Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Εξαπάτηση και εκβιασμοί το "πρόγραμμα" του διδύμου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μια κυβέρνηση, μια πολιτική εξουσία, δεν βρέθηκε τόσο απομονωμένη από το λαό, δεν εισέπραξε με τόσο ξεκάθαρο τρόπο την αποδοκιμασία του, την οργή του, την απέχθειά του. Μόνο κατά την περίοδο της απριλιανής χούντας διαμορφώθηκαν ιστορικά παρόμοιες συνθήκες...Οι σιδερένιοι φράχτες, οι μυριάδες των δυνάμεων καταστολής, οι ελεύθεροι σκοπευτές στην ταράτσα της Βουλής, ο πλήρης αποκλεισμός της πλατείας Συντάγματος αλλά και των χώρων των παρελάσεων σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αποκαλύπτουν, και σε πρακτικό και σ' ένα δεύτερο, συμβολικό επίπεδο, ότι τα κόμματα της διακυβέρνησης και η οικονομικο-πολιτική ελίτ του Μνημονίου έχουν αυτοεγκλωβιστεί με τις πράξεις τους σε μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΩΣ ΕΧΘΡΟ.

Ο «εχθρός-λαός», συνεπώς, για να οδηγηθεί πειθήνιος, υποταγμένος, σιδηροδέσμιος στις κάλπες, θα
πρέπει να υιοθετήσει τα διλήμματα, τους εκβιασμούς και να προτιμήσει το δίδυμο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτή είναι η μόνη επιλογή προκειμένου να αποφύγει το χάος και την ακυβερνησία που θα προκύψουν από την ενίσχυση των «ανεύθυνων μειοψηφικών κομμάτων» και ταυτόχρονα να παραμείνει στο ευρώ, αποτρέποντας με την ψήφο του την καταστροφική επάνοδο στη δραχμή...


Αυτού του τύπου οι εκβιασμοί αποκαλύπτουν την κενότητα, την αναξιοπιστία, την πολιτική ανικανότητα των ηγεσιών και των κομμάτων που τους χρησιμοποιούν. Όμως το «δίδυμο της καταστροφής», που φιλοδοξεί να «κυβερνήσει» και πάλι, θα πρέπει πριν απ' όλα να απαντήσει σε θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν στην υπόσταση και στο μέλλον της χώρας και του λαού της:

• Υιοθετούν ή όχι τη στρατηγική μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα του βαλκανικού περιθωρίου ή σε χώρα της Βαλτικής, όπως ευθέως προσδιόρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διά της κυρίας Λαγκάρντ, και όπως σαφώς διατυπώνεται στο Μνημόνιο II; Αντί να αφορίζει τα «κομματίδια» και τις «μειοψηφίες» ο Αντώνης Σαμαράς, ας απαντήσει σαφώς αν η κυβερνητική γραμμή πλεύσης του οδηγεί ευθέως στη Βαλτική ή στη Μαύρη θάλασσα.

• Ποια μέτρα θα λάβουν, λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, οι φιλοδοξούντες να συγκυβερνήσουν μνημονιακοί συνεταίροι για να καλύψουν το φετινό έλλειμμα του προϋπολογισμού αλλά κυρίως για να συλλέξουν τα τουλάχιστον 14 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο τη διετία 2013-2014; Πώς θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, την εξαθλίωση, τη διάλυση παραγωγικού ιστού; Μήπως θα ανοίξουν στρατόπεδα για τους ανέργους, τους αστέγους, απολυμένους, τους χρεοκοπημένους επαγγελματίες; Διότι οι κενολογίες περί «ανάπτυξης» μόνο σε αφελείς μπορούν να απευθύνονται.

• Με ποια κόμματα θα συνεργαστούν μετεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να σχηματίσουν κυβέρνηση; Εδώ χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις. Δεν μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία να εξαπατούν τους ψηφοφόρους με το πρόσχημα της «αυτοδυναμίας» και να αναγκάζουν να προσφέρουν εμμέσως ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, για να συγκυβερνήσει μετεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οσο για το «χάος» και την «ακυβερνησία» με τα οποία απειλεί την κοινωνία το δίδυμο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ότι η ίδια η συγκυβέρνηση αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ακυβερνησίας και πλήρους ευτελισμού της εκτελεστικής εξουσίας. Ζούμε εδώ και πολλούς μήνες σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας είτε με τη μονοκομματική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είτε με την τρικομματική / δικομματική του Λουκά Παπαδήμου. Ολα αυτά τα κυβερνητικά σχήματα, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή τους, δεν είναι παρά εθελόδουλες υποταγμένες κυβερνήσεις, που αντιπροσωπεύουν και εφαρμόζουν τα Μνημόνια και τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Δ' Ράιχ. Το ίδιο θα συμβεί και μετεκλογικά, στην περίπτωση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αντί να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν το λαό, αντί να επιτίθενται κατά των όσων διαφωνούν με τις καταστροφικές πολιτικές τους, θα πρέπει, πριν απ' όλα, να απολογηθούν στους πολίτες και να πάψουν να τους θεωρούν άτομα μειωμένης νοημοσύνης.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποτελεί «τελευταίο χαρτί» των δανειστών μας όσο και της διεθνούς και εγχώριας κερδοσκοπίας. Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας αποβάλει και το τελευταίο φύλλο συκής, μετατράπηκε σε «τσακάλι της νεοφιλελεύθερης αγοράς». Η δε ΝΔ ήδη προσαρμόζει τον πολιτικό της λόγο και τις επιλογές της σ' αυτό το ρόλο. Το «συνοικέσιο» της κυβέρνησης Παπαδήμου επιδιώκεται να μετατραπεί σε επίσημη κυβερνητική σχέση. Η λαϊκή ψήφος, όμως, είναι ικανή να ματαιώσει τον «ανήθικο» πολιτικό γάμο.

Μενέλαος Γκίβαλος - "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου