Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ... «Λουκέτο» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ρολά κατεβάζουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της χώρας, καθώς η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία, αντιδρώντας στο
νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που φέρνει τα πάνω-κάτω στις συντάξεις. 
Πρόκειται για τη δεύτερη γενική απεργία σε διάστημα 20 ημερών, η οποία αναμένεται να «παραλύσει» τη χώρα.
Η κεντρική απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις της ΛΑΕ, με μαζικές εξορμήσεις στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, δίνουν τη μάχη, με την απεργιακή ανακοίνωση στο χέρι, στους χώρους εργασίας για τησυμμετοχή των εργαζομέμων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα με δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΛΑΕ, πείστηκαν οιεργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποφασίσουν μορφές απεργιακής κινητοποίησης, οι οποίες διευκολύνουν τη μετακίνηση των απεργών για συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η απόφαση της «παράξενης» - για το συγκεκριμένο θέμα - πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ) για κήρυξη της απεργίας στις 3/12 και όχι στις 10/12 που θα μπορούσε να προετοιμαστεί καλύτερα, παίρνουν σε αρκετο βαθμό στα δικά τους χέρια την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας και της μετατροπής της σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Παράλληλα, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Επαγγελματιών-Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.

«Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα», τονίζει στην ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα».

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό- κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».

Απεργούν δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε δήμους και νοσοκομεία

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν επίσης οι δικηγόροι, οι οποίοι μετά από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Επίσης, απεργούν και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, με απόφαση της ΟΛΜΕ με αιχμή το ασφαλιστικό και αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Σήμερα αναμένεται να υπολειτουργήσουν και οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, ενώ δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν και αυτοί στην 24ωρη απεργία.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στη σημερινή απεργία οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και τη ΣΤΑΣΥ, ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού να πραγματοποιούνται μετ΄εμποδίων.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 της ίδιας ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου