Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Tουρκία: Αναζωπύρωση των διαδηλώσεων και της καταστολής


Τέσσερις μήνες μετά την εξέγερση στην Τουρκία, οι δρόμοι γεμίζουν πάλι με διαδηλωτές και η ωμή καταστολή επιστρέφει για να ανακόψει πιθανή νέα κοινωνική έκρηξη. Ένας νεκρός διαδηλωτής στην Αντιόχεια τη Δευτέρα, διαδηλώσεις σήμερα στην Άγκυρα. Στην Άγκυρα η αστυνομία επενέβη βίαια για ν’ αντιμετωπίσει φοιτητές, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά του σχεδίου, που προβλέπει να περάσει δρόμος μέσα από το πανεπιστήμιό τους. Οι αστυνομικοί, κατά την πάγια τακτική τους, χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
όπως και δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών ενώ προχώρησαν και σε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις. Το ρεπορτάζ του Euronews για τις συγκρούσεις:



Στην Κωνσταντινούπολη οι αρχές είχαν αποκλείσει την περιοχή πέριξ των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης κι Ανάπτυξης στην συνοικία Καντίκοι.
Διαδηλώσεις διοργανώνονται ταυτόχρονα στον ευρωπαϊκό κι ασιατικό τομέα της Πόλης, μετά τοθάνατο του 22χρονου Αχμέτ Ατακάν στην Αντιόχεια. Οι πληροφορίες για το θάνατο είναι συγκεχυμένες, αφού οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ο διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν έπεσε από οροφή κατοικίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι το θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι του διαδηλωτή προκλήθηκε από βλήμα δακρυγόνου που εκτοξεύτηκε από μικρή απόσταση, από αστυνομικό όχημα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδω.
Πηγές: gr.euronews.com, reuters.com, enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου