Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ!

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΦΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ!  ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΔΑΜΙΓΟΣ
Η συνέντευξη Σόιμπλε στην Κυριακάτικη Καθημερινή ( 6/4/14) θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει θυελλώδεις αντιδράσεις από τις πολιτικές δυνάμεις και τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας. Και όμως τόσο το παραδομένο πολιτικό κατεστημένο όσο και τα καθεστωτικά
μέσα ενημέρωσης την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, αν όχι και με ουρανομήκεις ζητωκραυγές. Ο λόγος είναι απλός: Ο Σόιμπλε, όπως κακοποιημένα και εθελόδουλα λένε, στηρίζει την Ελλάδα και αναγνωρίζει τη θετική πορεία της οικονομίας, ενώ η επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή επισφραγίζει την ελληνική επιτυχία. Ελπίζουμε οι αριστερές δυνάμεις, τα ταξικά συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πατρίδας μας να αντιδράσουν με μεγάλες κινητοποιήσεις σε αυτήν την «αποικιοκρατική» επίσκεψη της Α. Μέρκελ, η οποία είναι σίγουρο ότι θα συνοδευτεί με νέες «χουντικού» τύπου κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων στην Αθήνα.

«Απεχθάνομαι τον όρο «κούρεμα» του χρέους» είπε ωμά και κυνικά ο Β. Σόιμπλε στη συνέντευξή του στην Καθημερινή, δείχνοντας με τον πλέον ιταμό τρόπο από την Αθήνα τις Γερμανικές προθέσεις.

Μίλησε εντελώς προσβλητικά για Έλληνες πολιτικούς που δεν θέλουν, τάχα, ούτε να ακούσουν τί λέει η Γερμανία και οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το ελληνικό χρέος θα ισοσκελίσει, αν οι Γερμανοί καταβάλλουν τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Βεβαίως και όσοι στην Αριστερά ισχυρίζονται κάτι τέτοιο και είναι πολύ γνωστοί, έχουν απόλυτο δίκιο. Για τον Β. Σόιμπλε, όμως, «οι υλικές γερμανικές επανορθώσεις έχουν διευθετηθεί μέσω διεθνών συνθηκών», όπως είπε ορθά κοφτά και περιφρονητικά για τις αντιστασιακές θυσίες του ελληνικού λαού και την ιστορική πραγματικότητα. Το ψεύδος στο αποκορύφωμά του!

Το πλέον όμως προκλητικό μέρος των λεγόμενων του Β. Σόιμπλε, από μια συνέντευξη που έσφαλε και εκβίαζε με το βαμβάκι, υπήρξε η απάντησή του στην ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Ο Β. Σόιμπλε ως γνήσιος νεοαποικιοκράτης και φερόμενος ως ιδιοκτήτης της ευρωζώνης, όπως δυστυχώς πράγματι είναι, απάντησε χωρίς περιστροφές, θέτοντας ωμά το δίλημμα: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη, τότε θα πρέπει να τηρήσεις τους κανόνες». Ή αντιστρόφως: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρήσει τους κανόνες, τότε η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης!

Ποιοι είναι οι κανόνες κατά τον Β. Σόιμπλε δεν χρειάζεται καμμιά επεξήγηση.

Οι κανόνες που πρέπει να τηρηθούν είναι η αυστηρή τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και των σκληρών νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, με αιχμή για τις τελευταίες την εκποίηση- ιδιωτικοποίηση της χώρας. Και όσον αφορά τα μνημονιακές δεσμεύσεις, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, αυτές επισήμως δεν τελειώνουν πριν το τέλος του 2016, ενώ ο Β. Σόιμπλε στη συνέντευξή του καθόλου δεν απέκλεισε νέα τροικανή χρηματοδότηση και νέο μνημόνιο. Και αυτά χωρίς να υπογραμμίσουμε ότι όσο θα ισχύουν οι μνημονιακοί εφαρμοστικοί νόμοι και δεν θα καταργούνται, τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ!!

Αν η Αριστερά θέλει να αμφισβητήσει τους κανόνες για τους οποίους κάνει λόγο ο Β. Σόιμπλε, πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της τα όσα κυνικά είπε από την Αθήνα και να έχει προετοιμαστεί εξίσου σοβαρά να απαντήσει στους εκβιασμούς του με σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο όσον αφορά τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη. Μια Αριστερά που δεν θα έχει προετοιμαστεί για όλες τις πιθανές εξελίξεις και να έχει προετοιμάσει γι΄ αυτές με τόλμη το λαό, μπορεί να εκπλαγεί η ίδια αντί να εκπλήξει τους αντιπάλους της.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Η προκλητικά εκβιαστική συνέντευξη του Β. Σόιμπλε, προκαλεί την Αριστερά να λάβει τα μέτρα της για να μην γίνουμε δεύτερη Κύπρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου