Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ & ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΕΛΕΟΣ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ, ΠAIZOYN ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Σε νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σταΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας προτίθεται να προχωρήσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Στη χθεσινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής (στην οποία έχουν επιλέξει να μην συμμετέχουν, και πολύ σωστά, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ), για το νέο λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο, η επιστημονική ομάδα του υπουργείου παιδείας υπό τον Β. Κουλαϊδή, κατέθεσε σχετική πρόταση. Η Υπουργός Παιδείας, προτίθεται να βρει συναίνεση με τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης πάνω σε αυτήν τηνπρόταση. Σε όλη αυτήν την ιστορία, σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έχει παίξει και η τρόικα, καθώς οι εξετάσεις εισαγωγής θα διενεργούνται από Οργανισμό Εξετάσεων, για τη συγκρότηση του οποίου η Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force κ. Χόρστ Ραιχενμπαχ.Άλλωστε οι επικαιροποιήσεις του Μνημονίου, περιείχαν προβλέψεις για αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες τουεκπαιδευτικού συστήματος.Την ίδια στιγμή πάντως που η Α. Διαμαντοπούλου συναντάται με την τρόικα, οι κατευθύνσεις που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας είναι νεφελώδεις και χωρίς καμία ανάλυση των στοχεύσεων τους. Όλα δείχνουν πως το αστικό πολιτικό προσωπικό και η τρόικα, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν (και) τηνμαθητιώσα νεολαία, ως ένα νέο πειραματόζωο για τη δημιουργία του αυριανού εργαζόμενου που θα είναι παραγωγικός (χωρίς όμως να έχει ευρύ φάσμα γνώσεων) και απόλυτα πειθαρχημένος. Παράλληλα, η αγωνία της Α. Διαμαντοπούλου να περάσει ένα τόσο κομβικό νομοσχέδιο "μέσα" από τησυγκυβέρνηση Παπαδήμου, δείχνει τη στόσχευση συγκεκριμένων κύκλων για μετατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, σε σχήμα "μακράς πνοής"! Πάντως, μέχρι στιγμής τα άλλα δυο κόμματα της κυβέρνησης (ΝΔ και ΛΑΟΣ) δεν έχουν εκφραστεί επί του περιεχομένου του νέου νομοσχεδίου, το οποίο και η κυρία Διαμαντοπούλου επιθυμεί να καταθέσει σύντομα για ψήφιση στη Βουλή.

Τα κύρια σημεία των προτάσεων της ομάδας του Υπουργείου Παιδείας

Οι σημερινοί μαθητές της πρώτης Λυκείου, όταν πάνε στην τρίτη τάξη θα δώσουν εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα ενδοσχολικά και σε κοινά θέματα, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα μαθήματα θα χωρίζονται σε δύο ομάδες. Με την πρώτη ομάδα οι μαθητές θα παίρνουν τοαπολυτήριο λυκείου, ενώ με την δεύτερη ομάδα, τρία έως πέντε μαθήματα, θα είναι αυτά που θα τους εισάγουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην ύλη της τρίτης λυκείου, για τους μαθητές που σήμερα είναι στην τρίτη γυμνασίου, θα υπάρχειΤράπεζα Θεμάτων σταθμισμένης δυσκολίας, απ΄όπου θα αντλούνται τα θέματα όλων των εξετάσεων.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα ο μαθητής να διαγωνιστεί όσες φορές θέλει σε ένα μάθημα μέσα στην ίδια χρονιά, προκειμένου να επιτύχει την εισαγωγή στη σχολή της προτίμησής του. Στις προτάσεις του υπουργείου είναι οι εξετάσεις να γίνονται την ίδια ημέρα και για τις δύο ομάδες μαθημάτων.
Σημειώνεται πως τα πανεπιστήμια θα ορίζουν μαθήματα και συντελεστές βαρύτητας. Επιπλέον θα υπάρχουν τμήματα χαμηλής ζήτησης, στα οποία θα εισάγονται υποψήφιοι χωρίς εξετάσεις, μόνον με μία αίτησή τους και προφανώς με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου.
Για τους μαθητές που σήμερα φοιτούν στη Β' και Γ΄Λυκείου δεν θα υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης, ούτε στο πρόγραμμα σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου