Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σαρωτική Επίθεση στον Λαό το νέο Πολυνομοσχέδιο

Για μια ακόμη φορά η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί μια σαρωτική επίθεση στην Ελληνική Κοινωνία καταστρατηγώντας το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία και το επίσης προστατευόμενο από το Σύνταγμα δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Μετά βάρβαρη επίθεση στην ΕΡΤ που βρίσκει αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας επιτίθεται με ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα στην ίδια την κοινωνία και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους (εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνόμους). Υποβαθμίζει το υπέρτατο αγαθό της παιδείας οδηγώντας στην διαθεσιμότητα δυόμιση χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε πρώτη φάση -επιλεγμένους με ΑΣΕΠ- . απολύοντας χιλιάδες σχολικούς φύλακες που έργο τους αποτελεί η προστασία των παιδιών μας και της περιουσίας μας. Υποβαθμίζουν τον ρόλο των ΟΤΑ καθότι με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας θα υπάρξει μια μεγάλη πληγή στα έσοδα των δήμων και συνεπώς αυτό θα επηρεάσει και τις παρεχόμενες προς εμάς υπηρεσίες.

Πλέον με μία απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καταργούνται θέσεις, κλάδους και ειδικότητες σε Υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ –ό,τι ακριβώς έκαναν με την ΕΡΤ. Προχωρούν σε υποχρεωτικές μετατάξεις και στους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ, δικαιώνοντας την αρχική θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ότι οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι ήταν μόνο η αρχή ενός ντόμινο μετατάξεων, διαθεσιμότητας και απολύσεων.
Η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και όλων των απαραίτητων για την κοινωνία υπηρεσιών, που προωθούνται μέσω της υποβάθμισης των δημοσίων δομών δεν θα περάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να βγούνε στην αντεπίθεση, μόνο η συντονισμένη αντίδραση όλης της κοινωνίας θα ανατρέψει την πολιτική της ύφεσης για 6 συνεχόμενη χρόνια και της ανεργίας του 27,8% .
Ο μόνος δρόμος που μένει είναι αυτός της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στα σχέδιά τους και της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και της πολιτικής της

.Δήλωση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάση Πετράκου με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου