Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με το συνδυασμό «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή» Πάνου Δαμέλου για το Κέντρο Νέων Κορινθίας

Το Κέντρο Νέων Κορινθίας είναι ένας από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους όπου οι νέοι (και όχι μόνο) της περιοχής μπορούν εδώ και πάνω από μία δεκαετία να εκφράζονται, να διοργανώνουν εκδηλώσεις, να δημιουργούν συλλογικά. Η διαχείριση Τατούλη-Δέδε-Παπαγγελόπουλου οδήγησε το Κέντρο στην απόλυτη απαξίωση και κατέληξε στο τυπικό κλείσιμο του χώρου με την απόλυση των δύο υπαλλήλων που τον λειτουργούσαν (οι οποίες απολύθηκαν τον Αύγουστο του 2013, δεν έχουν πάρει ακόμα την αποζημίωση που δικαιούνται, ενώ τους χρωστούσαν ήδη 15 μισθούς τους οποίους επίσης δεν έχουν πάρει!). Κι όμως, οι Κορίνθιοι που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στο Κέντρο Νέων επέμειναν, το κράτησαν ζωντανό και ειδικά το τελευταίο διάστημα –με την προσωρινή συνδρομή ενός αποσπασμένου υπαλλήλου της περιφέρειας- του έχουν δώσει ξανά ζωή με καθημερινές δράσεις, δωρεάν μαθήματα, προβολές, εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα κλπ.



Η «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή» στηρίζει την ύπαρξη τέτοιων δημόσιων χώρων και γενικότερα τη λειτουργία εγχειρημάτων «από τα κάτω». Οι ανοιχτοί κοινωνικοί και πολιτιστικοί χώροι με στοιχεία αυτοδιαχείρισης είναι εικόνα από το μέλλον μιας πραγματικής αυτοδιοίκησης, όπου η εξουσία και ο πλούτος θα είναι στα χέρια των εργαζομένων. Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να ακούμε για τα deals εκατομμυρίων του κ. Τατούλη τη στιγμή που δύο συμπολίτισσές μας έχουν απολυθεί και τους χρωστάνε χιλιάδες ευρώ εδώ και πολλούς μήνες – να πληρωθούν άμεσα όσα δικαιούνται. Απαιτούμε από την περιφέρεια να ξεχάσει κάθε σχέδιο για κλείσιμο-«αξιοποίηση»-ξεπούλημα του Κέντρου Νέων και να διευκολύνει τη λειτουργία του σε μόνιμη βάση. Ο χώρος ανήκει σε όσους του έδωσαν ζωή όλα αυτά τα χρόνια και τον κρατάνε ζωντανό και σήμερα.







Πάνος Δαμέλος, Ιδ. Υπάλληλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου