Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

... ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ (*)
Γράφει ο ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ
Η τρόικα πρεσάρει γιαπετσόκομμα των πάντων εφ’ όλης της ύλης και οι κύριοι εγχώριοι «διαπραγματευτές» Λ. Παπαδήμος και Ευ. Βενιζέλοςακολουθούν την τακτική «τράβα με κι ας κλαίω», ενώ η σύσκεψη Παπαδήμου – Αρχηγώνμετατίθεται από μέρα σε μέρα(τώρα πήγε Κυριακή μεσημέρι),προκειμένου να «μαγειρευτεί» η πολυπόθητη συναίνεση!Αυτές τις ώρες, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες προσκηνίου και παρασκηνίου για κλείσουν περίπου ως πακέτο «PSI – 2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση». Τα προβλήματα για ένα τέτοιο κλείσιμο θεμάτων, που ισοδυναμούν, περίπου, με «φυλακή» δεκαετιώνγια τη χώρα ή και καταδίκη σε «ισόβια δεσμά», δεν είναι λίγα.
Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
Η τρόικα και τα τρία «συνεταιράκια» του αστικού κατεστημένου πρέπει να συνομολογήσουν το πακέτο(PSI – 2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση) , παρότι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, συμφέροντα και αντιθέσεις.

Στη συνέχεια, πρέπει να πειστούν και να ακολουθήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών αστικών κομμάτων, καταπίνοντας αγόγγυστα το «μουρουνέλαιο» (τουλάχιστον στη μεγάλη πλειοψηφία τους).

Το δυσκολότερο, όμως, που πρέπει να καταφέρουν είναι ο λαός να ανεχθεί, χωρίς «υπερβολικές» αντιδράσεις ή εξεγέρσεις, το πακέτο της λεηλασίας του.

Όλα τούτα, που μοιάζουν, λίγο – πολύ, με τον «τετραγωνισμό του κύκλου», βρίσκονται στο προσκήνιοαυτών των ημερών.

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το εγχώριο κατεστημένο μαζί με τους πάτρωνες της ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, έχουν μόνο ένα όπλο να αντιτάξουν απέναντι σε αυτά:

Τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία!

Αυτό το όπλο προέταξε ο Ευ. Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή.

Ο Ευ. Βενιζέλος, φανερά εκνευρισμένος και σε απαράδεκτο ύφος, υπερασπίστηκε, απαντώντας στονΑ. Τσίπρα στη Βουλή, ως μονόδρομο την επιλογή του πακέτου «PSI – 2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση».

Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι, απέναντι σε αυτά, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή από την πτώχευση (εκτός πλαισίου ΕΕ – ΔΝΤ) και την έξοδο από το ευρώ, πράγματα που κατάγγειλε ότιοδηγούν στο αδιέξοδο και την καταστροφή!!!

ΑΣΥΜΒΑΤΗ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!


Ο Α. Τσίπρας δεν πρότεινε τη στάση πληρωμών, δηλ. τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους (πτώχευση με πρωτοβουλία του δανειζόμενου), ούτε, πολύ περισσότερο, την έξοδο από το ευρώ. Αντίθετα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με τις επιλογές της, μας πάει και στα δύο!

Παρ’ όλα αυτά, ο Ευ. Βενιζέλος του «φόρτωσε» και την πτώχευση και την έξοδο από την ευρωζώνη, συνδέοντας και τα δύο με μια πρωτοφανή καταστροφολογία, η οποία ισοδυναμεί με ανοιχτή τρομοκρατία σε βάρος του ελληνικού λαού (βλέπε ομιλία Βενιζέλου ΕΔΩ).

Στο ίδιο τρομοκρατικό μήκος κύματος κινήθηκε και η Μαρία Δαμανάκη με συνέντευξή της στο Βήμα, συνεχίζοντας ενα απαράδεκτο κατήφορο ( βλ. ρεπορτάζ παρακάτω)


ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας!

Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για τη χώρα, που επιδιώκει με συνέπεια την απαλλαγή της από την τρόικα και τα μνημόνια, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους ή στάση πληρωμών (πτώχευση με πρωτοβουλία του δανειζόμενου) και στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Ότι και να πει, όπως και να το ψελλίσει, με όποιον τρόπο και να «στραμπουλήξει» οποιοσδήποτε τηναντίθεση του στην τρόικα και τα μνημόνια, είναι αδύνατον να μην του «φορτωθεί» η πτώχευση και η έξοδος από το ευρώ, ως αναγκαία απόρροια του αντιμνημονιακού λόγου του!

ΧΙΜΑΙΡΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Ακόμα περισσότερο!

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή δυνατότητα διαπραγμάτευσης με την τρόικα για ένα υποτιθέμενο «καλό» μνημόνιο. Έτσι κι αλλιώς, όμως, και αυτό το «καλύτερο» - υποτίθεται - μνημόνιο θα κινείται σε μιααπαράδεκτη αντίληψη λεηλασίας, ενώ το χρέος θα παραμένει «βαρύ και ασήκωτο».

Επίσης, δεν υπάρχουν, παρά θεωρητικά μόνο, περιθώρια εκβιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα ή την ΕΕ, για την άνευ όρων (χωρίς μνημόνια) διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Ακόμα και ένα «κούρεμα» τύπου PSI, που δεν καθιστά το χρέος βιώσιμο, είναι μάλλον αδύνατο να επιτευχθεί, όσο σκληρή και αν είναι η διαπραγμάτευση, χωρίς μια κάποιας μορφής μνημονιακή βίβλο και χωρίς απαράδεκτη δανειακή σύμβαση. Άνθρακες, δηλαδή, ο θησαυρός!

Πέραν αυτών, ακόμα και η «ουτοπία» μιας επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να έχει στοιχειώδη πειστικότητα, δεν μπορεί παρά να θέτει με σοβαρότητα στην ημερήσια διάταξη, ως πραγματική εναλλακτική επιλογή (και όχι ως «μπλόφα»), τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ.

Ωστόσο, τόσο η στάση πληρωμών, όσο και – πολύ περισσότερο – η έξοδος από το ευρώ απορρίπτονται (αν δεν λοιδορούνται κιόλας) από τις περισσότερες δυνάμεις της Αριστεράς, οι οποίες, συχνά, επίσης, καταστροφολογούν και αυτές με αυτές τις επιλογές και ιδιαίτερα, την έξοδο από το ευρώ.

ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το συμπέρασμα είναι κάτι παραπάνω από προφανέστατο.

Όσο οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν υιοθετούν και δεν προτάσσουν, με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές, τηδιακοπή αποπληρωμής του χρέους (στάση πληρωμών) και την έξοδο από το ευρώ, ως αφετηριακά σημεία μιας προοδευτικής διεξόδου από την κρίση με προοπτική το σοσιαλισμό, παραμένουνεκτεθειμένες και κυρίως, αφήνουν εκτεθειμένο, χωρίς αντίλογο, το λαό σε μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία της «πτώχευσης» και της «δραχμής».

Πως, όμως, θα αγωνισθεί ο λαός για να φύγουν τρόικα και μνημόνια, όταν όλοι του λένε ότι η στάση πληρωμών και η έξοδος από το ευρώ, που θα προκύψουν ως εναλλακτικός δρόμος απέναντι σε τρόικα και μνημόνια, είναι πολύ χειρότερος από τη μνημονιακή λεηλασία; Πως θα αγωνισθεί ο ελληνικός λαός για να απαλλαγούμε όλοι από τον τροϊκανό και μνημονιακό ζυγό, όταν ελάχιστοι στην Αριστερά υποστηρίζουν – και ακόμα λιγότερο επιχειρηματολογούν – τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους και ιδιαίτερα την έξοδο από την ευρωζώνη;

Ως πότε η Αριστερά θα «αφοπλίζεται» και θα παροπλίζεται από μόνη της;

Παραθέτουμε ρεπορτάζ ιστοσελίδων σχετικά με τη συνέντευξη της Μ.Δαμανάκη στο Βήμα

(*) Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ: ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Κατά της κατάργησης του κατώτατου μισθού τάσσεται η επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη.
«Προσωπικά έδωσα μάχη στην Κομισιόν για το θέμα αυτό» τονίζει σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής».
Η κατάρρευση της διαπραγμάτευσης για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα σήμαινε άτακτη χρεοκοπία και την έναρξη μία οδυνηρής περιπέτειας ιστορικών διαστάσεων, επισημαίνει.
Η κ.Δαμανάκη εκτιμά ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προκειμένου να αντιστρέψει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ΕΕ.
Όπως τονίζει, η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν «μία απόλυτη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του μέσου πολίτη».
Προσθέτει, ακόμη, ότι το πολιτικό σύστημα μοιάζει να ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, χρησιμοποιώντας το παρελθόν ως άλλοθι για να μην κάνει τίποτε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου