοί που προωθήσαμε κοινές δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες με τις άλλες παρατάξεις και για να αντιμετωπίσουμε την αντιδημοκρατική λογική του κ. Τατούλη και του κανονισμού λειτουργίας, αλλά και για να αναδειχθούν πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα.

Γι’ αυτό είμαστε ενοχλητικοί πολύ για τον κ. Τατούλη και την ηγετική ομάδα. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν εκλεγήκαμε για να «προσκυνάμε» την εξουσία, αλλά για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της Περιφέρειας και των πολιτών, να πιέζουμε για λύσεις, να ασκούμε ουσιαστική προγραμματική αντιπολίτευση. Η δράση μας κινήθηκε και μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αναφέρουμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1ο επίπεδο. Κινηματική δράση

α) Να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος.

β) Διόδια

γ) Να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ.

δ) Σουσάκι – περιβάλλον.

ε) Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Εκδηλώσεις με τα Εργατικά Κέντρα Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

στ) Χαράτσι ΔΕΗ.

2ο επίπεδο με τους πολίτες και φορείς

α) Συνάντηση με αγρότες και τους Αγροτικούς Συλλόγους

β) Περιοδείες σε Λακωνία – Αργολίδα – Κορινθία – Μεσσηνία – Αρκαδία.

γ) Συναντήσεις με φορείς (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια).

δ) Συναντήσεις με Δήμους.

3ο επίπεδο - Π.Σ.

α) Παρεμβάσεις – Ερωτήσεις – Επερωτήσεις

β) Διατύπωση ολοκληρωμένων θέσεων στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων απόψεων και θέσεων της ηγεσίας της Περιφέρειας για όλα τα μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν στο Π.Σ.

γ) Μεγάλα θέματα συζητήθηκαν μετά από επιμονή της παράταξής μας.

· Κλείσιμο σχολείων. Το θέμα είναι μείζον και για το 2012.

· Σκουπίδια

· Ολυμπία οδός

· Πώληση μονάδων ΔΕΗ

· Χαράτσια

· Επιτροπή διαβούλευσης

· Λιγνιτωρυχείο Κορώνης κ.λπ.

4ο επίπεδο

Παρεμβάσεις στην κοινωνία και ανάδειξη θεμάτων.

Εμείς θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση να αγωνιζόμαστε για μια Περιφέρεια, η οποία θα είναι στο πλάι του λαού της Πελοποννήσου, για την υπεράσπιση των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και δημοκρατικών του δικαιωμάτων, για μια Περιφέρεια δημοκρατική και διαφανή. Για την προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος. Για μια ανάπτυξη που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας, θα σέβεται το περιβάλλον, θα παράγει πραγματικές θέσεις εργασίας και θα βελτιώνει τη ζωή των πολιτών.

Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την εξουσία, χωρίς να διστάζουμε να πούμε ναι, αν υπάρχουν κάποιες θετικές αποφάσεις, ακόμη και μικρές.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μαζί με το λαό, για να ανατραπεί η δοτή συγκυβέρνηση και η πολιτική της. Για να φύγει η Τρόικα και να καταργηθούν όλες οι μνημονιακές αποφάσεις και πολιτικές. Για να ανατραπεί ο νεοφιλελευθερισμός στην Πελοπόννησο και στην Ελλάδα.

Προϋπόθεση γι’ αυτά είναι η ένταση και η μαζικότητα των λαϊκών αγώνων και η συσπείρωση όλων των αριστερών, αντινεοφιλελεύθερων και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και το 2012. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού 
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου