Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Παρασκευή 16/8: Συγκέντρωση στη στάση του μετρό στο Περιστέρι στις 4 μ.μ για τον 19χρονο


Θα ακολουθήσει πορεία στο νεκροταφείο όπου στις 5 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του παιδιού
Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το μετρό Περιστερίου και πορεία προς το νεκροταφείο όπου συνέχεια στις 5 είναι η κηδεία του 19χρονου. Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας:«Την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο 19χρονος Αθανάσιος Καναούτης σκοτώθηκε στο Περιστέρι, σε απόπειρά του να διαφύγει τον έλεγχο ελεγκτή τρόλεϊ για εισιτήριο του 1,40 Ευρώ.Είναι ένα συμβάν που αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, μετά την μνημονιακή πραγματικότητα. Ο 19χρονος είναι απλώς ένας από τους χιλιάδες συμπολίτες μας -ειδικά τους νέους- που δυσκολεύονται να πληρώσουν έστω και 1 Ευρώ για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Είναι αδιανόητο να ωθείται ένας ολόκληρος λαός στην απόγνωση, που φτάνει στο σημείο να ρισκάρει κάποιος τη ζωή του για να αποφύγει ένα πρόστιμο που δεν μπορεί να πληρώσει. Και είναι ακέραιη η ευθύνη στις μνημονιακές κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει την κοινωνία σ' αυτή την κατάσταση.

Ένα επιπλέον στοιχείο που χρειάζεται ιδιαίτερη επισήμανση είναι ο διάχυτος αυταρχισμός που διέπει τον κρατικό μηχανισμό, ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να καταλήγει μέχρι και στον αυταρχικό ελεγκτή. Δεν δολοφονεί μόνο το μνημόνιο, αλλά και η ακροδεξιά ατζέντα που φέρει τη σφραγίδα της άτυπης συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή.

Είναι επιτακτικό να μπει ένα τέλος σ' αυτή την πολιτική που ωθεί την ελληνική κοινωνία σε ολοένα δυσμενέστερη κατάσταση, στον φόβο και την απόγνωση. Είναι βέβαιο πως η συνέχεια αυτού του δρόμου οδηγεί σε ακόμη περισσότερα τέτοια τραγικά συμβάντα.

Τέλος σχετικά με τις ίδιες τις αστικές μετακινήσεις, ζητάμε τη μείωση του υπέρογκου κόστους του εισιτηρίου και τη χορήγηση καρτών ελεύθερης μετακίνησης -μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων- σε άνεργους, οικονομικά αδύναμους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επιπλέον, ζητάμε την κατάργηση του κοινωνικά και ηθικά επιζήμιου μέτρου της αμοιβής ελεγκτών με ποσοστά επί των προστίμων.

Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας να συμμετέχουν την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 4μμ, στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από τη στάση του Μετρό "Περιστέρι" προς το νεκροταφείο, όπου θα τελεστεί η κηδεία του 19χρονου.»

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περιστέρι για το θάνατο του 19χρονου
Κατόπιν εορτής: «Βελτίωση» του τρόπου ελέγχου των εισιτηρίων εξετάζει το υπουργείο
Ένας «τζαμπατζής» λιγότερος... για ένα γαμοεισιτήριο κι ένα κωλοευρώ
Για τον ΟΑΣΑ στο θάνατο του 18χρονου οδήγησε μια "αψυχολόγητη κίνηση"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου