Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες των "δημοκρατών" - κατά το ελληνικο υπουργείο Εξωτερικών - ισλαμιστών σφαγέων στην Συρία. Σε βίντεο που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, διακρίνονται ισλαμιστές αντάρτες και Λίβυοι μισθοφόροι να σφάζουν, να πετάνε από τις ταράτσες και να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν ύαινες παρά σαν άνθρωποι. ΟΙ ΙΕΡΑΚΕΣ ΣΕ ΗΠΑ,
ΕΕ, ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΟΒΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ-ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!  Ζούμε μια περίοδο έντονης κλιμάκωσης των εντάσεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι σκληροί πυρήνες εξουσίας στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο Ισραήλ οργανώνουν και σχεδιάζουν, με διάτρητα άλλοθι, ένα μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, ο οποίος, υποτίθεται, θα έχει ως στόχο να επιφέρει την "τελική λύση" ενάντια σε κάθε φωνή, που αντιστέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Δύσης.
Στο βρώμικο αυτό παιχνίδι, πέραν των πιο συντηρητικών αραβικών κύκλων εντάσσονται και ισχυρές μερίδες του κατεστημένου της Τουρκίας, Είναι προφανές ότι ένας τέτοιος μεγάλος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή θεωρείται από τους χρηματιστικούς κύκλους στη Δύση ως μάννα εξ' ουρανού για μια διέξοδο, υποτίθεται, απέναντι σε μια οικονομική κρίση, που αναζοπυρώνεται και βαθαίνει.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να ενταχθεί ως πολεμικό προγεφύρωμα του ιμπεριαλισμού, στα βρώμικα σχέδιά του στη Μέση Ανατολή. Γι'αυτό η χώρα μας πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από το ρόλο του "δορυφόρου" των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ και να αναδείξει ένα καινούργιο πρόσωπο στην εξωτερική της πολιτική, ενισχύοντας ένα μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα.


Η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.


ΠΡΟΒΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης συγκροτούν μία σιιτική πολιτοφυλακή στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ τις δυνάμεις των ανταρτών, δηλώνει οΑμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα εν μέσω της αδιάκοπης αιματοχυσίας, εκφράζοντας βαθύτατη ανησυχία για την αυξανόμενη παρουσία του Ιράν στη Συρία.

Παράλληλα, εκτιμά πως το Ισραήλ δεν έχει λάβει τελική απόφαση σχετικά με το εάν θα επιτεθεί σε βάρος του Ιράν εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος, και σημειώνει πως υπάρχει ακόμη (διπλωματικός) χρόνος για να αποδώσουν βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη πως το Ιράν «επιχειρεί να οργανώσει, προσπαθεί να συγκροτήσει μία πολιτοφυλακή στη Συρία για λογαριασμό του καθεστώτος».

«Παρατηρούμε μία αύξουσα παρουσία του Ιράν [στη Συρία] και αυτό μας ανησυχεί βαθύτατα» επισήμανε ουπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, παράλληλα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο Λίον Πανέτα επισήμανε πως δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα σχέδια δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων επάνω από τη Συρία, παρά τις επίμονες εκκλήσεις των δυνάμεων των ανταρτών που δηλώνουν ότι χρειάζονται προστασία από τις κλιμακούμενες αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος.

Ο Πανέτα δήλωσε βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφάρμοζαν επιτυχώς μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, ωστόσο υπογράμμισε ότι γι' αυτό θα χρειαζόταν μία «μεγάλη, μεγάλη πολιτική απόφαση» η οποία δεν έχει ακόμη ληφθεί.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συζήτησε τηλεφωνικά με ομολόγους της δυτικών κρατών τρόπους συνδυασμού της δράσης τους ώστε να επιταχυνθεί η απομάκρυνση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Έπειτα από τις επαφές που είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τουρκία, η Κλίντον είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις την Τρίτη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε και της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι υπουργοί στο σύνολό τους αναφέρθηκαν «στην υποστήριξη που πρέπει να δοθεί στην αντιπολίτευση προκειμένου να επιταχυνθεί η πτώση του καθεστώτος Άσαντ», ο οποίος κατηγορείται για την αιματοχυσία και για την κατάσταση των προσφύγων, ενώ αναφέρθηκαν και στην μετάβαση στην μετά Άσαντ εποχή, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Βικτόρια Νούλαντ.

«Η συζήτηση εστιάσθηκε κυρίως στο να εξασφαλισθεί ότι όλοι μας πορευόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση, πως μοιραζόμαστε όλες τις πληροφορίες μας και πως όλοι μας σκεπτόμαστε στο πως θα επιμερίσουμε τη δουλειά» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους η Νούλαντ.

Ως προς το έτερο «καυτό» ζήτημα, αυτό των πυρηνικών φιλοδοξιών τουΙράν και της ισραηλινής στάσης, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέταεπισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ότι δεν θεωρεί πως η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει λάβει κάποια οριστική απόφαση.

Η σχετική ενημέρωση του Λίον Πανέτα στο Πεντάγωνο ακολουθεί την αναζωπύρωση της συζήτησης στο Ισραήλ σχετικά με τις προοπτικές μίας επίθεσης σε βάρος του Ιράν, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να εμφανίζεται να πιέζει τον Μπαράκ Ομπάμα να λάβει άμεσα αποφάσεις σχετικά με το Ιράν.

Το Ισραήλ, κατά τον Guardian που επικαλείται την εφημερίδα Ma'ariv, φέρεται να έχει θέσει ουσιαστικά τελεσίγραφο στον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώσει με σαφήνεια έως τις 25 Σεπτεμβρίου ότι οιΗΠΑ θα αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά του Ιράν. Η ημερομηνία είναι ειδικά επιλεγμένη: είναι ηημέρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και η παραμονή του Γιομ Κιπούρ, μία από τις σημαντικότερες εβραϊκές γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου