Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πάτρα: Μετέτρεψαν την Αχαϊκή Τράπεζα σε «τράπεζα της παρέας»-Όλη η αλήθεια

Δάνεια σε ημέτερους, δάνεια μελών της διοίκησης στον εαυτό τους, επισφάλειες για τις οποίες η τράπεζα της Ελλάδας ενημέρωνε αλλά η διοίκηση έκανε πως δεν έβλεπε, καθώς και... περίεργες αποφάσεις όπως αυτή της κατάργησης από το 2007 του εποπτικού συμβουλίου η ύπαρξη του οποίου είναι με νόμο επιβεβλημένη σε όλους του Συνεταιρισμούς αποτελούν λίγες μόνο από τις παραμέτρους που οδήγησαν σε κατάρρευση την Αχαϊκή Συνεταιριστική.

Αυτό προκύπτει τόσο από τα επίσημα έγγραφα όσο και από τις επώνυμες καταγγελίες που γίνονται πλέον και οι οποίες αφορούν στο πως η τράπεζα έχασε τον προσανατολισμό της.

Αποκορύφωμα μιας σειράς περίεργων αποφάσεων αυτές που αφορούν μεταξύ άλλων στη σύσταση χρηματιστηριακής εταιρείας η οποία όχι μόνο δεν έβγαλε ούτε μισό ευρώ κέρδος αλλά έβαλε μέσα την τράπεζα, όπως και εταιρείας real estate η οποία δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των ακινήτων!

Αποκαλυπτικά των όσων συνοδεύουν πλέον τον κώδικα «Αχαϊκή Συνεταιριστική» τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο «Ράδιο Γάμμα» και το patrastimes.gr το πρώην μέλος της διοίκησης και μεριδιούχος Χάρης Μπουγιούκος.

Συγκεκριμένα:

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις-καταγγελίες που έκανε ο κ.Χ. Μπουγιούκος, πρώην μέλος της Διοίκησης και μεριδιούχος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ο κ. Μπουγιούκος αναφέρει ότι από το 2007 η Τράπεζα δεν είχε Εποπτικό Συμβούλιο, αφού αυτό καταργήθηκε. Να σημειωθεί ότι Εποπτικό Συμβούλιο υποχρεούνται να έχουν όλοι οι συνεταιρισμοί και αυτό σημαίνει και η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Επίσης ο κ. Μπουγιούκους υποστηρίζει ότι η τράπεζα έχασε τους πρωταρχικούς της στόχους και «λοξοδρόμησε», συστήνοντας εταιρείες που δεν είχαν σκοπό την εξυπηρέτηση των μικρών επιχειρήσεων και των πατρινών, όπως ήταν ο αρχικός της σκοπός.

Ετσι, η τράπεζα σύστησε ΑΕΛΔΕ, που δεν της απέφερε κέρδη αλλά της έφερε και ζημίες, αλλά και εταιρεία real estate, την Αχαϊκά Ακίνητα, με την οποία έκανε αγορές ακινήτων χρησιμοποιώντας τα χρήματα που έπρεπε να προορίζονται για ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των μικρών επιχειρηματιών.

Ο κ. Μπουγιούκος καταγγέλλει ότι έτσι η Αχαϊκή Τράπεζα μετατράπηκε σε «Τράπεζα της παρέας», εξυπηρετώντας μόνο λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου