Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά το «αριστερό» μνημόνιο

Της Σοφίας Σαγιά
Η νέα κανονικότητα χαρακτηρίζεται από
Διάσπαση των αντι-μνημονιακών δυνάμεων
Ισχυροποίηση της αφήγησης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος
Δυσφήμηση των εναλλακτικών δρόμων ως «πολιτικές εκκεντρικότητες» ή δυστοπίες
Προσπάθεια ταύτισης του αντιμνημονιακού λόγου με τη Χρυσή Αυγή
Καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας στο λαό
Καλλιέργεια έντονων φοβικών συνδρόμων με αιχμή το μεταναστευτικό
Με δύο λόγια το μνημόνιο και ότι αυτό σημαίνει πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά επιχειρείται να
παρουσιαστεί ως αφενός νομοτέλεια και αφετέρου οδυνηρή μεν αλλά αναγκαία λύση.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ
Μαγείρεμα μιας πολιτικής σούπας ευρωπαϊστών (οι νέοι πρόθυμοι) καρυκευμένης με το μιντιακό αλατοπίπερο που η κουτάλα της διαπλοκής (ντόπιας και εισαγόμενης) θα την ανακατεύει για να σερβίρει το πιο βολικό πιάτο ανάλογα με την περίσταση
Στήσιμο σκηνικού νέου διχασμού ανάμεσα σε ευρωπαϊστές (οι πάλαι ποτέ εθνικόφρονες) και μιάσματα
Πολιτικές θεωρίες περί ρεαλισμού (αλήθεια θυμάστε τους παπανδρεικούς «αιθεροβάμονες»; )
Κοινωνικός αυτοματισμός, αυτή τη φορά πασπαλισμένος με μια δόση αριστερότροπης ρητορικής και σπρώξιμο των πολιτών στην αδυσώπητη βαρβαρότητα της επιβίωσης μέσα από το «κοίτα να τα φέρεις βόλτα»
Βουβή επέμβαση από τις Βρυξέλλες που τώρα σφάζονται στο όνομα της ουδετερότητας ενώ πρώτα έσφιξαν τη θηλειά στο λαιμό της χώρας
Κακοφωνία από τα εγχώρια φερέφωνά τους που υψώνουν τη κουρελού της πολυφωνίας απλά για να σπείρουν το χάος της παραπληροφόρησης

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Δεν είναι μόνο οικονομικό, η άμεση φτωχοποίηση και κοινωνική εξουθένωση του λαού μας. Κατά την άποψή μου αυτό είναι απλά το επιφαινόμενο μιας επιχείρησης περιστολής της δημοκρατίας και του κοινωνικού ιδανικού σε αυτό τον τόπο και αλλού στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια ολομέτωπη, σκληρή, ταξική αντεπίθεση του υπέρ-καπιταλισμού που επιχειρεί να τελειώσει την ιστορία των λαών μια και καλή. Πίσω από τη «συνετή» φωνή των πολιτικών-λογιστών που μας εξηγούν γιατί ένα κράτος πρέπει να λειτουργεί ως πολυεθνική με σκοπό το κέρδος μπορούμε πιά να δούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν ως δουλοπάροικους της ηγεμονίας του κεφαλαίου, ως καύσιμη, αναλώσιμη ύλη της επικυριαρχίας τους.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Η αποστολή μας είναι πιο βαθιά και περίπλοκη από κάθε άλλη φορά. Στον παράλογο, άδικο, και εξοντωτικό για το λαό «ορθολογισμό» τους που αφηγείται διαχείριση μνημονίων, παράλληλα προγράμματα, ανθρώπινο καπιταλισμό ή ρεαλιστικές αριστερές λύσεις ας μην παίξουμε το παιχνίδι τους.

Να προσπεράσουμε πρώην συντρόφους που ανακουφίστηκαν τώρα που μπορούν να φορέσουν το κοστούμι της σοσιαλδημοκρατίας που τους ταιριάζει. Να φύγουμε μπροστά από εκείνους που κρατούν την αρετή τους ως είδος βιτρίνας προς φύλαξη και επίδειξη. Να αποδομήσουμε τον ψευτοορθολογισμό της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Να δώσουμε τον αγώνα της αξιοπρέπειας, των ιδεών μας και της δημοκρατίας. Ας (ξανα)ξεκινήσουμε την ιστορία εδώ , τώρα, μαζί.

Γιατί τη λαίλαπα των μνημονίων θα την αντέξουμε. Τη δική μας λαίλαπα εκείνοι μπορούν να την σταματήσουν;;



* Η Σοφία Σαγιά είναι υποψήφια Βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα στη Β' Αθήνας

http://www.redwire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου