Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον προηγούμενο Φεβρουάριο είχε δεσμευτεί με τον πιο επίσημο τρόπο για το κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών της Κορίνθου εντός διμήνου, με την πιθανή λειτουργία μιας μικρής, ανοιχτής δομής φιλοξενίας. Δέκα μήνες μετά, και ενώ την προηγούμενη βδομάδα κρατούνταν στο στρατόπεδο μόλις πέντε (5) μετανάστες και άρα ήταν άμεσα εφικτή η παύση της λειτουργίας του και η παράδοση αυτής της έκτασης στην τοπική κοινωνία, μαθαίνουμε ότι πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκαν σε αυτό πάνω από 120 μετανάστες μαροκινής καταγωγής από το κλειστό γήπεδο του tae kwon do στο Π. Φάληρο, ενώ ακούγεται ότι θα μεταφερθούν ακόμα περισσότεροι.
Οι καταγγελίες που δεχόμαστε από τους έγκλειστους μετανάστες που ξαναγέμισαν το στρατόπεδο της Κορίνθου λένε ότι δεν γνωρίζουν γιατί κρατούνται, ότι δέχονται πίεση για να υπογράψουν χαρτιά για "οικειοθελή" επαναπροώθηση στις χώρες τους χωρίς τη βοήθεια διερμηνέα, ότι δεν τους επιτρέπεται να βγουν ενώ μιλούν και για υποσιτισμό.

Η άθλια στάση και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, που από ό,τι φαίνεται καμία διάθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της δεν έχει, θυμίζει αναπόφευκτα το tweet της Φ. Πιπιλή που, όταν το 2012 είχε μετατραπεί εν μία νυκτί το στρατόπεδο της Κορίνθου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, μας συνιστούσε ψυχραιμία καθώς μαζί με το στρατόπεδο θα ερχόταν και... "ζεστό Ευρωπαϊκό χρήμα". Η σημερινή κυβέρνηση λοιπόν "ξέχασε" τις προεκλογικές της καταγγελίες και τις μετεκλογικές της δεσμεύσεις και προσχωρεί στις απόψεις της κ. Πιπιλή και τις πρακτικές του κ. Δένδια;


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ


Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου