Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Νέα τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Άλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος φαντάρου που μίλησε σε πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, λίγες βδομάδες μετά από παρόμοιας επίνευσης τιμωρία σε συνάδελφό του που είχε εμφανιστεί σε αντιπολεμικό συλαλλητήριο.


Μετά την προκλητική τιμωρία του κομμουνιστή φαντάρου Αιμίλιου Κακλαμάνου από τη μονάδα του, επειδή συμμετείχε και μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο τον περασμένο Φλεβάρη στο Σύνταγμα, έρχεται μια νέα αντίστοιχη απόφαση, με την τιμωρία του φαντάρου Γιώργου Ανανιάδη, που συμμετείχε στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και μίλησε στη συγκέντρωση της Καμάρας, όπου καλούσαν σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αυτή τη φορά οι επίσημοι και υπόγειοι κρατικοί μηχανισμοί έδρασαν άμεσα για τον εντοπισμό του φαντάρου και έτσι η τιμωρία του ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς -προτού καν κλείσει βδομάδα. Η ολοένα αυξανόμενη σπουδή με την οποία εφαρμόζεται ο αντιδραστικός κανονισμός που ποινικοποιεί τη συμμετοχή ενστόλων σε διαδηλώσεις, την ίδια ώρα που στελέχη της ΧΑ σουλατσάρουν κατόπιν προσκλήσεως σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, δείχνει ξεκάθαρα το φόβο απέναντι στην αντίσταση που προβάλουν στρατευμένοι-και όχι μόνο-νέοι απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης στην περιοχή, αλλά και την αντιλαϊκή της πολιτική γενικότερα. Η απόπειρα κατατρομοκράτησης δε θα περάσει.

Πηγή: katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου