Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Πως θα κινηθούν την Πέμπτη τα ΜΜΜ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ύστατη μάχη ετοιμάζονται να δώσουν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, στην εφεδρεία και στη συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα και σωματεία της χώρας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
24ωρη απεργία για την Πέμπτη προκήρυξε και η Πανελλήνια Ναυτική
Ομοσπονδία η οποία θα ξεκινήσει στις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 της ίδιας μέρας. Ετσι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.



ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ
Ούτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.




ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

- ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο
- ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (5:00 π.μ. της Παρασκευής).
- ΤΡΟΛΕΙ: Ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
- Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την στάση τους.
Το Μετρό δεν θα λειτουργεί της Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.



ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.
Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ , τα ραδιοτηλεοπτικά Μ.Μ.Ε., συνεπώς, μπορούν να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες πρόγραμμα που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας.
Απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα πρακτορεία διανομής Τύπου από τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης.
Ακολουθούν τα αιτήματα των δημοσιογράφων:

- να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

- να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των ΟΤΑ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών

- να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης

- να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων

- να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν

- να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων

- να καταργηθούν τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου