Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

Β.ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωραςψήφισε τελικά «όχι» στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, κατά την ψηφοφορία που προκάλεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εκφράσει ενστάσεις και αντιρρήσεις για συγκεκριμένα άρθρα καικάνοντας λόγο για «δήμευση περιουσιών». Ο Β. Πολύδωρας, μετά την καταψήφιση, διεγράφη άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με επιστολή Σαμαρά στο Προεδρείο της Βουλής.
«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση» είχε δηλώσει ο ΒύρωναςΠολύδωρας από το βήμα της Βουλής.
Όπως είχε σημειώσει «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ' το χαράτσι ως βάση εκτιμήσεως».

Ταυτόχρονα, δεν προσήλθε στην ίδια ψηφοφορία, μάλλον για πολιτικούς λόγους και ο Απ. Κακλαμάνης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα ο απαράδεκτος Ενιαίος Φόρος στα τα ακίνητα να ψηφισθεί οριακά μόνο με 152 βουλευτές.

Με την ίδια οριακή πλειοψηφία των 152 βουλευτών ψηφίστηκε στη συνέχεια από τη Βουλή και ο επίσης απαράδεκτος νόμος για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.


Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι η καταψήφιση και διαγραφή Πολύδωρα από τη ΝΔ υποδηλώνει για την τελευταία μια πορεία βύθισης και διάλυσης, μιας και ο Β. Πολύδωρας είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και με τη στάση του εξέφραζε ένα πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών της, οι οποίοι θα ήθελαν να καταψηφίσουν αλλά αναλογίζονταν τις συνέπειες.

Ίσως να μην είναι σύμπτωση ότι δύο παλαίμαχα στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων, ο Β. Πολύδωρας αλλά και ο Απ. Κακλαμάνης, τα οποία διετέλεσαν και Πρόεδροι της Βουλής, δεν ψήφισαν τελικά το νόμο για το φόρο στα ακίνητα και το νόμο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας..

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι από ονομαστική ψηφοφορία σε ονομαστική ψηφοφορία η κυβέρνηση χάνει και από ένα βουλευτή της πλειοψηφίας, με προηγούμενο "σύμπτωμα" τη Θεοδ. Τζάκρη.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση βουλιάζει και καταρρέει, έχοντας τεθεί σε τροχιά μάλλονανεπίστρεπτης ήττας και πτώσης.

Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι θεωρούσαν ότι η φθορά της κυβέρνησης, την οποία υποδηλώνουν τώρα πιο καθαρά και οι δημοσκοπήσεις, θα είναι τόσο γρήγορη ώστε τους αμέσως επόμενους μήνες να έχουμε μεγάλες πολιτικές εξελίξεις.

Το ζητούμενο είναι η Αριστερά να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες ευθύνες της και ως αυριανή κυβέρνηση της χώρας να προσηλωθεί, με συμπαραταγμένες όλες τις δυνάμεις της, σε ένα συνεπή καισταθερό δρόμο προοδευτικών ανατροπών με σοσιαλιστικό προσανατολισμό, πράγμα που συνεπάγεται μεγάλες ρήξεις με τα εγχώρια, ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κατεστημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου