Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !

ΑΓΡΙΟΣ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  Μετά από διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ σε 4 άρθρα τουνομοσχεδίου που αφορούσε ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την άρνηση του υπουργού Εσωτερικών κου Μιχελάκη να αποδεχτεί τροποποιήσεις, παρά τις παρεμβάσεις και του Ε.Βενιζέλου, ο προεδρεύων κος Μαρκογιαννάκης, αυθαίρετα και
πραξικοποηματικά διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής για σήμερα Τρίτη. Η διακοπή έγινε μετά από κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να αποσοβηθεί η καταψήφιση των άρθρων και ίσως η απόσυρση όλου του νομοσχεδίου.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά μείζονα κυβερνητική κρίση και είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, ενώ δείχνει ότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διαδικασία ουσιαστικής κατάρρευσης, την όποία μετά βίας κρατάνε όρθια ευρωπαϊκά και εγχώρια κατεστημένα συμφέροντα.

Στην απόφαση του προεδρεύοντος Χρ. Μαρκογιαννάκη να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην προχωρήσει η ψηφοφορία όπως ήταν προγραμματισμένο αντέδρασε ο Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής και ότι το Προεδρείο δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει την Ημερήσια Διάταξη.

Η άρον άρον διακοπή της συνεδρίασης είναι πράξη πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά, είναιαπολύτως αυθαίρετη και κουρελιάζει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, ενώ ευτελίζει τη Βουλή και τη Δημοκρατία, είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Η κυβέρνηση είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία και τον τόπο πρέπει ν παραιτηθεί και να φύγει τώρα και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές για να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου