Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ευρώ ή εθνικό νόμισμα…μύθοι και πραγματικότητες με πολύ απλά λόγια ( βίντεο)

Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν, ο κόσμος πληρωνόταν συντάξεις και μισθούς, η αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιομένων φόρων.
Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε το ένα μπουκάλι νερό από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Είδε για παράδειγμα τον μισθό του 1997 των 200.000 δρχ με 25 ημερες εργασίας με 8000 δρχ ημερομίσθιο. Από αυτά , 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1600 δρχ . Επαιρνε ενα πακετο τσιγαρα 350δρχ και ετρωγε μια μεριδα φαγητο εξω προς 1000δρχ. Συνολο 2950 δρχ. Περισευαν 5050 δρχ για αποταμιέυση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.
Σήμερα ενας εργαζομενος με 750 ευρω που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρω ημερησίως. Απο αυτα για 10 λιτρα βενζίνη με φθηνή κιόλας απο 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακετο τσιγαρα 4.20 ευρώ και για μια μεριδα φαγητό απο 8 ευρω. Συνολο 28.20 τα οποια αντιστοιχούν στα 2950 δρχ του 1997.
Καταλαβαίνετε λοιπον ποσο πονηροί ειναι αυτοι που εντέχνως μας έχωσαν στο ευρώ και πόση μείωση φαγαμε στο πραγματικο μισθο μας. Αυτή η μείωση λέγετε αγοραστική αξία ενός ποσού. Δηλαδή ποσα βασικα αγαθα αγοραζεις με το μισθο σου.

Χαρούπια και αγκονάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002);
Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90;
Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες;
Γιατί δεν ρωτάτε τους πατεράδες και τους παπούδες σας όσοι δεν γνωρίζετε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε;Όσοι πάλι τα ζήσατε, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον λαό παρά τον τρομοκρατείτε;Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτοαλλά μήπως δεν είναι σήμερα ; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ ;


Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν στον κόσμο πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεωκοπίας!
Αντίθετα με τη δραχμούλα, θα υπάρξει περιόδος προσαρμογής – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ – και θα γίνει πραγματική επανεκίννηση της Οικονομίας!
Θα ξαναθυμηθούν επιτέλους οι Έλληνες να παράγουν μόνοι τους ό,τι τους χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή τους!


Ναι, θα στερηθούμε τα γερμανικά αυτοκίνητα, τα αμερικάνικα ηλεκτρονικά κι ένα
σωρό άλλα “απαραίτητα” προιόντα: ΟΜΩΣ, ΝΑ ΦΑΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!
Φυσικά, απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!
Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά την ανελέητη τρομοκρατία των τραπεζικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, ζητάει επιστροφή στη δραχμή!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΩΧΟΙ!
Ξυπνατε μην παραμυθιάζεστε άλλο απο τις αερολογίες τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου