Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τακτική συμψηφισμού και στο βάθος εκλογές


Το κύριο άρθρο της Αυγής
Με σημειωτόν διεξάγονται οι έρευνες για την αποκάλυψη των ηθικών - πολιτικών αυτουργών της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Παρά τα διοχετευόμενα από τις αρχές δημοσιεύματα για εμπλοκή ακόμα και βουλευτή της Χ.Α., δεν έχουν κληθεί για κατάθεση οι κατονομαζόμενοι, οι οποίοι μάλιστα φρόντισαν να εξαφανιστούν. Επίσης δεν έχει ζητηθεί η άρση της προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου για υπόπτους, η οποία δίνεται αυθημερόν. Η αστυνομία δεν έχει απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για την παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στον τόπο του εγκλήματος. Οι κινήσεις Δένδια στην ΕΛ.ΑΣ., σ' αυτό το στάδιο, κρίνονται ως κινήσεις εντυπωσιασμού και μετακυλίουν τις πολιτικές ευθύνες του.
Ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική πρωτοβουλία, επικαλούμενος τον φόρτο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ούτε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ούτε συζήτηση στη Βουλή, παρότι το ζητούν άλλα κόμματα, ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς αρκείται στο σύντομο διάγγελμά του... Ταυτόχρονα ενεργοποιείται η τακτική στοχοποίησης των κινημάτων και η εξομοίωση πράξεων κοινωνικής ανυπακοής με την παρακρατική - εγκληματική δράση των νεοναζί.



Η αναθέρμανση εμπράκτως της θεωρίας των "δύο άκρων" χρησιμοποιείται ως σπασμωδική πολιτική αντεπίθεση από το Μαξίμου, το οποίο βάλλεται και από κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για την ανοχή του απέναντι στη Χ.Α. Και αποδεικνύει ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο απεργάζονται σενάρια προσφυγής στις κάλπες με διακύβευμα την πολιτική σταθερότητα. Πρόκειται για σενάρια απελπισίας. Ο Σαμαράς κατ' ουσίαν δεν διαθέτει την πολιτική πρωτοβουλία, καθώς βουλιάζει μέσα στη χρεωκοπία του Μνημονίου, την κλίση του επιτελείου του στην Ακροδεξιά και τη λαϊκή δυναμική που αναπτύσσεται με αφετηρία το κλείσιμο της ΕΡΤ και με τις απεργίες αυτή την περίοδο. Η υιοθέτηση σεναρίων για άμεσες εκλογές, που ενισχύονται από την προπαγανδιστική αξιοποίηση της "κατανόησης" που δείχνει η τρόικα, εάν επιβεβαιωθούν, θα αποτελέσει αναγκαστική κίνηση με στόχο να περιοριστεί το εύρος της κυβερνητικής κρίσης.



Από την έκβαση των λαϊκών κινητοποιήσεων θα κριθεί και η τελική κυβερνητική στάση. Γι' αυτό επιδιώκονται η δυσφήμηση των κινητοποιήσεων και ο συμψηφισμός των ακροδεξιών εγκλημάτων με τα κοινωνικά κινήματα.





Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου