Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Περιφέρεια: Eργαλείο επιβολής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας ή μπροστάρης παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης;

Την ιστορική πολιτική σημασία των περιφερειακών εκλογών, ανέλυσε στο Άργος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, στην εκδήλωση με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Περιφέρεια Πελοποννήσου» που οργάνωσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα».
«Η χώρα δέχεται μια πρωτοφανή νεοφιλελεύθερη επίθεση, το σύνολο της κοινωνίας συνθλίβεται και φτωχοποιείται για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο μια μικρή οικονομική ελίτ, την οποία επάξια εκπροσωπεί το “Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ”. Το σχέδιό τους δεν είναι η έξοδος από την κρίση, αλλά η μετατροπή όλης της χώρας, και πρωτίστως της Πελοποννήσου, σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη. Αυτό προωθεί στον τόπο μας το δίδυμο Τατούλη-Φούχτελ, με στόχο την ισοπέδωση της εναπομένουσας ντόπιας οικονομίας και την αντικατάστασή της από μια οικονομία αποικιοκρατικού τύπου», τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης και έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε εάν η Περιφερειακή διοίκηση θα παραμείνει εργαλείο επιβολής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας ή αν θα γίνει μπροστάρης ανατροπής και κοινωνικής ανασυγκρότησης».


Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλυσε το πρόγραμμα της παράταξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου με έμφαση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, «ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και συνάμα ανατρεπτικό, που θέτει τις βάσεις για να μπορούν οι νέοι της Πελοποννήσου να ζήσουν, να δουλέψουν και να προκόψουν στον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στο ακροατήριο ότι «το Μνημόνιο εντυπωσιάζει με την εμμονή να διαμορφώσει την επόμενη μέρα στην ελληνική οικονομία, με τρεις βασικούς άξονες.

Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις χωρίς κέρδος για το δημόσιο, συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που στην ουσία αποτελούν αποδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Και τα τρία η κυβέρνηση τα εφαρμόζει με φοβερή συνέπεια». Αναφερόμενο ειδικά στον αγροτικό τομέα, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία μας, η αγροτική παραγωγή μειώνεται σε απόλυτα μεγέθη. «Αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις το 3,9 % του ΑΕΠ, όταν πχ η κινητή τηλεφωνία κινείται στο 3,2%» επεσήμανε χαρακτηριστικά”.

Στο έγκλημα της εκποίησης της Αγροτικής Τράπεζας «με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση και ο απόλυτος έλεγχος του αγροτικού τομέα να έχει περάσει στην ιδιωτική τράπεζα Πειραιώς, η οποία ουσιαστικά υποκαθιστά το υπουργείο Γεωργίας και ελέγχει όλη την αγροτική παραγωγή» αναφέρθηκε ο βουλευτής Αργολίδας και συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας.

«Με την εκλογή του Οδυσσέα Βουδούρη η Πελοπόννησος θα απαλλαχθεί από τα Σύστημα Τατούλη – Φούχτελ, με τις εκλογές του Μαΐου ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η πορεία απαλλαγής της χώρας από την τρόικα και τα μνημόνια», τόνισε ο Δ. Κοδέλας.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Αργολίδα και τα οποία η νέα περιφερειακή διοίκηση θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου