Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

«Ξεπερασμένο» για τον Μητσοτάκη το οχτάωρο

«Το κλασικό “δυτικό” ωράριο “9 με 5” στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο ίδιος μάλιστα ενθάρρυνε την ευελιξία στην αγορά εργασίας και την προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης τα οποία μπορούν να ιδωθούν «ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».
 

«Η προώθηση πιο ευέλικτων και εξειδικευμένων μορφών απασχόλησης θα επιτρέψει την προσέλκυση ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας. Όλα τα παραπάνω, πάντα με τρόπο που θα επιτρέπει στους εργοδότες να οργανώσουν αποτελεσματικά την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αλλά και που θα διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων» πρόσθεσε.


Αχτσιόγλου: Οπαδός κοινωνικών ανισοτήτων ο Μητσοτάκης 

«Ακόμη μια φορά ακούσαμε προχθές τον κ. Μητσοτάκη, τον οπαδό των κοινωνικών ανισοτήτων, να τοποθετείται για το μέλλον της εργασίας» δήλωσε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συζήτηση για την αναδοχή και υιοθεσία. 
«Δεν περιμένουμε την έξοδο από το πρόγραμμα για να προχωρήσουμε σε αυτές τις εμβληματικές παρεμβάσεις. Και είναι ακριβώς αυτή η διαχωριστική μας γραμμή από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σε κάθε ευκαιρία, δια του προέδρου της, φροντίζει να τονίζει ακριβώς αυτή τη διαχωριστική μας γραμμή» είπε η υπουργός Εργασίας.
 
«Η αξιωματική αντιπολίτευση, για ακόμη μια φορά στον τομέα της εργασίας, ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών και πρωτίστως του ΔΝΤ, με θέσεις που και η πλέον νεοφιλελεύθερη ανάλυση αρχίζει να εγκαταλείπει» πρόσθεσε.
 
«Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού προχθές μας πληροφόρησε ότι πλεονάζουν γιατροί στη Δημόσια Υγεία, σήμερα υποσχέθηκε την εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Θέλει ο κ. Μητσοτάκης να κρυφτεί και η μανία του κατά των δημοσίων υπαλλήλων και του Δημοσίου δεν τον αφήνει» σχολίασε από μεριάς του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου