Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ,ΚΤΗΡΙΟ 2 ΑΙΘΟΥΣΑ 1

Το μεσημέρι δικάζονται στο αυτόφωρο τα 8 μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω»
Το μεσημέρι δικάζονται στο κτίριο 2 της Ευελπίδων τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.Μέλη του κινήματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων, αλλά και για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο του Χολαργού που τελούσε υπό κατάληψη.Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των 30-40 ατόμων εισήλθαν στο κατάστημα της ΔΕΗ, «ασκώντας βία προς τους υπαλλήλους, καθώς και σε πολίτες, τους οποίους προέτρεπαν να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, διακόπτοντας την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και προκαλώντας φθορές στα γραφεία του κτιρίου».Επίσης σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τραυματίσθηκαν δύο υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και μία πελάτης του καταστήματος.
Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα, για τα οποία σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διέγερση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητη σωματική βλάβη.
Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα κατά την αποχώρησή τους, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, τα οποία τους περικύκλωσαν και τους έσπρωξαν με τις ασπίδες τους.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου