Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ...ΜΕ 180 ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ...
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ;;;
ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ...
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΠΛΟΦΑ...
ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ
...ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Την ανάγκη ξεκάθαρου μηνύματος στους Ευρωπαίους εταίρους πως η Αθήνα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και θα εργαστεί ταχύτατα για την κύρωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής με «όποιο κυβερνητικό σχήμα» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, επικροτώντας το «παράθυρο συναίνεσης που άνοιξε». Βασικός στόχος είναι η άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης το συντομότερο δυνατό, πριν τα μέσα Δεκεμβρίου, με το βλέμμα στα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου.



Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο εξαιρετικά δυσμενές κλίμα στις διεθνείς αγορές, διαβεβαιώνοντας πως οι ελληνικές τράπεζες είναι εξασφαλισμένες.

Μιλώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε τα «δέκα βήματα αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας».

Το πρώτο είναι η επιβεβαίωση προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα, χωρίς καθυστέρηση και περισπάσεις, θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για την εφαρμογή της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου. Ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε πως θα σταλούν επιστολές για το πλαίσιο στο οποίο θα «κινηθεί όχι η κυβέρνηση, αλλά η πατρίδα».

Το μήνυμα της Αθήνας θα είναι η ξεκάθαρη επισήμανση πως δεν προχωρούμε σε δημοψήφισμα, την στιγμή που προδιαγράφεται ένα «παράθυρο συναίνεσης, έστω και αργά». Η εξέλιξη αυτή, σημείωσε, είναι σημαντική «ανεξαρτήτως προθέσεων και σκοπιμοτήτων».

«Έχοντας το βίωμα των Καννών», υποστήριξε ο Ευ.Βενιζέλος, η Αθήνα θεωρεί πως εφόσον υπάρχει συναίνεση, περιττεύει το δημοψήφισμα.

Γύρω από την πολιτική θέση «πως στηρίζουμε και υπερψηφίζουμε όλοι» τις αποφάσεις της Συνόδου, συνέχισε ο υπουργός, η χώρα «μπορεί να κινηθεί η χώρα ανεξάρτητα από το κυβερνητικό σχήμα», με δεδομένη την εμπέδωση της συναίνεσης. «Αλλιώς η χώρα δεν στέκεται, δεν αντέχει» είπε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ.

Όσον αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης της Παρασκευής, ο υπουργός ανέφερε πως «δίνεται μέσα σε νέα πολιτικά συμφραζόμενα ώστε να έχουμε ένα κλίμα και μία κυβέρνηση ανάλογη των περιστάσεων, όπως στάθηκε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». «Θέλουμε να έρθουν μαζί και άλλη να μοιραστούμε αυτό το βάρος, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να είναι σταθερή ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της συναίνεσης και να αντιπροσωπεύεται η χώρα».

Ο Ευ.Βενιζέλος υπογράμμισε πως κεντρικός στόχος είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης το συντομότερο δυνατόν, «και πάντως πριν τις 15 Δεκεμβρίου», με το βλέμμα στα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου.

Στόχος της Αθήνας είναι η άμεση εκκίνηση των διαβουλεύσεων με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση. Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να έρθει και να ψηφιστεί στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία (180 βουλευτών).

Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι επίσης η γρήγορη ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους ιδιώτες πιστωτές για το «κούρεμα», με στόχο την πλήρη συμμετοχή τους στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.
Newsroom ΔΟΛ




ΠΡΕΖΑ TV
3-11-2011
ΠΡΕΖΑ TV
3-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου