Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (επαναλαμβανόμενες πενθήμερες από 16/9 με απόφαση του 90% των Συνελεύσεων που έγιναν σε όλη τη χώρα),
-Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (απεργία 10-14/9 και πενθήμερη 16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές συνελεύσεις. Το Πολυτεχνείο έχει ήδη ξεκινήσει απεργίες από 5/9, με ευθύνη και των καθηγητών. Το ΕΚΠΑ θα παραμείνει κλειστό έως τις 16/9 με απόφαση της Συγκλήτου. Κλειστά θα είναι όλα τα ΤΕΙ της χώρας την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη μετά από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων τους.
-ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία (Πενθήμερη από 16/9, ο ΟΑΕΔ με απόφαση Ομοσπονδίας, το ΙΚΑ με συνελεύσεις, η συνέλευση Αττικής ψήφισε σε κάλπη και το ποσοστό υπέρ της απεργίας διαρκείας ήταν 96%.).
-ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή (από τον Αύγουστο σε κινητοποίηση διαρκείας με ανοιχτή συνέλευση κάθε πρωί στο κτίριο της Κάνιγγος)
-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: η ΠΟΣΕΥΓ και η ΠΟΓΕΔΥ, καθώς και οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ Δήμητρα (που απειλείται με κλείσιμο) από 9/9 κινητοποιήσεις και απεργίες με απόφαση συνελεύσεων.

-ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (Ομοσπονδία των μηχανικών του δημοσίου): Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και πενθήμερη απεργία από 23 Σεπτεμβρίου (μαζί με άλλες Ομοσπονδίες)

-ΟΕΝΓΕ: Σε τριήμερη απεργία καλεί η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών στις 17-19 Σεπτεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στα νοσοκομεία που κλείνουν, όπως το Λοιμωδών και το Παναγία στη Θεσσαλονίκη.

-ΠΟΕΙΔΔ (Ομοσπονδία των εργαζόμενων ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο): 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 5/9 έως τις 16/9 και συμμετοχή στην απεργιακή εβδομάδα 16-20/9. Η απόφαση αυτή διευκολύνει τους συμβασιούχους σε κάθε χώρο να απεργήσουν μαζί με τα σωματεία των μόνιμων και ΙΔΑΧ και να μην χρησιμοποιηθούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.



10/9: συνέλευση Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ

Συνέλευση Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου