Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εκπομπή: Δ-ΟΣΕ και μένα μπάρμπα (Β’ μέρος)

Στην Βουλή είναι πλέον, οι ύποπτες συμβάσεις του ΟΣΕ. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε στην
Βουλή τη δικογραφία για τις συμβάσεις, όπου θα αποφασιστεί εάν υπάρχουν ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη για τέσσερις συμβάσεις του ΟΣΕ.

Προηγουμένως, η δικογραφία είχε διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία διενήργησε σχετική προκαταρκτική έρευνα κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου (Ιούνιος 2007) και καταγγελίες του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια.

Η έρευνα της Π. Παπανδρέου έπεσε πάνω σε πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό διαβίβασε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο. Παράλληλα συνεχίζει την έρευνά της για 20 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν ανάμειξη στην υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι. Μεγάλα έργα χρονίζουν και έχουν μετατραπεί σε μαύρες τρύπες για τον προϋπολογισμό. Ο ΟΣΕ έχει εκτροχιαστεί εγκαταλείποντας
τις ράγες της λογικής. Η Ελλάδα πληρώνει πανάκριβα τα τραίνα που δεν έχει.

Πολλοί μιλούν για ελληνική κακοδαιμονία, γραφειοκρατία και κάκιστο Κράτος. Όπως είδατε και στην προηγούμενη εκπομπή, το κράτος και οι λειτουργοί του λειτουργούν μια χαρά και εκσυγχρονιστικά, αλλά όχι για τον ΟΣΕ.

Δείτε πως ένα ολυμπιακό έργο για λογαριασμό του ΟΣΕ ξεκίνησε να κατασκευάζεται μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πως το σκάνδαλο Siemens- ΟΣΕ συναντάει το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Πως ο ΟΣΕ νοίκιαζε τραίνα που θα μπορούσε με τα ίδια λεφτά να αγοράσει.

Πως έκτισαν κτήριο του ΟΣΕ, κόστους ενός εκατομμυρίου και το γκρέμισαν.

Πως «εξαφανίστηκαν» 7.000 βαγόνια.

Ο ΟΣΕ δεν αγκομαχά στις γραμμές γιατί μεταφέρει το βαρύ φορτίο της γραφειοκρατίας, αλλά αυτό της μίζας και της διαφθοράς.

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για μερικά ακόμη από τα σκάνδαλα που έκαναν τον ελληνικό σιδηρόδρομο, συρμό ελλειμμάτων και διαφθοράς.

Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ

Τρίτη 20 Μαρτίου εκτάκτως στις 00:15 πμ, (λόγω του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ- Μακάμπι Τελ Αβίβ)

«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»
http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου