Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Προς επίδοξους μη απεργούς

Λες: δεν μπορώ να απεργήσω γιατί δε μου φτάνει ο μισθός μου.
Γι΄ αυτό ακριβώς πρέπει να απεργήσεις, γιατί δε σου φτάνει ο μισθός σου! Γιατί μέσα σε 3 χρόνια έχεις χάσει το 40% των αποδοχών σου.
Λες: δεν μπορώ να απεργήσω, έχω παιδιά και οικογένεια.
Για τα παιδιά σου πρέπει να απεργήσεις, δεν έχουν κανένα μέλλον και το ξέρεις. Παραδέξου το και κάνε κάτι γι’ αυτό. Από σένα περιμένουν και το αξίζουν.
Λες: δε θα απεργήσω, γιατί ό,τι και να κάνουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα.
Λες ψέματα και το ξέρεις, γιατί όταν είσαι μέσα στην τάξη, συμβουλεύεις τους μαθητές σου που απογοητεύονται να συνεχίσουν να προσπαθούν και τους λες ότι μόνο όποιος δεν προσπαθεί δεν καταφέρνει ποτέ και τίποτα. Γιατί τους διδάσκεις για τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, για τη Γαλλική Επανάσταση, γιατί κάθε χρόνο οργανώνεις γιορτές για την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και για το ηρωικό “ΌΧΙ” του ελληνικού λαού στο ναζισμό.
Λες: δεν απεργώ παρά μόνο αν απεργήσουν και όλοι οι άλλοι.
Μα και οι άλλοι το ίδιο λένε για σένα, γιατί σε αυτό το “όλοι οι άλλοι” είσαι μέσα κι εσύ.
Λες: δεν απεργώ, γιατί εγώ έχω οργανική και δεν κινδυνεύω.
Μα και οι περισσότεροι από αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είχαν οργανική και κάποιοι μεταπτυχιακά και επιμορφώσεις στους φακέλους τους…
Μέσα στο καλοκαίρι
- μια εκπαιδευτικός με σοβαρά προβλήματα καρδιάς, πέθανε μια μέρα μετά, αφού της ανακοινώθηκε ότι, παρά τα προβλήματα υγείας της, δεν εξαιρείται από τη διαθεσιμότητα.
-Ένας άλλος εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.
- Μια συνάδελφος σε διαθεσιμότητα έκανε απόπειρα.
-Λίγες μέρες πριν, άλλη συνάδελφος πήδηξε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε.
Κι αν “ένας θάνατος είναι τραγωδία, ενώ 1000 θάνατοι είναι απλά στατιστική”, ξανασκέψου αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους, όταν είσαι έτοιμος να μπεις στην τάξη ως μη απεργός.

Σκέψου ότι :

- σου έχουν πετσοκόψει το μισθό,

- σου έχουν κόψει τα δώρα,

- σου έχουν αυξήσει το ωράριο,

- πριν λίγο καιρό επίσημα κυβερνητικά χείλη σε είπαν “κοπρόσκυλο” και “γαϊδούρι”,

- μπορούν να σε μετατάξουν ή ακόμα και να σε μεταθέσουν υποχρεωτικά όπου και όποτε θέλουν,

- με το πειθαρχικό δίκαιο που ισχύει είσαι «ένοχος» για οτιδήποτε,

σκέψου πώς ένιωσες όταν πήρες στα χέρια σου το χαρτί της επιστράτευσης και θυμήσου τους στίχους του ποιητή που διδάσκεις:

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις»…

Β΄ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας στις 11.9.2013 μεταξύ του ΔΣ και αρκετών συναδέλφων αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις πριν και κατά τη διάρκεια της απεργίας:
- Με δαπάνη της ΕΛΜΕ θα δοθούν για εκτύπωση δύο πανό που θ’ αναρτηθούν σε κεντρικά σημεία του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου. Επίσης συνάδελφοι ανέλαβαν να κατασκευάσουν πανό, προκειμένου ν’ αναρτηθούν στα μεγαλύτερα και πιο κεντρικά σχολεία, που ανήκουν στην αρμοδιότητά μας. Η ΕΛΜΕ θα εξασφαλίσει τ’ απαραίτητα υλικά.

- Το προσεχές Σάββατο στο πεζόδρομο του Κιάτου και στην πλατεία Ξυλοκάστρου θα υπάρχει τραπεζάκι της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας τις ώρες 11πμ – 13 μμ τουλάχιστον, από το οποίο θα μοιράζεται υλικό σχετικό με τον αγώνα μας στους συμπολίτες μας. Παρακαλούμε συναδέλφους να περάσουν και να βοηθήσουν.

- Αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε απεργιακή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ καθώς και τουλάχιστον ένας συνάδελφος από κάθε σχολείο. Παρακαλούμε συναδέλφους να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους μέχρι και την Πέμπτη στο mail (belmekor@otenet.gr) ή το fax: 27420-22621 της ΕΛΜΕ. Όσοι προσφέρονται θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για μια συνάντηση της απεργιακής επιτροπής, που θα καθοριστούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Δεν πρόκειται να φορτωθούν οι συνάδελφοι με κάποιο δύσκολο και απαιτητικό έργο! Απλά ζητάμε μια βοήθεια επειδή ένα ΔΣ δεν μπορεί να προλάβει τα πάντα!

- Την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο μεταξύ μελών της ΕΛΜΕ και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Στο Κιάτο η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γ/σιο Κιάτου στις 7.30 μμ. Στο Ξυλόκαστρο η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στο κέντρο νεότητας Ξυλοκάστρου. Παρακαλούμε τους δ/ντές των σχολείων του Βέλου και του Κιάτου καθώς και των ορεινών σχολείων με πρόσβαση στο Κιάτο να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των γονέων. Αντιστοίχως και για το Ξυλόκαστρο, Δερβένι. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των γονέων για τις αλλαγές στο σχολείο, τα αιτήματα του αγώνα μας, να ζητήσουμε τη στήριξή τους και ν’ απαντήσουμε σε ενδεχόμενες ερωτήσεις τους.

- Την ημέρα του αγιασμού ή την επόμενη θα μοιραστούν στους μαθητές οι επιστολές προς γονείς και τους ίδιους, τις οποίες έχουμε στείλει στα σχολεία της περιοχής μας. Επίσης οι επιστολές αυτές έχουν σταλεί να δημοσιευτούν στον τοπικό τύπο.

Συνάδελφοι θέλουμε την έμπρακτη υποστήριξη και βοήθειά σας. Άλλωστε ο αγώνας αυτός που αποφασίσαμε είναι κοινός και καθοριστικός!



Όμως δεν είναι μόνο οι καθηγητές που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν! Καθώς γνωρίζουμε το απεργιακό μέτωπο σ’ όλο το δημόσιο τομέα έχει ως εξής:

- Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (απεργία 10-14/9 και 5θήμερη 16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές συνελεύσεις. Το Πολυτεχνείο έχει ήδη ξεκινήσει απεργίες από 5/9, με ευθύνη και των καθηγητών. Το ΕΚΠΑ θα παραμείνει κλειστό έως τις 16/9 με απόφαση της Συγκλήτου. Κλειστά θα είναι όλα τα ΤΕΙ της χώρας την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη μετά από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων τους.

- ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία (Πενθήμερη από 16/9).

- ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή (από τον Αύγουστο σε κινητοποίηση διαρκείας με ανοιχτή συνέλευση κάθε πρωί στο κτίριο της Κάνιγγος)

- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: η ΠΟΣΕΥΓ και η ΠΟΓΕΔΥ, καθώς και οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ Δήμητρα (που απειλείται με κλείσιμο) από 9/9 κινητοποιήσεις και απεργίες με απόφαση συνελεύσεων.

- ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (Ομοσπονδία των μηχανικών του δημοσίου): Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και πενθήμερη απεργία από 23 Σεπτεμβρίου (μαζί με άλλες Ομοσπονδίες)

- ΟΕΝΓΕ: Σε τριήμερη απεργία καλεί η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών στις 17-19 Σεπτεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στα νοσοκομεία που κλείνουν, όπως το Λοιμωδών και το Παναγία στη Θεσσαλονίκη.

- ΠΟΕΙΔΔ (Ομοσπονδία των εργαζόμενων ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο): 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 5/9 έως τις 16/9 και συμμετοχή στην απεργιακή εβδομάδα 16-20/9.

- 10/9: συνέλευση Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ

- Συνέλευση Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας



ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου