Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

στηρίζουμε τη σωτηρία του Πευκιά από το ΤΑΙΠΕΔ

Ανακοίνωση με αφορμή όσα ακούστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο περί Πευκιά και ΤΑΙΠΕΔ:
Επειδή παρατηρήθηκε το «φαινόμενο», πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι να μην γνωρίζουν κομβικά σημεία των πολιτικών επιλογών των τελευταίων κυβερνήσεων (που ίσως υποστηρίζουν) ακόμα και όταν αφορούν θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχέση της με την κεντρική κυβέρνηση και άλλους φορείς όπως το ΤΑΙΠΕΔ θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε στις 29 Ιουνίου 2011, την ίδια ώρα που με βίαιο τρόπο ηαστυνομία διέλυε τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές (ναι, εκατοντάδες χιλιάδες, κύριε δημοτικέ σύμβουλε), στο Κεφάλαιο Β΄ - άρθρο 10 αναφέρεται :
Με τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου ρυθμίζεται η διαδικασία πολεοδομικής ωρίμανσης των δημόσιων ακινήτων και η απόδοση σε αυτά βιώσιμης επενδυτικής ταυτότητας με σκοπό την αξιοποίησή τους που συνιστά λόγο έντονου δημοσίου συμφέροντος. Ως δημόσια ακίνητα, για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου, νοούνται τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. ή σε εταιρεία της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α.
Στο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου αυτού υπάγονται τα δημόσια ακίνητα τα οποία μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Α΄ του παρόντος νόμου.

Συνεπώς ότι ανήκει στο Δήμο δε σημαίνει ότι σώζεται αυτομάτως από το ΤΑΙΠΕΔ και την «αξιοποίηση» της κυβέρνησης Σαμαρά. Επομένως, ούτε εκεί πρέπει να στηρίζουμε τη σωτηρία του Πευκιά, παρά μόνο στους αγώνες του λαού και της τοπικής κοινωνίας για ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου