Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΠΠΑΣ: ΑΠΟΛΥONTAI 15.000 ΔΗΜΟΣΙOI ΥΠΑΛΛΗΛOI ΤΟ 2012!

ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2012, επιβεβαίωσε με σημερινή του δήλωση αλλά και με διαρροές στον τύπο, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.Οι απολύσεις θα γίνουν με καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου ενώ από την κατάργηση ενός ΝΠΙΔ ή μίαςανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου οι υπάλληλοι αυτόματα θα οδηγούνται αυτόματα σε απόλυση, αφού πρώτα αποκλειστεί η δυνατότητα μετάταξής τους στο στενό δημόσιο τομέα.Συνεργάτες του υπουργού Δ. Ρέππα, σημειώνουν ότι το θέμα της μείωσης του προσωπικού αφορά όλα τα υπουργεία (άρα και αυτά που αφορούν ένστολους και εκπαιδευτικούς), τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ. και επισημαίνουν ότι κάθε υπουργείο πρέπει, αξιοποιώντας την Επιτροπή Αναδιάρθρωσης του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (περί κατάργησης δομών και πλεονάζοντος προσωπικού), να εντοπίσει φορείς και υπηρεσιακές μονάδες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Αλγεινή εντύπωση, πάντως, προκαλούν οι "θεατρινισμοί" του Δ. Ρέππα, ο οποίος στη δήλωσή του ισχυρίζεται ότι η απαίτηση για απολύσεις τέθηκε για πρώτη φορά από την «τρόικα», στην τελευταία συνάντηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, αν και είναι γνωστός εδώ και μήνες ο συνομολογημένος μνημονιακός στόχος για μείωση του προσωπικού του δημοσίου κατά 150.000 άτομα έως το 2015.
Πολύ απλά ο στόχος έχει τεθεί εδώ και μήνες, από την κυβέρνηση ΓΑΠ, και τώρα υποχρεώθηκε για πρώτη φορά ο Δ. Ρέππας να πει με ξεκάθαρο τρόπο τί σημαίνει ο παραπάνω στόχος.

Προσπαθώντας, μάλιστα, να διασώσει το πολιτικό του τομάρι, ενόψει των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο Δ. Ρέππας τονίζει τα εξής τραγελαφικά: "Είμαστε αντίθετοι σε τυφλές απολύσεις και την χρήση οριζόντιων κριτηρίων"....
Περικοπές στους ΟΤΑ
Εξάλλου, οι περικοπές ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ζήτησε η τρόικα, από το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να φέρουν απολύσεις από τους ΟΤΑ, ενώ από το Μάρτιο θα ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης τμήματος της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Τα μέτρα που θα οδηγήσουν στις περικοπές των 440 εκατ. ευρώ αφορούν τον περιορισμό των προνοιακών επιδομάτων κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, τον περιορισμό των δαπανών για τις αποζημιώσεις των αιρετών κατά 50 εκατ. ευρώ, μείωση των συμβασιούχων από 18.000 σε 6.000 εποχικούς (που θα επιφέρει εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ), καθώς και μειώσεις κατά 50 εκατ. ευρώ στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

* Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου