Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ! (570 ΕΥΡΏ!!)

ΑΓΡΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ 13ο & 14ο ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ Σε συμφωνία επί βασικών θεμάτων που ζητά μετ' επιτάσεως η τρόικα κατέληξαν ο πρωθυπουργός και οιπολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατά τη σύσκεψη της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται ναολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτερος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα μειωθεί περίπου στα 570 ευρώ από 751 ευρώ (μικτά) που είναι τώρα.Αυτή την κατάρρευση του κατώτατου μισθού είναι αναμενόμενο ότι θα ακολουθήσουν η διάλυση και οι καταρρεύσεις όλων των κλαδικών συμβάσεων και όλων, συλλήβδην, των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη, κατά τις πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία σε ποσοστιαία μείωσή του 13ου & 14ου μισθού αλλάακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της μείωσης.

Τις μεγάλες αυτές περικοπές στον κατώτατο μισθό και τα δώρα θα συνοδεύσει, με συνομολόγηση των τριών αρχηγών, πραγματική λαιμητόμος στους μισθούς των ΔΕΚΟ και στα Ειδικά μισθολόγια του δημοσίου (ένστολοι, δικαστικοί, γιατροί, πανεπιστημιακοι κλπ)

Παράλληλα, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετά ψήφου μετοχές, αλλά με περιορισμούς ως προς την άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Στην ουσία μιλάμε για ένα δώρο 40 δισ. στους τραπεζίτες!
''Ανοιχτό'', τυπικά, παραμένει το ζήτημα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, αλλά είναι προφανές ότι οι ''τρεις'' και ο Παπαδήμος οδεύουν στην περικοπή τους.
iskra.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου