Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Δεκάδες τραυματίες στην πλατεία Ταχρίρ - ΦΩΤΟ


Σφαίρες απο καουτσούκ και πολλά δακρυγόνα έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας προς τους διαδηλωτές που ήθελαν να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία.Τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.
Σκοπός των διαδηλωτών ήταν να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ (σύμβολο της εξέγερσης), εναντίον της διακυβέρνησης των στρατιωτικών. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του υπουργού των Εσωτερικών, αλλά και των στρατιωτικών στην κυβέρνηση. Κατα διαστήματα έριχναν πέτρες στις δυνάμεις ασφάλειας.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση έγιναν πέντε συλλήψεις κι ένα όχημα της αστυνομίας τυλίχθηκε στις φλόγες.
Το αντιπολιτευτικό κίνημα "6η Απριλίου" καταδίκασε, τη "βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών" κατά των διαδηλωτών. Το ίδιο κίνημα κρίνει "ομιχλώδες" το σχέδιο, που έχουν τώρα οι στρατιωτικοί, ώστε να γίνει η παράδοση της εξουσίας σε μια πολιτική κυβέρνηση και ζητά τη δημοσιοποίηση απο τους στρατιωτικούς ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Επίσης, το κίνημα "6η Απριλίου" ζητά να απορριφθούν οι προτεινόμενες συνταγματικές τροπολογίες, που επιτρέπουν ενεργό ρόλο των στρατιωτικών στη νομοθετική λειτουργία.
Οι στρατιωτικοί ανέλαβαν τη διακυβέρνηση αμέσως μόλις ανατράπηκε, μετά απο δεκαετίες στην αιγυπτιακή προεδρία, ο Χόσνι Μουμπάρακ, στις 11 Φεβρουαρίου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου