Σάββατο 13 Απριλίου 2013

σκάνδαλο της Ενεργειακής Αιγαίου ή τα κακόμοιρα πετρέλαια του Βορείου Αιγαίου

Είναι ενδεικτική του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας η αποκάλυψη της εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ ότι η σύμβαση με την οποία εκχωρούνται τα δικαιώματα εξόρυξης στην Ενεργειακή όχι απλά υπαγορεύτηκε αλλά και γράφτηκε από την εταιρεία.Στα πλαίσια της εκποίησης του δημοσίου πλούτου της χώρας μας η τριμερής ντόπια αντιπροσωπεία της ΤΡΟΙΚΑΣ, με μια χαριστική σύμβαση σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου,εκχώρησε τα αποκλειστικά δικαιώματα
εξόρυξης των υδρογονανθράκων της περιοχής μας στην ‘Ενεργειακή’.
Η σύμβαση αυτή με μεθοδεύσεις που το μόνο στόχο που είχαν ήταν το να εξυπηρετήσουν στο ακέραιο τα σχέδια της ‘Ενεργειακής’, επέφεραν για τον τόπο μας ένα διπλό πλήγμα.
Κατά πρώτον, δώρισαν στην ‘Ενεργειακή’ ένα σημαντικό δημόσιο πλούτο.Κατά δεύτερο, επέφεραν πλήγμα στην τοπική μας κοινωνία, καθόσον το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην KAVALA OIL με την υπογραφή της νέας σύμβασης διαγράφεται δυσοίωνο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στις σκανδαλώδεις αυτές μεθοδεύσεις και προσπάθησε με την κοινοβουλευτική του δύναμη να εμποδίσει αυτό το ξεπούλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Καβάλας καταγγέλλει παράλληλα τους τέσσερις βουλευτές του Νομού μας που με την ψήφο τους στήριξαν την κυβέρνηση σ’αυτό το ξεπούλημα συνειδητά υπονομεύοντας τόσο το εθνικό συμφέρον, όσο και την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής μας κοινωνίας.
Όλη η κοινωνία έχει πια αντιληφθεί ότι για την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση είναι έννοια ταυτισμένη με χαριστικές συμβάσεις προς τους πολιτικούς ημετέρους της. Συμβάσεις που αποστερούν την όποια αναπτυξιακή προοπτική απ’την κατ’ουσίαν πτωχευμένη χώρα μας.
09/04/2013
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου