Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης και αναζητούνται ακόμη δεκάδες χρυσαυγίτες


Σε συλλήψεις δεκάδων ηγετικών στελεχών, με πρώτο τον αρχηγό της Χ.Α, προχωρά η αστυνομία μετά το το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που θεωρεί τη Χ.Α «εγκληματική οργάνωση» - υπάρχουν εντάλματα για συνολικά 36 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων ακόμη 5 βουλευτές - ανθρωποκτονίες, ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμοί συνθέτουν το κατηγορητήριο - συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις
12:05 Σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου προχώρησε ο βουλευτής Παναγιώταρος λίγο πριν
του περάσουν χειροπέδες στη ΓΑΔΑ:



12:00 Σύμφωνα με τον συνταγματολόγο Κ. Χρυσόγονο, ακόμα και σε περίπτωση προφυλάκισης, οι βουλευτές δεν χάνουν αυτόματα τη βουλευτική τους ιδιότητα. Έκπτωση από το αξίωμα θα υπάρξει, μόνο αν καταδικαστούν σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (πηγή: news247.gr).
11:57 Περίπου 200 άτομα είναι συγκεντρωμένα απέναντι από τη ΓΑΔΑ (πεζοδρόμιο Τράπεζας Κύπρου). Δεν φωνάζουν συνθήματα (φωτογραφία από @ΜakisSinodinos).




11:55 Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή στον οποίο οι κατηγορούμενοι –πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή. Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο (πηγή: Ναυτεμπορική).

11:45 Τη σύλληψη ακόμη δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η αστυνομία. Έως τώρα, 4 βουλευτές και 12 στελέχη της Χ.Α έχουν συλληφθεί. "Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα" δήλωσε ο υπαρχηγός, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας στον Real Fm. Στη φωτογραφία ο Γερμενής προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ.





11:30 Μιλώντας νωρίς το πρωί στην τηλεόραση του «Σκάι» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να δεθεί καλά το κατηγορητήριο, και όχι με ισχυρισμούς, συμπληρώνοντας: «Αν μας άκουγαν νωρίτερα, ίσως να μην είχαμε φτάσει στη δολοφονία του Π. Φύσσα». Δείτε το βίντεο εδώ. Σε σχόλιο στο twitter, ο Δ. Παπαδημούλης έγραψε: «Σήμερα τελειώνει η θεωρία των "δύο άκρων"».

11:27 Πριν από λίγο προσήχθη αστυνομικός που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν "κοντά στη Χρυσή Αυγή" παρά τις σαφείς εντολές που προέβλεπαν την απομάκρυνση των αστυνομικών από φύλαξη των βουλευτών της συμμορίας. Έχει συλληφθεί και ο βουλευτής Γερμενής ενώ αναζητούνται οι βουλευτές Νίκος Μίχος και Χρήστος Παπάς, ο οποίος θεωρείται υπαρχηγός. Ο Μιχαλολιάκος, ως αρχηγός, γνώριζε και συντόνιζε την παράνομη δραστηριότητα της Χ.Α. Αυτή την ώρα βρίσκονται 30 χρυσαυγίτες έξω από τη ΓΑΔΑ.

11:17 Ο Πάνος Σκουρλέτης, λίγο νωρίτερα, στο Σκάι: «Να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη, να αποδώσει ευθύνες» (βίντεο)

11:14 Φ. Κουβέλης στο Mega: «Ο εκφασισμός που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία επιβάλλει τη συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

11:13 Δύο αστυνομικοί εν ενεργεία καταζητούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.

11:07 Έρευνες σε όλη την Ελλάδα διεξάγει η αντιτρομοκρατική και έως τώρα δεν έχουν εντοπιστεί οι βουλευτές Παππάς και Μίχος. Τέσσερις κούτες "καταλαμβάνει" η δικογραφία (πηγή: enikos.gr).

11:05 Για επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής "με άλλο όνομα" έκανε λόγο ο βουλευτής Ηλ. Παναγιώταρος λίγο πριν παραδοθεί (πηγή: avgi.gr).

11:00 Εννέα σελίδες αριθμεί το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε βάρος των στελεχών και βουλευτών των νεοναζί. Με βάση το πόρισμα, στο οποίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η οργάνωση, η δομή και η ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση (πηγή:Ναυτεμπορική).


10:57 Διαβάστε το σχόλιο του ΚΚΕ για τις εξελίξεις.


10:53 Στη ΓΑΔΑ και ο βουλευτής Γερμενής, πήγε να παραδοθεί αν υπάρχει ένταλμα - Ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί ακόμα και ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των εννέα σελίδων που έχει συντάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Tηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση:









10:47 ΣΥΡΙΖΑ: «Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της».

Αναλυτικά το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».



10:42 Αποχώρησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ματθαιόπουλος από τη ΓΑΔΑ. Δεν συνελήφθη.



10:37 Στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι ερευνάται το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους (πηγή: Ναυτεμπορική). Ακόμη περιλαμβάνονται 5 ανθρωποκτονίες και εκβιασμοί.



10:25 Συνελήφθη και ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός - Κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ καθώς μέσω sms γίνονται καλέσματα συμπαράστασης στους συλληφθέντες απο μέλη της ναζιστικής συμμορίας.





10:18 Τη σύλληψη άλλων δύο βουλευτών και άλλων 9 στελεχών της Χρυσής Αυγήςανακοίνωσε πριν από λίγο η Αστυνομία. Συνελήφθη επίσης ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας, Γ. Πατέλης. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο μεταξύ άλλων για τους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.



10:15 Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Σε «συμπαράσταση» καλούν οι νεοναζί από την επίσημη ιστοσελίδα τους.



10:05 Έκτακτη σύγκληση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. O Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερωθεί για την επιχείρηση της Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα.





9:55 Παραδόθηκε και ο Παναγιώταρος στη ΓΑΔΑ, ο οποίος δήλωσε ότι τον έψαχναν σε λάθος διεύθυνση, γιατί πρόσφατα μετακόμισε. Οι χρυσαυγίτες κρατούνται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στην Αντιτρομοκρατική.


9:45 Συνολικά 36 τα εντάλματα για χρυσαυγίτες - κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωρεία άλλων αδικημάτων. Με βάση άρθρο 62 Συντάγματος παύει η βουλευτική ασυλία σε περίπτωση κακουργηματικών πράξεων.



9:40 Υπάρχουν εντάλματα για τους βουλευτές Παππά, Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο.

8:50 Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκοςκαι ο βουλευτής Η. Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί ακόμη 3 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης. Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις.

8:30 «Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ και χρόνια εμείς ζητούμε την αυστηρή αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής συμμορίας. Το υπάρχον ποινικό οπλοστάσιο της χώρας μας επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά τέτοια φαινόμενα. Το κρίσιμο είναι να δεθεί καλά το κατηγορητήριο με πράξεις και όχι ενδείξεις» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου