Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο Πάλλης, ο Αναστασιάδης και το ξέπλυμα των ναζί από το "Πρώτο Θέμα"


Μια νεοναζιστική οργάνωση που καταφέρνει να μπει στη Βουλή, ένας εφοπλιστής που κρύβει στο σπίτι του ναζιστικό "μουσείο", ένας κομιστής που γίνεται εκδότης μεγάλης εφημερίδας και μια εφημερίδα που αφηγείται... παραμύθια με κεντρικούς ήρωες ναζί. Αυτός ο φαύλος κύκλος έχει κοινό παρονομαστή τη Χρυσή Αυγή και χορηγό επικοινωνίας το "Πρώτο Θέμα" του Θέμου Αναστασιάδη.Το 2007 ο ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν έμαθε ότι υπήρχε βίντεο ερωτικής συνεύρεσής του με την Εύη Τσέκου, το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί από την ίδια. Το επίμαχο υλικό, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, αντιγράφηκε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", όπου είχε μεταβεί η Εύη Τσέκου με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο. Ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής στην αγόρευσή του προτείνει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων και λέει ξεκάθαρα πως ο Θέμος Αναστασιάδης είναι όντως ο κομιστής του ροζ DVD, ενώ η ενέργειά του αυτή συνδέεται πιθανά με τα 5,5 εκατομμύρια που για τα οποία ο εκδότης ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ... Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Ζαχόπουλου αθωώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο Θέμος Αναστασιάδης.



Το 2007, λοιπόν, ο Θέμος Αναστασιάδης καταθέτει 5,5 εκατομμύρια ευρώ σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας. Ο εκδότης διώκεται το 2012 πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει. 1,1 εκατ. ευρώ σε επιταγές εντοπίστηκαν από Γάλλους τελωνιακούς στην κατοχή του Θέμου Αναστασιάδη στα γαλλοελβετικά σύνορα τον Οκτώβριο του 2007, σε προσπάθεια του εκδότη να "βγάλει" τα χρήματά του έξω...





Η κόντρα Αναστασιάδη - Τριανταφυλλόπουλου




Στις αρχές του 2008 ξεσπά κόντρα μεταξύ των εκδοτών του Πρώτου Θέματος, Θέμου Αναστασιάδη και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Εκείνη την περίοδο η εκδοτική ομάδα της εφημερίδας (Τριανταφυλλόπουλος, Αναστασιάδης και Αν. Καραμήτσος) βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώλησή της σε εφοπλιστή. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, οι διαπραγματεύσεις οι οποίες ελάμβαναν χώρα με τον Θ. Λασκαρίδη διεκόπησαν καθώς ο συνεκδότης του Θ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει στη συμφωνία, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Καραμήτσου. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Πρώτου Θέματος στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έπειτα από ξέσπασμα του Τριανταφυλλόπουλου μετά από τη διαμάχη για την προέλευση των 5 εκατ. ευρώ και του "ροζ" DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Ο Θ. Αναστασιάδης είχε επικαλεσθεί ως πηγή των 5,25 εκατ. ευρώ τον εφοπλιστή κ. Λασκαρίδη. Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο ο κ. Λασκαρίδης, έπειτα από οχλήσεις των ελεγκτικών αρχών για την κατάθεση στην ΒΝΡ, επικοινώνησε με τον κ. Αναστασιάδη και ζήτησε εξηγήσεις. Οπως είπε, ο κ. Αναστασιάδης του απάντησε λέγοντας ότι «θόλωσε» και είπε το όνομα του επιχειρηματία. «Οταν του ζήτησα να μάθω γιατί ανέφερε στην τράπεζα ότι τα λεφτά προέρχονται από τον κ. Λασκαρίδη, μου είπε ότι θόλωσε και είπε το όνομά του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος. Αντιθέτως, επισήμανε ο ίδιος, ο επιχειρηματίας εμφανιζόταν ενοχλημένος διότι την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς ποσοστού της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Και η απάντηση της εφημερίδας: «Λυπούμεθα ιδιαίτερα που ο κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλος χωρίς να γνωρίζει καν τι κατέθεσε ο κ. Ανδριανός βγήκε προκαταβολικά να δηλώσει ότι "συμφωνεί μαζί του εκ των προτέρων" για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Προφανώς έχει κάνει τις επιλογές του. Θα περιμέναμε να εκφράσει τις απόψεις του εντός της εφημερίδος και όχι την ώρα που δεχόμαστε επιθέσεις από παντού, θυμίζοντας το γνωστό "και εσύ, Βρούτε;"». Στην ανακοίνωση αναφερόταν επίσης ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος (κάτοχος του 40% της εφημερίδας) «έχει θέσει εαυτόν ηθικά και δημοσιογραφικά οριστικά εκτός της οικογενείας της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"». (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου για το "Βήμα" απ'όπου και οι πληροφορίες)



Αυτός είναι ο εκδότης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Μιας εφημερίδας που ξέπλυνε το ναζισμό ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ξεκίνησε με τα "ρεπορτάζ" για δήθεν γιαγιάδες που φοβούνται να παραλάβουν τα χρήματά τους λόγω των αδυσώπητων κλεφτών που παραμονεύουν στις γωνίες, και καταφεύγουν στην προστασία σύγχρονων Ρομπέν των Δασών, μελών της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό πριν τις εκλογές του 2012. Πρώτο μεγάλο φιάσκο: Η καλοκάγαθη κυρία που φοβάται για τη ζωή της και καταφεύγει στην ασφαλή αγκαλιά των ναζί, είναι μητέρα υποψήφιου βουλευτή του μορφώματος. Και το όνομα αυτού, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης.











Δεύτερο μεγάλο φιάσκο της εφημερίδας, ήταν η είδηση πως μέλη της Χρυσής Αυγής έδειραν γιατρό που πήρε φακελάκι. Η οποία είδηση διαψεύστηκε ακόμα και από τον τοπικό βουλευτή του κόμματος. Οπότε, όταν αυτή η συνταγή φαινόταν να πέφτει συνεχώς σε παγίδες, ξεκίνησε η lifestyle θεοποίηση των ναζί βουλευτών: το εκτενές ρεπορτάζ για το γάμο του Ηλία Παναγιώταρου, η ερωτική ζωή του Ηλία Κασιδιάρη... Σιγά-σιγά το Πρώτο Θέμα έχτιζε το ίματζ των χρυσαυγιτών με όσα μέσα διέθετε, κι όταν πια αυτό το ξέπλυμα των νεοναζί κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκαναν το αδιανόητο: κυκλοφόρησαν τη φωτογραφία του νεκρού Φύσσα στα χέρια της κοπέλας του σε πρωτοσέλιδο. Η σκύλεψη του νεκρού, βούτυρο στο ψωμί των ναζί, για ακόμη μία φορά.









Πώς συνδέεται ο Αναστάσιος Πάλλης



Κάπου εδώ έρχεται να συνδεθεί με την χρυσαυγίτικη φρενίτιδα της εφημερίδας ο Αναστάσιος Πάλλης. Ο πρώην λοχίας που έγινε -με κάποιον τρόπο- εφοπλιστής και κατέληξε μέτοχος του Πρώτου Θέματος, καταζητείται από τις Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια απαγωγή και ερευνάται για σχέση με όπλα και την Χρυσή Αυγή. Από τα σκάνδαλα της Μονής Βατοπεδίου και της Μονής Τοπλού, μέχρι την «απάτη των dialers», τη χρηματοδότηση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και την παράνομη διακίνηση όπλων, όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω τον φυγόδικο χιτλερικό Αναστάσιο Πάλλη. (βλ. σχετικά Όποια πέτρα σκανδάλου κι αν σηκώσεις.. από κάτω ο συνέταιρος του Θέμου, Αναστάσιος Πάλλης)



Και σε έρευνα για παράνομα όπλα στο σπίτι του Πάλλη (που κατέληξαν... ολόκληρο οπλοστάσιο!) στο σπίτι του φυγόδικου ναζί, βρέθηκε μια μικρή Naziland, ένα σοκαριστικό "μουσείο" γεμάτο ναζιστικά σύμβολα, στολές των SS, φωτογραφίες του Χίτλερ...



Ένα ολόκληρο σύστημα διαπλοκής αγκάλιασε το ναζισμό (ή μήπως , ο ναζισμός βρήκε το σύστημα διαπλοκής;) και κατάφερε να δώσει ακόμα και θεσμική εξουσία στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Βρώμικο χρήμα, κρυφά οπλοστάσια, εκβιασμοί, συνάντησαν τα μαχαίρια που έβγαιναν για να σκοτώσουν πρώτα μετανάστες, μετά αντιφασίστες. Κι όλα αυτά, κάτω από μία και μόνο γυαλιστερή βιτρίνα με "πικάντικα" DVD και κουπόνια σούπερμαρκετ: Πρώτο Θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου