Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συμπεράσματα από την συζήτηση στο Ρέθι & η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα απευθύνεται αλλά και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας της υπαίθρου. Έτσι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με 2 βουλευτές στο Ρέθι σε μία ειλικρινή συζήτηση για τα προβλήματα της κορινθιακής σταφίδας αλλά και του αγροτικού πληθυσμού γενικά. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ακούστηκαν αρκετές προτάσεις.
Η ανυπαρξία στοιχειώδους εθνικού σχεδιασμού και η πολιτική της παθητικής προσαρμογής στη νεοφιλελεύθερη ΚΑΠ καθώς και οι καταστροφικές επιλογές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού οδήγησαν σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση τον αγροτικό τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους αγρότες με όραμα την εδραίωση ενός νέου παραγωγικού, κοινωνικού και διατροφικού προτύπου, που θα βασίζεται στην αειφόρο ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της τροφής ως κοινωνικό αγαθό.

Όπως προέκυψε και από τη χθεσινή συζήτηση απέναντι στο κυρίαρχο πρότυπο του ατομισμού και του κατακερματισμού του κοινωνικού ιστού, πρέπει να αντιτάξουμε τη συλλογικότητα και την αναγέννηση του συνεργατισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Η οργάνωση των αγροτών σε δημοκρατικά, συμμετοχικά συνεταιριστικά και ευρύτερα συνεργατικά σχήματα είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιτυχία του σχεδίου μας.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου