Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το κόστος της εκπαίδευσης του Βενιζέλου

Άλλα 4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του Βενιζέλου και άλλα 3,4 θα πάρει το IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) ως πρόσθετες αμοιβές. Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής ο Σαχινίδης δίνει 7,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να εξηγήσει γιατί πρέπει να πάρουν πρόσθετες αμοιβές. Τα 4 εκατ. θα μοιραστούν δικηγορικό γραφείο Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP, που έχει οριστεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος, και η Lazard Freres, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι οποίοι έχουν ήδη πάρει πάνω από 70 εκατ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά θα πάρουν 74 εκατ. Και σ’ αυτά πρστίθενται τα 3,4 εκατ. στο IIF: γενικό σύνολο: τουλάχιστον 77,4 εκατ. ευρώ!!!
Να θυμίσουμε τώρα πως πληρώνονταν οι σύμβουλοι με βάση τις αποφάσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους:
-η Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP είχε σύμβαση που προέβλεπε αμοιβή 6.000.000 ευρώ και 1.500.000 ευρώ έξτρα αμοιβή για κάθε μήνα που παρατείνεται η σύμβαση. Υπολογίστε ότι η σύμβαση έληγε στις 6 Οκτωβρίου και το PSI ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου και θα βρείτε ότι παίρνει συνολικά κάπου 15 εκατ. Τα 6.000.000 ευρώ της αμοιβής συν 9 ακόμα (1.500.000 x 6 μήνες) για τους έξι μήνες που έχουν περάσει.
-η Lazard Lazard αμείβεται με το 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγοραστεί. Θα πάρει δηλαδή κοντά 60 εκατ. ευρώ.
Λεφτά υπάρχουν για τους συμβούλους.                                                        http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου