Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΔΟΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ , ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.  ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ!
ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα, που θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, καταφεύγει η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού, προκειμένου να περάσει άρον - άρον και με διαδικασίες"ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε" το τερατούργημα του νέου μνημόνιου από τη Βουλή.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο τέρας ετοιμάστηκε και μοιράστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ ορίστηκε η Επιτροπή της Βουλής που θα το συζητήσει το Σάββατο στις 14.00 και την Κυριακή θα ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλειας της Βουλής!
Τέτοιου είδους διαδικασίες καθιστούν κουρελόχαρτα το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και καταργούν κάθε έννοια Δημοκρατίας.Και δεν έχουμε μόνο τις διαδικασίες, που στην πραγματικότητα είναι ουσία, αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου τέρατος, το οποίο καταργεί πλήρως τα θεμέλια του Συντάγματος και σειράς Διεθνών Συμβάσεων , ιδιαίτερα στα θέματα των Εργασιακών Συλλογικών Συμβάσεων και της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων

Ο "πραξικοπηματίας" δοτός πρωθυπουργός αντί, έστω, να δικαιολογήσει αυτού του είδους τις εκτροπές, επιχείρησε να φοβίσει τον ελληνικό λαό.

Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή, τη διάλυση της κυβέρνησής του και την αποσύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων που τη στηρίζουν, ο δοτός πρωθυπουργός του τραπεζικού κατεστημένουν κατέφυγε τηνΠαρασκευή το βράδυ σε μια αθλιέστατη και ντροπιαστική κινδυνολογία, η οποία του έριξε κατάχαμα τη μάσκα του δήθεν σοβαρού και υπεύθυνου τεχνοκράτη, την οποία επιμελώς φορούσε.

Η κινδυνολογία του Λ. Παπαδήμου με την ομιλία του στο Υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, που ξεπερνούσε ακόμα και τα πιό ακραία όρια τρομοκρατικής ρητορικής, αφορούσε στο τι θα υποστούμε ως χώρα και ως λαός, αν κάνουμε το "σφάλμα" και απορρίψουμε τη χρηματοδότηση της τρόϊκας και το 2ο μνημόνιο που τη συνοδεύει.

Κατά το Λουκά Παπαδήμο η άρνηση του δεύτερου μνημονίου θα οδηγήσει τη χώρα:
Σε "άτακτη", όπως είπε, πτώχευση έναντι της "ελεγχόμενης" τάχα πτώχευσης που θα επιφέρει το PSI, λόγω της υποχρεωτικής ανταλλαγής ομολόγων.
Στην έξοδο από την ευρωζώνη

Κατά τον "τρομοκράτη" Λ. Παπαδήμο αυτά τα δύο κακά, η "άτακτη" πτώχευση και η έξοδος από την ευρωζώνη, θα φέρουν μύρια όσα δεινά στη χώρα και περίπου την επίγεια κόλαση. Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε παρακάτω ένα μικρό δείγμα αυτών που θα υποστούμε, με αποσπάσματα από την ίδια την ομιλία του Λ. Παπαδήμου.

Υπάρχει βάση στην άθλια Παπαδήμια κινδυνολογία;

Καμία απολύτως!

Ο Λ. Παπαδήμος και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν απλώς έδειξαν τον πανικό και το φόβο τους μπροστά στα αδιέξοδα τους.

Αντίθετα, όσα ο Λ. Παπαδήμος προσάπτει στην "πτώχευση" με πρωτοβουλία του δανειζόμενου, δηλαδή στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους ή στη στάση πληρωμών στο χρέος, είναι εκείνα που υφίσταται σήμερα ο τόπος και ο ελληνικός λαός και θα υποστεί στη συνέχεια εξ αιτίας του δεύτερου μνημόνιου.


Η στάση πληρωμών επί του χρέους και η έξοδος από το ευρώ ασφαλώς δεν είναι δρόμοςανθόσπαρτος για τη χώρα.

Σε αντίθεση, όμως, με το ατελείωτο μαρτύριο της μνημονιακής λεηλασίας, θα ανοίξουν με αυτές τις επιλογές, μεσα από δυσκολίες, ελπιδοφόροι ορίζοντες και νέες προοπτικές για τη χώρα.

Η στάση πληρωμών στο χρέος, η οποία θα γίνει μόνιμη διακοπή αποπληρωμής του χρέους αν δεν συνομολογηθεί με τους πιστωτές, πράγμα πιθανότατο, η χωρίς όρους διαγραφή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του και η συνακόλουθη έξοδος από την ευρωζώνη, συναποτελούν δύο επιλογέςρήξης, οι οποίες είναι η μόνη αφετηριακή απάντηση για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση.


Η στάση πληρωμών θα γλυτώσει τη χώρα από το βραχνά των πελώριων ετήσιων τοκοχρεολυσίων,ενώ το εθνικό νόμισμα θα της δόσει τη δυνατότητα να βρεί πόρους και να ασκήσει μια χρηματοδοτική πολιτική ανάκαμψης ( Για περισσότερα βλέπε στη δεξιά στήλη "Ερωτήσεις - Απαντήσεις" για την έξοδο από το ευρώ).

Φυσικά ο δρόμος της στάσης πληρωμών στο χρέος και της εξόδου από το ευρώ, θα βρεί ισχυρότατες αντιδράσεις από συμφέροντα κυρίως του εξωτερικού.

Οι αντιδράσεις αυτές, όμως, όσο ισχυρές και αν ξεσπάσουν, θα είναι αντιμετωπίσιμες, πολύ περισσότερο αφού η Ελλάδα με τις επιλογές της θα προκαλέσει ένα ντόμινο θετικών ανατροπών και επομένως λαϊκών συμμαχιών εντός της ευρωζώνης αλλά και θα συναντήσει πλατιά συμπαράσταση από ισχυρές ανερχόμενες δυνάμεις εκτός ευρωζώνης.

Χίλιες φορές προτιμότερος ο ελπιδοφόρος δρόμος της αξιοπρέπειας και της στήριξης στο λαό, όσες θυσίες και αν εμπερικλείει, παρά το βασανιστήριο της υποδουλωμένης μνημονιακής κατεδάφισης.


Παραθέτουμε εκτενή, αποκαλυπτικά αποσπάσματα από την ομιλία της Παρασκευής του Λ.Παπαδήμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ....

«Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο.

»Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα, και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Αυτή την ώρα προέχει η ανάγκη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εγκριθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση. Κάθε άλλη εξέλιξη θα ήταν καταστροφική. Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.

»Το οικονομικό πρόγραμμα και η νέα δανειακή σύμβαση που θα το συνοδεύει είναι βαρύνουσας σημασίας. Είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια για τη δημοσιονομική εξυγίανση, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την ανόρθωση της οικονομίας. Με την υλοποίηση του προγράμματος και τη χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει θα κατοχυρώσουμε το μέλλον της πατρίδας μας στην Ευρωζώνη και θα ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση.

»Η νέα δανειακή συμφωνία θα επιτρέψει την ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας με 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια και θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε το δημόσιο χρέος κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας και θα επανέλθει η οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

»Το νέο οικονομικό πρόγραμμα είναι προϊόν εντατικής και σκληρότατης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα. Αποτυπώνει τις ακραίες συνθήκες ανάγκης στις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας. Οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν με το περιεχόμενο του νέου προγράμματος».

ΙΔΟΥ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΟ κ. Παπαδήμος απάντησε σε όσους λένε ότι «από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, προτιμότερη θα ήταν η χρεοκοπία».

«Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ή δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Οι δυσμενείς συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλές και εξαιρετικά επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

»Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.

»Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων.

»Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση.

»Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης.

»Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό θα είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

«Έχω πλήρη συνείδηση, ότι όσα πρέπει να αποφασίσουμε είναι εξαιρετικά επώδυνα. Αν θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε είναι γιατί ο εναλλακτικός δρόμος θα μας επιφυλάξει μια πραγματικότητα που θα είναι πολλαπλάσια επώδυνη. Ιστορικά επώδυνη. Στον δημόσιο λόγο περίπου 11 εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας ακούνε συνεχώς για αδιέξοδα, ακούνε την απαξίωση, ακούνε την απαισιοδοξία, χωρίς να βλέπουν μια εθνική ανάταση να ξεφύγουμε από τη μοιρολατρία. Την ίδια ώρα, ένα εκατομμύριο πολίτες ζουν την ανεργία. Σήμερα 11 εκατομμύρια Έλληνες πρέπει επιτέλους να ακούσουμε και ένα λόγο για το πού θα φτάσουμε αν αρνηθούμε να βάλουμε στην άκρη όσα λάθη έγιναν και μας οδήγησαν εδώ, και για το πώς θα ξεφύγουμε από εδώ, για το πώς θα υπερβούμε την κρίση.

»Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που τα τελευταία 65 χρόνια βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, οικοδόμησε την ευημερία της, οικοδόμησε μια δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου