Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΠ – ΣΑΜΑΡΑΣ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟPSI»! Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΟΥΤΕ Η ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ»!!!
Όπως αναμενόταν, ο Γ. Παπανδρέουκαι ο Α. Σαμαράς επιχείρησαν σήμερα,απευθυνόμενοι στις Κ.Ο. των κομμάτων τους, να εκμαιεύσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη συναίνεση των βουλευτών τους, ώστε να εξασφαλίσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου – «κόλαφος» που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν, για άλλη μια φορά, οι δραματικοί τόνοι και το απειλητικό ύφος που χρησιμοποιήθηκαν από τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ώστε να αλυσοδέσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες στην κατρακύλα που έχει πάρει εδώ και καιρό ο δικομματισμός. Ως συνήθως, χρησιμοποίησαν άκρατη κινδυνολογία, τρομοκρατώντας τον λαό για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ! Όσο για τους βουλευτές τους; ΓΑΠ και Σαμαράς βάζουν μπροστά τη σκληρή κομματική πειθαρχία, απειλώντας ότι οι «απείθαρχοι» μένουν εκτός κομματικών μηχανισμών. Έτσι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δια των προθέσεων των αρχηγών τους, εκπληρώνουν πλέον μόνοι τους το ρόλο που είχαν αναλάβει εδώ και δεκαετίες: των θεματοφυλάκων του αστικού κατεστημένου και της σάρωσης κάθε εργασιακής κατάκτησης στο όνομα της κερδοφορίας του, ελληνικού και ξένου, κεφαλαίου.

Μετά το χτεσινοβραδινό «άδειασμα» του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, που επιχειρεί τώρα να υποδυθεί τον «εξεγερμένο» ενάντια στο Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (το γνωστό ζευγάρι του δικομματισμού) βρίσκονται πλέον ακόμα περισσότερο ενώπιων των τρομακτικών ευθυνών τουςαπέναντι στον ελληνικό λαό.

Φυσικά, ούτε ο Γ. Καρατζαφέρης έχει γλιτώσει από τις ευθύνες του – όπως εξάλλου καταδεικνύουν ηδημοσκοπική καταβαράθρωση του κόμματος του και οι διαρροές των ψηφοφόρων του προς ΝΔ και Χρυσή Αυγή. Ίσα ίσα, αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής της γνωστής πολιτικής «κωλοτούμπας»(αποσύρει τους υπουργούς του, αλλά εκφράζει προθυμία να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου!).

Πάντως, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τις διαλυτικές και αποσυνθετικές επιδράσεις των σκληρών μνημονιακών και αντιλαϊκών πολιτικών που στήριξαν «με χέρια και… με πόδια» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ πάνω στους κομματικούς σχηματισμούς τους. Είναι τέτοιες οι διαρροές βουλευτών και στελεχώνπου μόλις από χτες έχουν δηλώσει ότι αποστασιοποιούνται από τις – διαφόρων αποχρώσεων - κομματικές αποφάσεις οι Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Π. Στασινός, Χ. Μαγκούφης, Ι. Μιχελογιαννάκης, Τ. Μαντατζή, Ο. Βουδούρης (ΠΑΣΟΚ), Χ. Ζώης, Δ. Σταμάτης, Μ. Τζίμας (ΝΔ), Α. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ)! Με άλλα λόγια, είναι σαφές ότι και το «χαρτί» της διακομματικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας αρχίζει να καίγεται, αφού όποιος συμμετέχει σε τέτοια εγχειρήματα εκτίθεται ανεπανόρθωτα (ο ίδιος και η πολιτική του καριέρα) μπροστά στον ελληνικό λαό!

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΓΑΠ!

Παίζοντας το ρόλο του… Νέρωνα σε ένα ΠΑΣΟΚ που καίγεται, ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στην Κ.Ο. του κόμματος του, χρησιμοποίησε εξαιρετικά δραματικούς τόνους, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της νέας δανειακής σύμβασης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» να επιβάλει σαφή κομματική πειθαρχία στο λόγο του – γεγονός που του «υπενθύμισαν» οι Α. Λοβέρδος και Θ. Μωραΐτης, ώστε να μην υπάρξουν… παρανοήσεις! «Ζητώ να πειθαρχήσετε και όποιος έχει συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθεί», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προειδοποιώντας με έμφαση για τις ανεξέλεγκτες συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Φτάσαμε κοντά στην πηγή, πρέπει η χώρα να πιει νερό. Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει τα 130 δισ. ευρώ, να πετύχει μείωση του χρέους της κατά 100 δισ. ευρώ. […] Τα ποσά αυτά είναι ασύλληπτα είπε και τόνισε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο δανειοδότησης χώρας στην ιστορία. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα ή συνεχίζουμε ριζοσπαστικά ή αποδεχόμαστε τη μοίρα μας».

Πρόκειται αναμφίβολα για απαράδεκτα ψέματα που, όχι μόνο απέχουν έτη φωτός από την αλήθεια, αλλά επιχειρούν να την ανασκευάσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε στο τέλος να ζητάει η Ελλάδα και «ευχαριστώ» για τη… δήθεν σωτήρια που παρέχουν το νέο Μνημόνιο λεηλασίας και η κατάπτυστη νέα δανειακή σύμβαση!

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τέτοια προνομιακή αντιμετώπιση που είχε η χώρα μας δεν είχαν ούτε η φτωχή Αφρική αλλά ούτε και η Λατινική Αμερική! Με εξαίρεση πάντως τη λέξη «προνομιακή», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απόλυτο δίκιο: τέτοια αποικιοκρατική αντιμετώπιση «μπανανίας» που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ θα κάνει τις δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής να μοιάζουν με… υπέροχες δημοκρατίες!

ΚΑΛΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ! ΕΛΕΟΣ!

Στην ίδια δραματική ρητορεία κατέφυγε ο Α. Σαμαράς στην – σχεδόν ταυτόχρονη με αυτή του ΓΑΠ – ομιλία του προς τους βουλευτές της ΝΔ.

Καταρχήν, δήλωσε «αντιμνημονιακός» λέγοντας ότι εμμένει στη θέση του ότι η «συνταγή του μνημονίου ήταν καταστροφικό λάθος», αλλά θα εγγυηθεί προσωπικά τη συνέχιση και εμβάθυνση της μνημονιακής πολιτικής. Ο λόγος; Η αποτρόπη του κινδύνου για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την υπόσταση της χώρας – αυτά ακριβώς που θα υποθηκεύσει δηλαδή το Μνημόνιο 2!

Στη συνέχεια, είπε ότι θα απαιτήσει άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές… μετά το PSI, ώστε να εξασφαλίσει την καταστροφή και λεηλασία της χώρας και – κατόπιν εορτής – να ενισχύσει την διαπραγματευτική της θέση!!! Το τι θα έχει απομείνει για να διαπραγματευτεί είναι άγνωστο…

Κατόπιν, ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε την φτηνή και δημαγωγική τακτική της κινδυνολογίας ότι τάχα η χρεοκοπία «θα φέρει την Ελλάδα με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, χωρίς βενζίνη και χωρίς φάρμακα» για να καταλήξει στην απειλή της κομματικής πειθαρχίας: «Όποιος δεν ακολουθήσει δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές», είπε χαρακτηριστικά , αναφερόμενος μάλιστα σε «τζάμπα μάγκες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου