Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ψηφίσμα Ανοιχτής Συνέλευσης Πλατείας "Περιβολάκια" σχετικά με το χαράτσι ακινήτων της ΔΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
MNHMONIO ΠΕΡΑΣΑΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΑΣΑΝ…Ε ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
  Τα ψέματα που σχετίζονται με τα διάφορα τέλη αρχίζουν από το ίδιο το όνομά τους. Ένα τέλος επιβάλλεται ως αντιστάθμισμα για μια υπηρεσία που προσφέρει το Δημόσιο ή ένας ΟΤΑ (π.χ. τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κλπ). Το ψευδεπίγραφο τέλος ακινήτων είναι απλά ένα χαράτσι που δεν έχει καμία σχέση με προσφερόμενες υπηρεσίες, αφού τα ποσά που συλλέγονται απ’αυτό πάνε κατευθείαν στις τσέπες των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών (δες εφαρμοστικό νόμο μεσοπροθέσμου). Επιπλέον η επιβολή των μέτρων αυτών είναι το λιγότερο ΑΝΗΘΙΚΗ αφού εξευτελίζουν την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Πρόσφατα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απαγόρευσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να εισπράττει το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το φόρο ακινήτων. Επίσης η λύση που είχε προταθεί για εξόφληση του λογαριασμού μέσω ΑΤΜ τράπεζας χωρίς το φόρο ακινήτων, φαίνεται να καταρρέει και αυτή σιγά-σιγά καθώς οι πιο πολλές δεν επιτρέπουν μερική εξόφληση λογαριασμού. Πάντως για να θεωρηθεί η τελευταία μέθοδος “ασφαλής”, επειδή η ΔΕΗ μπορεί να θεωρήσει ότι τα χρήματα που πληρώσατε δεν αντιστοιχούν στην αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, αλλά στο φόρο ακινήτου, θα πρέπει: είτε να πάτε να παραδώσετε αντίγραφο της απόδειξης του ΑΤΜ στη ΔΕΗ (μαζί με αντίγραφο λογαριασμού και ταυτότητας) παραλαμβάνοντας τη σχετική υπογραφή για την παραλαβή, είτε να τη στείλετε στη ΔΕΗ με εξώδικη δήλωση, αναφέροντας ότι αυτό που πληρώσατε αφορά μόνο την αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών (θα τη βρείτε στο http://www.forologoumenos.gr/ permalink/11708.html στα δεξιά).

Η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν πληρώσουν το χαράτσι δεν έχει νόημα να κάνουν προσφυγή στα δικαστήρια, διότι η νομική οδός θα παράξει θετικά η αρνητικά αποτελέσματα μετά από το νωρίτερο διάστημα των 4-6 μηνών (αναμένουμε από ιανουάριο- φεβρουάριο 2012 στην καλύτερη από το ΣΤΕ).

Ένα άλλο πρόβλημα όμως είναι ο νόμος 4021/3-10-2011 αριθμός ΦΕΚ 218/3-10-2011, τον οποίο κατεπειγόντως ψήφισε η απελθούσα κυβέρνηση των προδοτών, ο οποίος στο άρθρο 53 παράγραφος 11, ορίζει σαφώς ότι «Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς το διαχειριστή του δικτύου(40 ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού), ο οποίος προβαίνει σε διακοπή σύνδεσης και δεν το επαναχορηγεί μέχρι να εξοφληθεί το οφειλόμενο τέλος…» παρακάτω δε το ίδιο άρθρο αναφέρει: «αν δε ζητηθεί η διακοπή της σύνδεσης, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών επιβάλλεται σε βάρος της ΔΕΗ ή του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και υπέρ του δημοσίου, πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25% ». Το κατάπτυστο αυτό νομοθέτημα Βενιζέλου, πάει ακόμη παραπέρα και χαρίζει κυρίως στη ΔΕΗ, αλλά και στους εναλλακτικούς προμηθευτές, 13 εκατομμύρια €, ως επιβράβευση της άψογης συνεργασίας τους (νόμος 4021/3-10-2011 άρθρο 53 παράγραφος 10).

Συνεπώς η ΔΕΗ μπορεί να κόψει το ρεύμα, σε όλους :

α) όσους δεν πληρώσουν γιατί δε θέλουν, β) όσους δεν πληρώσουν γιατί δεν έχουν, γ) όσους πάνε μέσω ATM τραπεζών και δ) όσους έχουν καταθέσει τα χρήματα μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επομένως πρέπει να επισημάνουμε ότι O ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για την κατάργηση του νόμου για τα χαράτσια, είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κατοίκων στην άρνηση πληρωμής. Να συζητήσουμε με φίλους, γείτονες, συναδέλφους και να τους πείσουμε να μην πληρώσουν. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ πριν οδηγηθούμε στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι κοινωνικά άδικο να μας εκβιάζουν με κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, αν δεν έχουμε να πληρώσουμε τους νέους φόρους. Αλλά, ακόμα και αν κάποιοι έχουν ακόμα λίγα χρήματα στην άκρη, πάλι καλούμε να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι για λόγους αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν. Αν οι κρατούντες θέλουν, μπορούν να φορολογήσουν τα κέρδη, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα μεγάλα εισοδήματα και όχι να απειλούν όποιον δεν πληρώσει το φόρο, ότι θα μείνει τον 21ο αιώνα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και ταυτόχρονα συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ με ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ



Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου

www.perivolakia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου