Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Οργή λαού στη Βαλένθια για το κλείσιμο της δικής τους ΕΡΤ - (video)

Μια ελληνική σημαία ανάμεσα στα πλακάτ για να θυμίσει το μαύρο που έριξε η ελληνική κυβέρνηση στην ΕΡΤ πριν από έξι μήνεςΜια ελληνική σημαία ανάμεσα στα πλακάτ για να θυμίσει το μαύρο που έριξε η ελληνική κυβέρνηση στην ΕΡΤ πριν από έξι μήνες
Ήταν χιλιάδες αυτοί που πλημμύρισαν χθες τους κεντρικούς δρόμους της Βαλένθια και του Αλικάντε διαμαρτυρόμενοι για το βίαιο μαύρο αλά ελληνικά, που έριξε η περιφερειακή κυβέρνηση στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και ο λαός, έδωσε τη δική του απάντηση στα σχέδια του Αλμπέρτο Φάμπρα που αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση κατά παράβαση της νομοθεσίας για να δημιουργήσει, όπως λέει, μία λιγότερο δαπανηρή και πιο αποδοτική δημόσια τηλεόραση από την προηγούμενη. Βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο, προσπαθεί τώρα να πείσει τον ισπανικό λαό ότι υπάρχει δημοκρατική απάντηση σε ένα πραξικόπημα. Αν κρίνουμε από τις χθεσινές μαζικές κινητοποιήσεις απέχει μακρά από το να τα καταφέρει. Τώρα το αίτημα για επαναλειτουργία της RTVV ξεπεράστηκε. Και έγινε απαίτηση να παραιτηθεί τώρα ο άνθρωπος του Μαριάνο Ραχόι από την εξουσία και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές.
Δείτε φωτογραφίες εδώ
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν χθες στους δρόμους της Βαλένθια και του Αλικάντε.Στη Βαλένθια η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 18:00 από την πλατεία Σαν Αγκουστίν
Στην κορυφή της πορείας ήταν όλοι ηγέτες της Αντιπολίτευσης μαζί με οργανώσεις πολιτών και φυσικά τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Κεντρικό σύνθημα στα πλακάτ και τα συνθήματα ήταν «ένα».
Παραιτήσου Φάμπρα για το πραξικόπημα, θα πρεπε να ντρέπεσαι.
Στο μεγάφωνο ο Πρόεδρος του RTVV Βισέντ Μισφούντ, κατήγγειλε το μαύρο λέγοντας
Πρόκειται για πράξη αληθινής βαρβαρότητας. Η αντίδραση του κόσμου, αυτό δείχνει. Αυτή είναι μία επίθεση ενάντια όλης της κοινωνίας που θέλει να ακούει τη δική της φωνή στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
Κατήγγειλε επίσης το δαπανηρό κόστος του λουκέτου.
Τρία εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει στους πολίτες το μαύρο από τα δικαιώματα εκπομπής και διαφήμισης που διατηρούσε και τα οποία χάνονται.
Ανάμεσα στα πλακάτ, διακρίνουμε και σημαίες ελληνικές.
Άλλωστε ο αγώνας των εργαζομένων της RTVV όπως μας έλεγε χθες η δημοσιογράφος του Λόλα Μπανόν εμπνεύστηκε από αυτόν που δίνουν κοντά έξι μήνες οι ανυπότακτοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Media


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου